Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Centrul de tratament al infecțiilor osoase

Tratamentul osteitei și osteomielitei în spitale din străinătate

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

Infecțiile osoase pot fi o afecțiune gravă care poate necesita intervenții chirurgicale complexe pentru a fi tratate. Aceste infecții pot apărea ca urmare a unei răni deschise sau a unei intervenții chirurgicale anterioare, sau pot fi rezultatul unei infecții sistemice care a ajuns la os prin intermediul sângelui. În cazurile severe, infecțiile osoase pot duce la pierderea mobilității, la deformări ale oaselor sau chiar la amputare.

În ultimii ani, tratamentul infecțiilor osoase a avansat semnificativ, iar spitalele din străinătate sunt lideri în acest domeniu, oferind cele mai noi tehnologii și tehnici chirurgicale pentru a trata cu succes această afecțiune. Aceste spitale dispun de echipe de specialiști cu experiență în chirurgia osoasă, care lucrează împreună pentru a oferi pacienților cele mai bune opțiuni de tratament. În acest articol, vom explora tratamentul chirurgical al infecțiilor osoase în spitalele din străinătate și cum pacienții pot beneficia de aceste tehnologii de ultimă generație.

 

MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.

 

Iată câteva tipuri de infecții osoase care pot necesita intervenție chirurgicală:

Osteomielita acută – o infecție severă a oaselor care apare brusc și poate duce la distrugerea țesutului osos. Această formă de infecție osoasă necesită adesea intervenție chirurgicală de urgență pentru a îndepărta țesutul infectat și a preveni răspândirea infecției în alte zone.

Osteomielita cronică – o infecție a oaselor care se dezvoltă treptat și poate dura mai multe luni sau chiar ani. Această formă de infecție osoasă poate necesita intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul infectat și pentru a ajuta la refacerea oaselor afectate.

Infecții postoperatorii – unele intervenții chirurgicale pot duce la apariția unei infecții osoase în zona de intervenție. Aceste infecții pot necesita intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul infectat și a preveni răspândirea infecției în alte zone.

Infecții osoase asociate cu proteze ortopedice – protezele ortopedice pot fi asociate cu riscul de infecții osoase, în special în cazul în care pacientul suferă de afecțiuni precum diabetul sau probleme de circulație. În aceste cazuri, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a îndepărta proteza infectată și a preveni răspândirea infecției în alte zone.

Piciorul diabetic– Acesta apare ca urmare a complicațiilor diabetului, cum ar fi neuropatia periferică și boala arterială periferică, care pot duce la răniri sau leziuni la nivelul picioarelor care se vindecă greu și pot deveni infectate. În cazurile severe, această infecție poate afecta oasele și țesuturile adiacente, necesitând tratament chirurgical pentru a preveni complicații mai grave, cum ar fi amputația membrelor afectate.

În cadrul spitalelor partenere din străinătate, există medici specializați și echipe multidisciplinare care pot aborda cu succes tratamentul chirurgical al piciorului diabetic. Acești medici includ chirurgi ortopezi specializați în chirurgia infecțiilor osoase, medici specialiști în chirurgie vasculară și medici specializați în chirurgie endovasculară (cardiologie intervențională), care lucrează împreună pentru a oferi pacienților cele mai bune tratamente disponibile. Mulți pacienți români au beneficiat deja de serviciile acestor medici, fiind tratați cu succes și evitând amputația. Acest lucru subliniază importanța unei abordări multidisciplinare în tratarea piciorului diabetic și beneficiile colaborării internaționale în domeniul medical.

 

În ce constă tratamentul chirurgical al infecțiilor osoase în spitalele din străinătate?

Tratamentul chirurgical al infecțiilor osoase poate implica o gamă largă de tehnici și tehnologii în funcție de severitatea și tipul infecției. Printre cele mai comune tehnici chirurgicale și tehnologii utilizate se numără:

Debridarea chirurgicală: Aceasta este o procedură prin care țesutul infectat este îndepărtat chirurgical din zona afectată pentru a reduce riscul de răspândire a infecției.

Rezecția osoasă: Aceasta este o procedură prin care o parte din osul infectat este îndepărtată chirurgical pentru a împiedica răspândirea infecției în întregul os.

Grefele osoase: Acestea sunt utilizate pentru a înlocui o parte din osul care a fost îndepărtat din cauza infecției. Grefele osoase pot fi prelevate din alte părți ale corpului pacientului sau pot fi produse în laborator.

Terapia antimicrobiană locală, o tehnologie medicală inovatoare: Terapia antimicrobiană locală este o tehnologie medicală inovatoare care ajută la tratarea infecțiilor osoase. Această terapie implică administrarea de antibiotice direct la locul infecției, prin intermediul unor dispozitive speciale numite „sisteme de administrare a antibioticelor”. Acestea pot fi introduse în os sau în spațiul adiacent osului prin intermediul unui tub sau a unui cateter.

Terapia antimicrobiană locală are o serie de beneficii față de alte metode de tratament. În primul rând, permite administrarea de antibiotice direct la locul infecției, ceea ce înseamnă că doza de antibiotice poate fi redusă și astfel se pot evita efectele secundare ale antibioticelor administrate pe cale generală. În al doilea rând, terapia antimicrobiană locală poate fi utilizată împreună cu alte tratamente, precum intervențiile chirurgicale și terapia antibiotică generală, pentru a ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor osoase.

Tehnologia pentru terapia antimicrobiană locală se dezvoltă continuu, iar dispozitivele de administrare a antibioticelor devin tot mai precise și mai eficiente. Un exemplu de dispozitiv este un implant de os cu o suprafață poroasă, care poate fi umplut cu antibiotic și apoi plasat în locul infecției. Aceasta permite eliberarea lentă și controlată a antibioticului direct la locul infecției pe parcursul a câtorva săptămâni sau luni.

Tehnologia cu ultrasunete: Această tehnologie poate fi utilizată pentru a ajuta la eliminarea țesutului infectat și pentru a spori penetrarea antibioticelor în zona afectată.

Alege cele mai bune spitale de ortopedie din lume!

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

 

MEDITRAVEL – reprezentăm oficial în România următoarele spitale din străinătate:

  • Spitale din Turcia: Spitalul Memorial (Turcia), Liv Hospital (Turcia), Medical Park (Turcia), Anadolu (Turcia), Acibadem (Turcia), Medicana (Turcia), Medipol (Turcia).
  • Clinici și spitale din Viena, Austria: Clinica Döbling (Viena), clinica Confraternität (Viena), WPK- Wiener Privatklinik (Viena), spitalul Rudolfinerhaus (Viena), centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH (Viena).
  • Spitale din topul World’s Best Hospitals– cele mai bune spitale din lume:
    • Spitalul Sheba din Israel- top 10 spitale din lume
    • Spitalul Gemelli- cel mai bun spital universitar din Italia
  • Spitale din Italia: spitalul Gemelli (Roma, Italia), spitalul Humanitas (Milano, Italia)
  • Spitale din Israel: Sheba, Clalit
  • Alte spitale din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.)

 

Programează-te la cele mai bune spitale din străinătate cu ajutorul Meditravel

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Dacă ești interesat(ă) de o intervenție chirurgicală ortopedică într-un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim și pentru a primi o consultanță personalizată. Avem parteneriate cu cele mai bune spitale din străinătate și suntem aici să te ajutăm să ai acces la cele mai bune tratamente și tehnologii medicale în domeniul ortopediei. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și pentru a începe recuperarea rapid și eficient!