Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Chirurgia mâinii

În cele mai bune spitale din străinătate

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

Chirurgia mâinii este o specialitate medicală complexă și foarte importantă pentru pacienții care suferă de afecțiuni ale mâinii. Spitalele partenere din străinătate oferă servicii de chirurgie a mâinii de înaltă calitate, cu medici specialiști experimentați și tehnologie de ultimă generație. Acești medici sunt specializați în tratarea afecțiunilor mâinii, cum ar fi sindromul de tunel carpian, artrita mâinii și fracturile mâinii. În plus, spitalele partenere utilizează tehnici minim invazive pentru a reduce durerea și timpul de recuperare post-operatorie. În general, pacienții care aleg să își trateze afecțiunile mâinii în spitalele partenere din străinătate pot beneficia de servicii de calitate superioară și de o recuperare rapidă și eficientă.

 

MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.

Afecțiunile mâinii pot fi cauzate de diverse motive, cum ar fi traumatisme, boli degenerative, inflamații, infecții, tumori sau malformații congenitale. Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni ale mâinii sunt:

 • Sindromul de tunel carpian – o compresie a nervului median la nivelul încheieturii mâinii, care provoacă durere, amorțeală și slăbiciune la nivelul degetelor și palmei;
 • Deget în resort – o blocare a unui deget în poziție îndoită sau întinsă, cauzată de o inflamație a tendonului flexor;
 • Artrita reumatoidă – o boală autoimună care afectează articulațiile mici ale mâinii, provocând durere, umflare și deformare;
 • Artroza – o uzură progresivă a cartilajului articular, care duce la durere și rigiditate la nivelul articulațiilor;
 • Rizartroza – este artroza degetului mare de la mână și afectează articulația dintre osul metacarpian și osul trapez, la baza degetului mare. Când boala avansează, apare durere, rigiditate și deformare. 
 • Fracturi – rupturi ale oaselor mâinii cauzate de lovituri sau căzături; fractura încheieturii mâinii și a osului metacarpian este o leziune frecventă, care poate afecta funcționalitatea și mobilitatea mâinii. Unele fracturi pot fi tratate conservator, cu imobilizare în gips, altele necesită intervenție chirurgicală pentru a repoziționa corect oasele.
 • Leziuni ale tendoanelor – ruperi sau tăieturi ale tendoanelor care leagă mușchii de oase;
 • Leziuni ale nervilor – deteriorarea nervilor care transmit senzația și mișcarea la nivelul mâinii;
 • Leziuni ale vaselor de sânge – obstrucția sau ruperea vaselor de sânge care irigă țesuturile mâinii.


Tratamentul chirurgical al afecțiunilor mâinii
depinde de cauza și severitatea lor. Scopul tratamentului chirurgical este de a restabili funcția și aspectul normal al mâinii, precum și de a preveni complicațiile și recidivele. Unele dintre cele mai frecvente proceduri chirurgicale pentru afecțiunile mâinii sunt:

 • Eliberarea nervului median – o intervenție care constă în tăierea unei benzi fibroase care comprimă nervul median la nivelul încheieturii mâinii;
 • Tenoliza – o intervenție care constă în eliberarea tendonului flexor de aderențele care împiedică mișcarea normală a degetului;
 • Artroplastia – o intervenție care constă în îndepărtarea suprafeței articulare deteriorată și înlocuirea cu o proteză artificială din metal și plastic, care asigură o alunecare ușoară și o amortizare a șocurilor.
 • Metoda WEiLBY – folosită pentru rizartroză (artroza degetului mare de la mână) care afectează articulația dintre osul metacarpian și osul trapez, la baza degetului mare.


La spitalele partenere din străinătate există medici specialiști cu mare experiență care folosesc metoda WEiLBY pentru a trata rizartroza. Aceasta este cea mai eficientă metodă chirurgicală și este recunoscută ca „standardul de aur” în domeniu. Prin această metodă, osul trapez, care cauzează perturbările, este astfel îndepărtat. Ca înlocuitor, o porțiune de tendon divizat, dintr-o parte a tendonului abductor al degetului mare, este cusut pentru stabilizare. Această stabilizare elastică face posibilă redobândirea flexibilității depline a degetului mare după operație.

