Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Cancer de prostată

Tratamentul cancerului de prostată în spitalele de top din străinătate

Spitale și clinici din Turcia-Israel-Austria-Italia

Tratamentul cancerului de prostată în spitalele din străinătate înseamnă șanse mai bune de supraviețuire

 

Potrivit datelor publicate de Observatorul European pentru lupta împotriva Cancerului (European Cancer Observatory), rata de supraviețuire pentru pacienții oncologici din România este în general mai mică decât media europeană. 

De exemplu, conform datelor din 2020, rata de supraviețuire la 5 ani pentru cancerul de prostată la bărbați este de 68% în România, în timp ce media europeană este de 83%. 

 

Alege cele mai bune spitale din lume pentru tratamentul cancerului de prostată!

Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa

Prin noi, pacienții din România diagnosticați cu cancer de prostată au acces la unele dintre cele mai bune spitale din străinătate, spitale cu tradiție ce au centre de excelență pentru tratamentul cancerului de prostată. 

Aici consultațiile sunt oferite de medici dedicați, cu o bogată experiență, specialiști reputați în țările lor dar și pe scena medicală internațională.

 

MEDITRAVEL – Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate

Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.

 

Care sunt avantajele tratamentului cancerului de prostată în spitalele din străinătate?

Tratementul cancerului de prostată (tratamentul oncologic) în spitale de top din străinătate oferă o serie de avantaje, indiferent că vorbim de spitale din Turcia, de clinici din Viena sau din alte țări:

Acces rapid la tratament. Pentru că intervenția rapidă în cazul unui diagnostic de cancer de prostată este critică, dar și pentru că infrastructura spitalelor partenere din străinătate permite, soluțiile oferite pentru pacienții oncologici sunt rapide. Programările la spitalele din străinătate pentru pacienții diagnosticați cu cancer se fac imediat, fără timp inutil de așteptare.

Pachete complete de diagnosticare în timp scurt. Spitalele partenere din străinătate oferă pachete de diagnosticare pentru pacienții cu suspiciune de cancer de prostată, astfel încât aceștia să beneficieze de o evaluare precisă și rapidă într-un timp foarte scurt. Aceste pachete includ investigații complete, precum biopsie cu cele mai performante tehnologii, teste genetice avansate și PSMA PET/CT, care permit medicilor să identifice tumora și să determine stadiul acesteia. Pacienții care aleg să facă aceste investigații în străinătate beneficiază de un diagnostic precis într-un timp foarte scurt, fapt ce le permite să înceapă tratamentul cât mai repede posibil și să crească șansele de vindecare.

Acces la cele tehnologii medicale care nu sunt disponibile în țară. Unul dintre principalele avantaje ale tratamentului în spitalele din străinătate este accesul pacienților la anumite tratamente care nu sunt disponibile în țară. Printre acestea, putem enumera: tehnici speciale de radioterapie, cum este MR-Linac (radioterapie de mare precizie care protejează țesutul sănătos și minimizează eventualele efecte secundare), terapia cu radionuclizi sau tratamentul cu lutețiu pentru cancerul de prostată cu metastaze osoase, PSMA PET/CT pentru o diagnosticare de mare precizie, biopsia tip „frozen” cu rezultat chiar în timpul intervenției chirurgicale, brahiterapia pentru prostată, tehnica HIFU sau radiochirurgia Nanoknife.

Acces la medici de top, medici cu foarte multă experiență și recunoscuți la nivel internațional și care colaborează în echipe multidisciplinare. În cadrul spitalelor din străinătate există specialiști cu experiență pentru prostatectomia robotică DaVinci, pentru chirurgia după radioterapie în caz de recidivă cât și pentru radioterapie de mare precizie ce protejează țesutul sănătos.

Tratament integrat, într-un singur loc. Toate investigațiile și tratamentele se pot face în cadrul aceluiași spital, fără a fi necesar să te deplasezi de la o clinică la alta.

Abordare multisciplinară, acces la tumor boarduri internaționale.

 

Care sunt cele mai bune spitale de oncologie din străinătate ?

Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia

 

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate:

  • Spitale de oncologie din Turcia: Spitalul Memorial, Liv Hospital, Medical Park, Anadolu, Acibadem, Medicana, Medipol.
  • Clinici și spitale de oncologie din Viena, Austria: Clinica Döbling Viena, clinica Confraternität Viena, WPK – Wiener Privatklinik, spitalul Rudolfinerhaus, centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH Viena.
  • Spitale de oncologie din topul World’s Best Hospitals al celor mai bune spitale din lume: Spitalul Sheba din Israel, clasat în top 10 spitale din lume, Spitalul Gemelli considerat cel mai bun spital universitar din Italia.
  • Spitale de oncologie din Italia: spitalul Gemelli din Roma, Italia, spitalul Humanitas din Milano, Italia.
  • Spitale de oncologie din Israel: Sheba Israel, Clalit Israel.
  • Alte spitale de oncologie din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.).

 

Second opinion cancer de prostată spitale străinătate

Oferim servicii de second opinion medical pentru pacienții diagnosticați cu cancer de prostată, în spitalele partenere din străinătate. Medicii oncologi din străinătate, specialiști în cancerul de prostată, pot oferi o a doua opinie medicală, bazată pe experiența lor și pe cele mai noi cercetări în domeniu, pentru a asigura o înțelegere completă și precisă a stadiului bolii și a opțiunilor de tratament disponibile. De asemenea, acest serviciu poate ajuta la clarificarea unor aspecte medicale complexe și poate oferi pacientului și familiei sale liniștea de a ști că s-au făcut toate demersurile pentru a obține cel mai bun tratament posibil.

 

Ce metode de diagnostic și tratament al cancerului de prostată se folosesc în spitalele din străinătate?

MR-TRUS FUSION: Biopsie inteligentă pentru tratamentul localizat al cancerului de prostată. MR-TRUS Fusion este o tehnică de biopsie inteligentă cu un nivel înalt de acuratețe și sensibilitate pentru diagnosticarea cancerului de prostată. Cu ajutorul unui software, imaginile de rezonanță magnetică (RM) sunt procesate și combinate cu imaginile de ultrasonografie transrectală (TRUS) în timp real. 

Scanarea cancerului de prostată cu GA-68 PSMA PET/CT sau F-18 PSMA PET/CT pentru eventuale metastaze. GA-68PET/CT și F-18 PSMA PET/CT reprezintă metode de imagistică medicală de ultimă generație, care trebuie efectuate dacă biopsia a confirmat diagnosticul de cancer de prostată. 

Reprezintă modalitatea cea mai avansată de diagnostic a cancerului, fiind combinația dintre Tomografia cu Emisie de Pozitroni (PET) și Tomografia Computerizată (CT). Este o procedură recomandată în special pentru determinarea gradului de diferențiere a tumorii și pentru determinarea gradului de răspândire a bolii la alte organe (detectarea eventualelor metastaze). 

 

Prostatectomia radicală realizată cu robotul DaVinci – cel mai modern sistem minim invaziv.

Operațiile robotizate de prostatectomie efectuate cu ajutorul Robotului daVinci oferă mai multe avantaje față de chirurgia clasică:

  • Sângerare redusă. 
  • Fără cicatrice și mai puțină durere. 
  • Recuperare și externare mai rapide. 
  • Riscuri reduse. Alte avantaje ale acestei metode sunt că riscul de incontinență urinară, de care pacienții se tem foarte tare, este foarte mic și există șansa ca funcțiile sexuale să revină mai repede deoarece nervii pot fi mai bine protejați.

 

Biopsia tip frozen realizată în timp real în timpul operației – permite menținerea a cât mai mult țesut sănătos și implicit, menținerea funcției erectile și a celei urinare.

În cadrul spitalelor din străinătate se folosește o procedură care oferă un ajutor vital în timpul operației: așa numita secțiune înghețată intraoperatorie sau biopsia de tip frozen. Când prostata este îndepărtată, chirurgul elimină marginile laterale ale organului. Acestea sunt mai apoi examinate imediat microscopic la departamentul de patologie al spitalului, chiar în timpul operației. Dacă marginile examinate ale prostatei sunt libere de celule tumorale, atunci nu se va exciza alt țesut suplimentar. Prin această procedură se păstrează intact cât mai mult țesut sănătos și astfel se păstrează cât mai bine și funcțiile masculine: funcția erectilă și cea de urinare.

 

Nanoknife – Electroporare ireversibilă focală (IRE)

În timp ce majoritatea cancerelor de prostată ocupă zone mari ale prostatei, există unele care ocupă mai puțin de jumătate și adesea mai puțin de un sfert din glanda prostatică. Avantajul tratamentelor focale ale prostatei cu surse de energie, cum ar fi NanoKnife, permite eradicarea cancerului cu efecte secundare minime.

