Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Malformații congenitale ale inimii

Tratamentul chirurgical al malformațiilor congenitale ale inimii în centre de excelență din străinătate

Spitale și clinici de cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Malformațiile congenitale ale inimii reprezintă o preocupare majoră în domeniul medical, afectând atât adulții, cât și copiii. Aceste condiții, care implică o dezvoltare anormală a structurii inimii, pot provoca complicații serioase și necesită adesea intervenție chirurgicală pentru a corecta anomaliile și a restabili funcționarea normală a inimii. În acest sens, lucrăm în strânsă colaborare cu unele dintre cele mai prestigioase centre de excelență în sănătatea inimii din străinătate pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune soluții medicale.

Spitalele partenere cu care colaborăm au o vastă experiență în tratarea malformațiilor congenitale ale inimii și oferă servicii de înaltă calitate pentru pacienții adulți și copii. Aceste centre de excelență sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație și au echipe medicale specializate în domeniul chirurgiei cardiace și al cardiologiei intervenționale. Prin abordarea individualizată a fiecărui caz și prin folosirea celor mai avansate tehnici și proceduri, se asigură un tratament personalizat și optim pentru fiecare pacient.

Indiferent de complexitatea malformației congenitale și de vârsta pacientului, spitalele noastre partenere oferă o gamă largă de intervenții chirurgicale precum corecția defectelor septale, repararea sau înlocuirea valvei, reconstrucția vaselor de sânge și multe altele. Echipa medicală multidisciplinară colaborează strâns pentru a asigura cele mai bune rezultate și pentru a oferi suport pacienților și familiilor acestora pe parcursul întregului proces de tratament.

Un aspect deosebit de important este abordarea holistică a pacientului, în special în cazurile pediatrice. Spitalele partenere acordă o atenție deosebită copiilor și oferă servicii complete de îngrijire medicală, inclusiv suport emoțional și psihologic pentru pacienții tineri și familiile lor.

În concluzie, colaborarea noastră cu centrele de excelență în sănătatea inimii din străinătate ne permite să oferim pacienților noștri tratamentul chirurgical adecvat și de înaltă calitate pentru malformațiile congenitale ale inimii. Ne angajăm să identificăm cele mai bune soluții medicale și să asigurăm pacienților noștri un viitor sănătos și plin de speranță.

 

Tipuri de malformații congenitale ale inimii

Spitale și clinici de cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Malformațiile congenitale ale inimii sunt anomalii structurale ale inimii care sunt prezente la naștere și sunt rezultatul dezvoltării anormale a inimii în perioada prenatală. Acestea pot afecta structura și funcția inimii, determinând tulburări în fluxul sanguin și pot avea consecințe variate asupra sănătății și funcționării normale a organismului.

Malformațiile inimii non-cianotice sunt acele malformații în care sângele oxigenat și nesaturat în oxigen nu se amestecă în mod semnificativ în circulația sistemico-pulmonară. Iată o listă cu câteva malformații inimii non-cianotice comune:

 • Defectul Septal Atrioventricular (DSAV): Este o malformație în care există o deschidere anormală între atriul și ventriculul inimii.
 • Defectul Septal Interatrial (DSIA): Este o malformație în care există o deschidere anormală în septul care separă cele două atrii ale inimii.
 • Defectul Septal Interventricular (DSIV): Este o malformație în care există o deschidere anormală în septul care separă cele două ventricule ale inimii.
 • Canalul Arterial Permeabil (CAP): Este o malformație în care canalul arterial, care conectează artera pulmonară și aorta în perioada prenatală, nu se închide după naștere.
 • Coarctația de Aortă: Este o malformație în care aorta este îngustată sau strâmtă într-o anumită porțiune.
 • Stenoza Aortică: Este o malformație în care orificiul valvei aortice este îngustat, ceea ce limitează fluxul sanguin de la ventriculul stâng în aortă.
 • Stenoza Pulmonară: Este o malformație în care orificiul valvei pulmonare este îngustat, ceea ce limitează fluxul sanguin de la ventriculul drept în artera pulmonară.

