Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Tratamentul cu celule stem

Tratamentul cu celule stem pentru bolile neurologice

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

 

Tratamentul cu celule stem: o nouă terapie promițătoare în afecțiunile neurologice

Tratamentul cu celule stem pentru bolile neurologice este un domeniu în curs de cercetare și dezvoltare, cu potențial promițător. Celulele stem sunt celulele care au capacitatea de a se transforma în diferite tipuri de celule din organism, inclusiv celule nervoase. Această caracteristică a celulelor stem a generat interesul pentru utilizarea lor în tratamentul afecțiunilor neurologice.

Terapia cu celule stem pentru bolile neurologice are ca scop înlocuirea celulelor nervoase deteriorate sau distruse, stimularea regenerării țesuturilor și promovarea vindecării în sistemul nervos. S-a constatat că celulele stem pot avea potențialul de a se diferenția în celule nervoase și de a se integra în țesutul nervos afectat, contribuind astfel la repararea și refacerea circuitelor neuronale.

În prezent, terapia cu celule stem pentru bolile neurologice se află în faza de cercetare și studiu. Aceasta înseamnă că utilizarea sa este limitată la anumite cazuri și că mai sunt necesare cercetări și studii suplimentare pentru a stabili siguranța, eficacitatea și potențialul acestei terapii.

Este important de menționat că terapia cu celule stem pentru bolile neurologice nu este încă disponibilă pe scară largă și nu este considerată o opțiune standard de tratament în majoritatea cazurilor. Înainte de a lua în considerare terapia cu celule stem, este esențial să se consulte cu un specialist în domeniul neurologiei și să se obțină informații detaliate despre potențialele beneficii și riscuri ale acestui tratament.

 

Medicina regenerativă și transplantul de celule stem în clinici din Turcia și Germania

Studiile și tratamentele cu celule stem sunt unul dintre subiectele care i-au entuziasmat atât pe oameni de știință, cât și pe pacienți în ultimii ani. Metodele de tratament cu celule stem sunt considerate „cea mai mare invenție din medicină” din secolul actual.

 

Tratamentul cu celule stem este disponibil anumite clinici și spitale partenere din Turcia și Germania pentru următoarele afecțiuni:

  • Autism și tulburări din spectrul autismului (ASD) 
  • Accident vascular cerebral 
  • Ataxie spinocerebeloasă
  • Paralizie cerebrală
  • Insuficiență cardiacă cronică
  • Boala Crohn
  • Întârziere în dezvoltare
  • Encefalopatie hipoxică
  • Ataxia Friedreich
  • Boală cardiacă ischemică
  • Lupus
  • Scleroză multiplă
  • Distrofie musculară
  • Osteoartrita
  • Boala Parkinson
  • Psoriazis
  • Artrita reumatoidă
  • Leziuni ale măduvei spinării
  • Spondiloartrită
  • Leziuni cerebrale

 

MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate

Spitale și clinici neurologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.

 

Opinia experților referitor la tratamentele cu celule stem din sângele ombilical:

Ceea ce fac ele (celulele stem) este să elibereze factori de creștere foarte puternici, molecule și proteine care îmbunătățesc mecanismele native de recuperare, cum ar fi noi sinapse ale neuronilor care sunt acolo, noi vase de sânge și au un efect foarte profund asupra modulării sistemului imunitar.

Dr. Gary Steinberg, profesor și catedră de neurologie

Sursă: Stanford University School of Medicine

 

Noi credem că celulele primitive găsite în sângele din cordonul ombilical pot ajuta la reducerea inflamației creierului mai rapid și la salvarea unor celule cerebrale care sunt în pragul morții”.

John J. Volpi, M.D., Co-director

Sursă:  Houston Methodist Eddy Scurlock Stroke Center

  

Factorii secretați de celulele transplantate  au fost capabili să ofere un efect neuroprotector. Acest lucru se poate referi la celulele care secretă factori de creștere a endoteliului vascular (VEGF), factori de creștere derivați din creier (BDNF) și neurotrofină-3 (NT-). 3), toate având beneficii potențiale pentru tratamentul accidentului vascular cerebral.