 

Prostatectomia după radioterapie (Salvage prostatectomy) – în caz de cancer de prostată recurent necesită o analiză individuală a riscurilor și beneficiilor pentru fiecare pacient. Riscul de complicații este ușor mai mare decât pentru prostatectomiile radicale primare, din cauza deteriorării anterioare a țesutului cauzată de radiații. Cu toate acestea, în centrele cu experiență așa cum sunt spitalele noastre partenere, există specialiști foarte buni pentru prostatectomie după radioterapie (salvage prostatectomy).

 

Radioterapia MR-LINAC cel mai nou și performant aparat de radioterapie din lume, ce permite radioterapie de mare precizie, care nu afectează țesutul sănătos din jur și minimizează eventualele efecte secundare. 

 

Brahiterapia pentru cancerul de prostată. Brahiterapia este o formă de radoterapie internă. Presupune o implantare temporară de sursă radioactivă. Necesită de obicei o a doua ședință la interval de o săptămână și este urmată de radioterapie externă.

 

HIFU – metodă alternativă pentru tratamentul cancerului de prostată în stadiu localizat.

Procedura HIFU este o procedură medicală ce focalizează ultrasunete de mare intensitate asupra unui țesut, cu scopul de a-l încălzi și de a îl distruge. HIFU este o clasă de termoterapie și reprezintă o formă de tratament minim invaziv pentru cancerul de prostată.

HIFU oferă o recuperare mai ușoară și mai puține efecte secundare. Sunt raportate diferențe în favoarea HIFU în tratamentul cancerului de prostată și în ceea ce privește incontinența urinară postprocedură și rata de prezervare a funcției sexuale.

Tehnica HIFU otrivită pacienților care nu pot sau nu doresc să suporte o intervenție chirurgicală.  Pacientul cu indicație optimă pentru HIFU este pacientul cu stadiu localizat al cancerului de prostată, cu multiple comorbidități (alte boli) sau cu o vârstă care depășește 70 de ani, cu scor Gleason mai mic de 7, un PSA mai mic de 10-15 ng/ml și un volum prostatic de maxim 40-50 g.

 

Terapia cu radionuclizi / Tratamentul cu Lutetium-177 PSMA pentru cancerul de prostată cu metastaze osoase.

Ce este Lutetium-177 PSMA? Terapia cu Lutețiu-177 PSMA este o terapie moleculară inovatoare utilizată pentru tratarea cancerului de prostată avansat (metastatic). Este numită și terapie cu antigen cu membrană specifică prostatei.

Cum funcționează terapia cu radionuclizi? Specialiștii clinicii vă injectează medicamentul în fluxul sanguin. Acesta caută celulele tumorale și se leagă de ele, oferind o doză mare de radiații la nivelul celulelor tumorale, distrugându-le.

Cancerul de prostată conține markeri specifici. Un astfel de marker este antigenul membranei specifice prostatei (PSMA). Prin atașarea unui izotop radioactiv la un ligand care vizează în mod speicific celulele care exprimă PSMA, pot fi targetate selectiv celulele canceroase de prostată. Ligandul se leagă de celulă în timp ce izotopul radioactiv (Lutetium-177) oferă o doză mare de radiații localizate, minimizând daunele celulelor sănătoase. 

Terapia cu radionuclizi cu lutețiu este un tratament recomandat în cazul cancerului de prostată cu metastaze osoase.  

Eficiența tratamentului cu radionuclizi. La mulți pacienți, tratamentul cu radionuclizi s-a dovedit a fi o modalitate de succes de reducere a dimensiunii tumorilor. Bărbații care au fost supuși prostatectomiei radicale sau radioterapiei primare, dar care prezintă simptome de recurență metastatică, pot găsi terapia cu radionuclizi Lutetium-177 PSMA o opțiune de tratament viabilă. 

 

Ia legătura acum cu medicii din străinătate!

Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

Dacă ești interesat să accesezi tratament oncologic la spitale de top din străinătate, noi, Meditravel, suntem aici să te ajutăm! Contactează-ne acum pentru a discuta opțiunile de tratament și pentru a primi asistență în alegerea celui mai bun spital pentru tine. Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale din străinătate și suntem pregătiți să te ajutăm să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.