 • Osteosinteza prin incizie deschisă sau minim invazivă. În acest caz, se aliniază și se fixează fragmentele osoase cu plăci, șuruburi sau tije metalice, care permit vindecarea și consolidarea osului.
 • Transpoziția nervului ulnar prin incizie deschisă. În acest caz, se mută nervul ulnar din spatele epicondilului medial (proeminența osoasă din partea interioară a cotului) în fața acestuia, pentru a evita compresiunea și iritarea nervului la flexia cotului.
 • Chirurgia ortoplastică și microchirurgia reconstructivă– este o combinație între chirurgia plastică și ortopedie, care se ocupă de rezolvarea unei probleme clinice, fie cu ajutorul unui singur chirurg, fie cu colaborarea unei echipe de chirurgi, în funcție de situația pacientului. Un rol esențial în reconstrucția ortoplastică îl are microchirurgia reconstructivă. De obicei, microchirurgia este practicată de chirurgii plasticieni, care se concentrează mai mult pe aspectul estetic, forma, funcția și refacerea părților noi. Pe de altă parte, ortopedia se axează pe biomecanica funcțională, oase și articulații. Integrarea celor două specialități, cu principii și practici adaptate la situațiile clinice, va da naștere chirurgiei ortoplastice, care se bazează pe microchirurgia reconstructivă.

Cea mai comună situație în care se apelează la microchirurgie în chirurgia ortopedică este traumatologia. Fracturile deschise și leziunile extinse ale țesuturilor moi necesită o îngrijire integrată pentru a asigura vindecarea fără infecție și un rezultat funcțional bun.

 

Chirurgia mâinii în spitale de top din străinătate

Pentru a beneficia de un tratament de calitate în chirurgia mâinii, este important să alegi un ortoped supraspecializat în acest domeniu, care să aibă o pregătire și o experiență solidă în tehnici de chirurgie avansate, cum ar fi artroscopia sau microchirurgia. 

De aceea, mulți pacienți aleg să se opereze la spitalele din străinătate, unde au acces la următoarele avantaje:

 • Medici ortopezi recunoscuți internațional, care au o vastă experiență și competență
 • Tehnologii și echipamente medicale de ultimă generație, care permit realizarea unor intervenții chirurgicale precise, sigure și eficiente
 • Spitale private moderne, care oferă condiții de confort, igienă și siguranță pentru pacienți
 • Programe personalizate de recuperare postoperatorie, care ajută la restabilirea funcției și mobilității membrelor
 • Prețuri competitive și transparente, care includ toate costurile legate de intervenția chirurgicală și șederea în spital

Alege cele mai bune spitale de ortopedie din lume!

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

 

MEDITRAVEL – reprezentăm oficial în România următoarele spitale din străinătate:

 • Spitale din Turcia: Spitalul Memorial (Turcia), Liv Hospital (Turcia), Medical Park (Turcia), Anadolu (Turcia), Acibadem (Turcia), Medicana (Turcia), Medipol (Turcia).
 • Clinici și spitale din Viena, Austria: Clinica Döbling (Viena), clinica Confraternität (Viena), WPK- Wiener Privatklinik (Viena), spitalul Rudolfinerhaus (Viena), centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH (Viena).
 • Spitale din topul World’s Best Hospitals– cele mai bune spitale din lume:
  • Spitalul Sheba din Israel- top 10 spitale din lume
  • Spitalul Gemelli- cel mai bun spital universitar din Italia
 • Spitale din Italia: spitalul Gemelli (Roma, Italia), spitalul Humanitas (Milano, Italia)
 • Spitale din Israel: Sheba, Clalit
 • Alte spitale din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.)

 

Programează-te mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel

Dacă ești interesat(ă) de o intervenție chirurgicală ortopedică într-un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim și pentru a primi o consultanță personalizată. Avem parteneriate cu cele mai bune spitale din străinătate și suntem aici să te ajutăm să ai acces la cele mai bune tratamente și tehnologii medicale în domeniul ortopediei. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și pentru a începe recuperarea rapid și eficient!