Dr. Cesar Borlongan, Professor

Sursă: Department of Neurosurgery and Brain Repair, University of South Florida

 

Răspuns la cele mai frecvente întrebări legate de tratamentul cu celule stem:

În ce constă tratamentul cu celule stem?

Tratamentul cu celule stem implică administrarea celulelor stem prin perfuzii intravenoase. Această procedură este non-invazivă și nu necesită anestezie. Celulele stem sunt introduse în organism prin intermediul unei perfuzii intravenoase, care constă în injectarea lor într-o venă. Această metodă de administrare facilitează livrarea celulelor stem către țesuturile și organele afectate, unde acestea pot susține procesele de regenerare și vindecare. Deoarece nu implică proceduri chirurgicale sau anestezie, tratamentul cu celule stem prin perfuzii intravenoase este considerat sigur și bine tolerat de către pacienți.

De unde provin celulele stem?

Tratamentul cu celule stem utilizează celule stem provenite din sângele din cordonul ombilical, care sunt donate la naștere și depozitate în condiții de siguranță în bănci de celule stem. Aceste bănci de celule stem asigură păstrarea și conservarea acestor celule într-un mediu optim, astfel încât să poată fi utilizate în tratamente ulterioare.

Sângele ombilical este sângele care rămâne în placentă după ce cordonul ombilical al nou-născutului a fost pensat și tăiat. Prelevarea sângelui ombilical din placentă nu este dăunătoare și nu este dureroasă pentru copil și mamă. 

Ce cantitate de celule stem se folosește?

Studiile au arătat că cel mai important factor care influențează efectul terapeutic al infuziei de sânge din cordonul ombilical este dozajul celular.  Într-un studiu clinic recent efectuat la Universitatea Duke pe pacienți cu paralizie cerebrală pediatrică (în cea mai mare parte indusă de un accident vascular cerebral), numai pacienții care au primit mai mult de 25 de milioane de celule pe kg au prezentat un efect terapeutic semnificativ. Pentru a obține un efect terapeutic optim, în spitalele partenere se folosește o doză de 50 de milioane de celule stem pe kg, iar fiecare perfuzie include sânge din cordonul ombilical recoltat de la 4 până la 8 donatori.

Se pot folosi propriile celule recoltate la naștere ale copilului sau ale unui frate/ soră?

Pentru tratamentul cu celule stem, nu se pot utiliza propriile celule recoltate la naștere ale copilului sau ale unui frate/soră, din mai multe motive. În primul rând, tratamentul cu celule stem implică utilizarea unei cantități mari de celule, provenite de obicei de la 4-8 donatori diferiți. Astfel, cantitatea de celule provenită de la un singur donator nu este suficientă pentru a obține un efect terapeutic optim.

În al doilea rând, medicul nu poate garanta că celulele recoltate la naștere au fost prelevate corect, păstrate în condiții adecvate și transportate corespunzător până la momentul tratamentului. Acest lucru este crucial pentru asigurarea calității și viabilității celulelor stem. Din acest motiv, se preferă utilizarea celulelor stem provenite de la bănci specializate de celule stem, care respectă standarde stricte de recoltare, prelucrare, depozitare și transport.

Această procedură implică riscuri?

Reacțiile adverse la perfuziile cu celule stem din sânge din cordonul ombilical sunt rare și, în general, ușoare.

Care sunt efectele terapiei cu celule stem?

La majoritatea pacienților, tratamentul cu celule stem din cordonul ombilical au dus la o ușoară îmbunătățire a funcțiilor cognitive și motorii.  Aceste câștiguri funcționale devin vizibile în primele câteva săptămâni după perfuzie și continuă în următoarele 3 până la 6 luni.

Infuzia de celule stem nu este menită să înlocuiască terapia standard urmată de pacient, ci reprezintă o abordare terapeutică suplimentară care poate obține o îmbunătățire suplimentară a funcțiilor cognitive și motorii.

 

Programează-te la cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale și clinici neurologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Dacă ești interesat(ă) de o evaluare medicală într-un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim și pentru a primi o consultanță personalizată. Avem parteneriate cu cele mai bune spitale din străinătate și suntem aici să te ajutăm să ai acces la cele mai bune tratamente și tehnologii medicale în domeniul neurologiei. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și pentru a începe recuperarea rapid și eficient!