Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Univ. Dr. Wolfgang TRUBEL

Chirurgie Vasculară

Dedicat tuturor persoanelor care suferă de insuficiență venoasă cronică și/sau varice și au nevoie de informații calificate și de ajutor medical.

 

A urmat cursurile școlare și a promovat examenele de absolvire a școlii (1975) la Viena, și-a finalizat studiile la Facultatea de Medicină a Universității din Viena și a absolvit la 9.7.1982 cu un doctorat în toate ramurile medicinei.

 

Pregătirea sa ca specialist în chirurgie (decret: octombrie 1989) și specialist adițional în chirurgie vasculară (decret: octombrie 1992) a avut loc la Spitalul Universitar Chirurgical II din Viena (director: Prof. Univ. Dr. E. Wolner), perioadă în care a petrecut, de asemenea, timp în străinătate și amurmat cursuri postuniversitare în mai multe țări europene și în SUA.

 

Din 1993 până în 2001 a fost medic principal responsabil al Departamentului clinic de chirurgie vasculară (director: Prof. Dr. P. Polterauer) la Clinica chirurgicală universitară din cadrul noului Spital General din Viena.

 

La 23.1.1995 a obținut abilitarea în chirurgie (conferențiar universitar), iar de la 1.10.1996 este profesor universitar. În anul 2000 a primit decretul de specialist european pentru chirurgie vasculară.

 

Din ianuarie 1999 a fost responsabil de ambulatoriul de chirurgie vasculară și generală de la Clinica privată Döbling. După ce am părăsit AKH, am fost numit primarius chirurgical la PK Döbling la 1.12.2001.

 

De la înființarea acesteia, a fost partenerul de chirurgie vasculară în cadrul ÄRZTETEAM WUNDHEILUNG.

 

Pe lângă activitatea sa medicală, este activ și în politica profesională. Din iulie 2017, a condus Departamentul pentru spitale private al Asociației Medicale din Viena.

 

 

Activitate științifică

Până în prezent, aceasta include aproximativ 400 de publicații medicale și prelegeri în domeniile anatomiei, cercetării cancerului, chirurgiei cardiace și vasculare.

 

Punctele focale ale activității de cercetare științifică:

 

Prima descriere și denumire a unei artere comune pentru stomac și splină la om.

Studii experimentale privind influența diferitelor metode chirurgicale asupra dezvoltării carcinomului în colon.

Investigații privind asistența cardiacă mecanică cu ajutorul unei inimi artificiale și a unei pompe centrifugale de susținere a inimii la Institutul Ludwig Boltzmann pentru cercetare în domeniul chirurgiei cardiace.

Numeroase investigații clinice și experimentale în contextul chirurgiei vasculare arteriale periferice pe teme de proceduri chirurgicale, modificarea materialului grefelor vasculare, controlul intraoperator al calității și dinamica fluxului sanguin în anastomozele de bypass

Director științific al laboratorului de hemodinamică al clinicii

 

Premii

Premiul științific anual al Societății Austriece de Chirurgie Vasculară (1994)

Premiul Rudolf Stich al Societății Germane de Chirurgie Toracică, Cardiacă și Vasculară (1996)

Premiul Stefan Schuy al Societății Austriece de Radiologie (1996 și 1998)

Premiul de dotare al Fundației S. Channing Childs pentru cercetare în domeniul cancerului (2001)

Membru de onoare al Societății Maghiare de Angiologie și Chirurgie Vasculară (2013)

Membru de onoare al Societății austriece de chirurgie vasculară (2019)

 

Funcții de conducere în domeniul științific

Societatea Austriacă de Chirurgie Vasculară:

Membru al consiliului de administrație (1993 până în prezent).

Președinte al Societății (perioadele 2011 și 2012).

Organizarea și conducerea științifică a mai multor congrese naționale și internaționale

 

Societatea Austriacă pentru Cercetare Chirurgicală:

Membru al Consiliului de administrație 1989-1996

Președinte al Societății (perioada 1994/95)

Organizarea și conducerea științifică a 2 congrese naționale

 

Membru în consiliul de administrație al Societății Austriece de Chirurgie (1994 – 1995, 2011 – 2012) și al Societății Germane de Chirurgie Vasculară (2011 – 2012)

Union Européenne de Médicins Spécialists (UEMS) – Board + Divizia de chirurgie vasculară: delegat și examinator în Austria (1997-2002)

Revista științifică „Gefäßchirurgie – Zeitschrift für vaskuläre und endovaskuläre Chirurgie” (Springer-Verlag in Heidelberg): Coeditor în anii 1998 – 2004 și 2013 – 2014, membru al Consiliului științific consultativ