 

Malformațiile inimii cianotice sunt acele malformații în care sângele oxigenat și nesaturat în oxigen se amestecă în mod semnificativ în circulația sistemico-pulmonară, determinând o cianoză (colorație albastră a pielii). Iată o listă cu câteva malformații inimii cianotice comune:

 

 • Tetralogia Fallot: Este o malformație complexă care implică patru defecte: stenoză pulmonară, deviere aorto-pulmonară, hipertrofie ventriculară dreaptă și defect septal interventricular. Aceasta este una dintre cele mai frecvente malformații cianotice la copii.
 • Transpoziția marilor artere: Este o malformație în care artera pulmonară și artera aortică sunt invers poziționate, ceea ce duce la o circulație sanguină necorespunzătoare.
 • Truncus arteriosus: Este o malformație în care trunchiul arterios, care ar trebui să se dividă în artera aortică și artera pulmonară separate, rămâne nedivizat.
 • Atrezia tricuspidă: Este o malformație în care valva tricuspidă nu se dezvoltă corect sau este complet absentă, ceea ce duce la un flux sanguin anormal între atriul și ventriculul drept.
 • Hipoplazia ventriculului stâng: Este o malformație în care ventriculul stâng al inimii nu se dezvoltă suficient de mare și nu poate să pompeze suficient sânge oxigenat în circulație.

 

Cele mai comune intervenții chirurgicale pentru malformațiile congenitale ale inimii

Spitale și clinici de cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Cele mai comune intervenții chirurgicale realizate pentru malformațiile congenitale ale inimii includ următoarele:

 • Corectarea defectelor septale: Aceasta poate include închiderea defectelor septale interatriale (DSIA) și septale interventriculare (DSIV) prin intermediul unei intervenții chirurgicale cu sutură sau utilizarea unui dispozitiv de închidere percutană.
 • Repararea canalului arterial: Canalul arterial permisibil (CAP) poate fi închis chirurgical pentru a restabili circulația normală a sângelui. Această intervenție poate fi efectuată fie prin chirurgie deschisă, fie prin intermediul unei abordări minim invazive.
 • Corectarea malformațiilor valvei: Pentru malformațiile valvei inimii, se pot realiza intervenții chirurgicale pentru repararea sau înlocuirea valvei afectate. Aceste proceduri pot implica înlocuirea valvei cu o proteză mecanică sau biologică.
 • Reconstrucția sau înlocuirea arcului aortic: Pentru malformațiile care implică arcul aortic, se pot efectua intervenții chirurgicale de reconstrucție sau înlocuire a segmentului afectat al arterei.
 • Rezolvarea coarctației de aortă: Coarctația de aortă poate necesita intervenție chirurgicală pentru a rezolva îngustarea sau blocarea arterei. Aceasta poate fi realizată prin intermediul unei intervenții chirurgicale deschise sau a unei abordări minim invazive.
 • Corectarea tetralogie de Fallot: Această malformație complexă implică mai multe defecte ale inimii. Tratamentul chirurgical implică corecția defectului septal ventricular, extinderea tractului de ieșire al ventriculului drept și rezolvarea îngustării arterei pulmonare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune intervenții chirurgicale utilizate în tratarea malformațiilor congenitale ale inimii. Tipul specific de intervenție chirurgicală depinde de tipul și gravitatea malformației și este determinat de echipa medicală specializată în cardiologie pediatrică sau chirurgie cardiacă.

 

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale și clinici de cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate ale inimii și ai nevoie de diagnostic sau tratament specializat, nu ezita să ne contactezi acum. Echipa noastră este aici să te sprijine în căutarea soluțiilor medicale potrivite pentru tine. Oferim acces la spitale partenere din străinătate, medici reputați la nivel internațional și tehnologii inovatoare în domeniul cardiologiei. Contactează-ne și îți vom oferi suportul necesar pentru realizarea unei programări la spitalele partenere din străinătate.