Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel
În ce spitale este disponibilă terapia cu protoni?
Terapia cu protoni este o formă avansată de radioterapie care se bazează pe utilizarea unor fascicule de protoni pentru a distruge celulele canceroase într-un mod foarte precis și controlat. Această formă de tratament este una dintre cele mai noi și mai promițătoare opțiuni pentru pacienții cu anumite tipuri de cancer, dar în prezent se face numai în cadrul unor centre specializate din străinătate.
În România, această opțiune nu este încă disponibilă, dar există opțiuni pentru a beneficia de terapia cu protoni în cadrul unor centre de top din Europa.
MEDITRAVEL- reprezentant autorizat al centrului MEDAUSTRON din AUSTRIA
Autorizați în România să reprezentăm centrul Medaustron din Austria, putem oferi pacienților acces la această formă de tratament avansată, alături de o echipă de medici și tehnicieni specializați care oferă îngrijire de înaltă calitate.
Medaustron este unul dintre cele mai avansate centre de terapie cu protoni din Europa și este echipat cu cele mai noi tehnologii și echipamente medicale pentru a oferi pacienților cele mai bune șanse de succes în lupta lor împotriva cancerului.
Dacă ești interesat(ă) să afli mai multe despre terapia cu protoni și despre cum poți beneficia de această opțiune de tratament la centrul Medaustron din Austria, îți stăm la dispoziție pentru a răspunde la toate întrebările cât și pentru a te programa în clinică.
Ce este terapia cu protoni (protonoterapia)?
Terapia cu protoni este un mijloc inovator de tratament al cancerului prin care se administrează radiații la adâncimi exacte pentru a ținti cu precizie tumorile. O mare parte a radiației este administrată exact la locul tumorii și apoi se oprește, reducând excesul de radiații la țesutul sănătos.
Ca și radiațiile standard cu raze X, terapia cu protoni distruge celulele canceroase împiedicându-le să se dividă și să crească. Dar spre deosebire de fotonii folosiți în radioterapia standard, terapia cu protoni folosește particule atomice încărcate pozitiv – cunoscute sub numele de protoni – pentru a viza celulele canceroase cu o precizie mai mare și fără doză de ieșire.
Odată cu terapia cu protoni, o doză mai mare de radiații poate fi livrată in zona tumorii, reducând în același timp expunerea organelor și țesutului sănătos din jur.
Terapia cu protoni- Precizie mărită, mai puține efecte secundare.
O formă extrem de avansată de tratament cu radiații, terapia cu protoni distruge celulele canceroase cu cea mai mare precizie în timp ce protejează țesutul sănătos înconjurător.
Terapia cu protoni vizează în mod eficient cancerul și reduce riscul de reacții adverse grave, ceea ce îl face ideal toate tipurile de cazuri, inclusiv cazuri complexe și tumori recurente, cât și ca o completare la alte tratamente precum chirurgia sau chimioterapia.
Când se recomandă folosirea terapiei cu protoni?
Terapia cu protoni (numită și protonoterapie sau terapie cu fascicul de protoni) este utilizată cel mai frecvent pentru a micșora tumorile solide care nu s-au răspândit în alte părți ale corpului. Terapia cu protoni este uneori folosită împreună cu alte tratamente pentru cancer, cum ar fi radioterapie standard, chimioterapie, chirurgie și imunoterapie.
Terapia cu protoni este adesea opțiunea preferată pentru tratarea tumorilor solide la copii, deoarece protonii pot fi controlați astfel încât să existe mai puține daune ale țesuturilor normale, contribuind la prevenirea complicațiilor grave și la diminuarea riscurilor de tumori secundare.
Este un tratament eficient pentru multe tipuri de cancere la adulți și copii, după cum urmează:
TUMORI INTRA-CRANIENE
- cordoame
- cordomul paraspinal sau sacral, al craniului
- condrosarcoame
- unele tumori osoase rare
- meningioame agresive, maligne sau benigne localizate în zone critice
- tumori nazofaringiene
- craniofaringiomii
- ependimoame
- unele glioame
- meduloblastoame
- alte tumori cerebrale primare specifice
- unele tumori recurente sau noi în zonele iradiate anterior
TUMORI OFTALMOLOGICE
- melanoamele coroidei, irisului și conjunctivei
- hemangioame coroidiene localizate
- rabdomiosarcoame orbitale
- carcinoame chistice adenoide și alte tumori orbitale
- unele retinoblastoame
TUMORI EXTRA-CRANIENE
- meduloblastoame
- sarcoame spinale și paraspinale
- unele tumori toracice, abdominale și pelvine, la copii, adolescenți și adulți tineri
TUMORI PEDIATRICE (copii <20 ani)
- (Para) cordomul bazei craniului spinal
- Condrosarcomul bazei craniului
- Sarcom (para) spinal „țesut moale adult”
- Sarcom pelvian
- Rabdomiosarcom
- Sarcomul Ewing
- Gliom de grad scăzut (inclusiv gliomul căii optice)
- Ependimom
- Craniofaringiom
- Tumori parenchimatoase pineale (nu pinoblastom)
- Estesioneuroblastom
- Meduloblastom / tumori neuroectodermice primitive (PNET)
- Tumora cu celule germinale a sistemului nervos central
- Osteosarcom nerezecabil
- Tumori benigne ale sistemului nervos central care – datorită localizării lor – nu pot fi tratate în alt mod.
De ce să alegi terapia cu protoni?
Ultra-precisă
Radiația este livrată direct în tumoră și se oprește, maximizând dozarea celulelor canceroase și minimizând deteriorarea țesutului sănătos.
Mai puține efecte secundare
Fără doză de ieșire, țesuturile și organele sănătoase din jur sunt scutite de radiații. Efecte secundare atât pe termen scurt cât și pe termen lung sunt reduse la minimum.
Tratament rapid cu timp minim de recuperare
Fiecare sesiune de tratament durează în jur de 30 de minute și, cu mai puține efecte secundare decât radiografiile standard și tratamentele tradiționale pentru cancer, majoritatea pacienților pot continua viața de zi cu zi cu o întrerupere mică.
Ideal pentru multe tipuri de tumori
Ultra-precizia terapiei cu protoni o face ideală chiar și pentru cele mai complexe cazuri. Tumorile cu formă neregulată, greu accesibile, apropiate de organele vitale sau recurente după tratamentul prealabil pot fi vizate cu cea mai mare acuratețe.
Cote mai mici de tumori secundare
Terapia cu protoni reduce riscul de tumori secundare în comparație cu radioterapia convențională cu radiații X.
Eficientă pentru copii și adulți
Mai puțin invazivă și cu efecte secundare minime, terapia cu protoni este un tratament eficient atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Ai nevoie de terapia cu protoni la centrul Medaustron din Austria?
Suntem reprezentanți autorizați ai centrului Medaustron din Austria, cât și al altor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.
Dacă ești interesat de terapia cu protoni și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine.
Sună-ne acum! Îți vom da toate informațiile de care ai nevoie.