Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Transplant Medular

Transplantul medular (transplantul de măduvă osoasă) în spitalele de top din străinătate

Spitale din Turcia – Israel – Italia – Europa

 

Tratamentul cancerului de sânge în spitalele din străinătate înseamnă șanse mai bune de supraviețuire

Diagnosticul de cancer este un diagnostic grav, dar depistat într-o fază incipientă și tratat corect, rapid și conform ultimelor tehnologii medicale, poate fi învins!

În general, rata de supraviețuire a pacienților din România diagnosticați cu leucemie sau limfom este mai mică decât cea din țările dezvoltate din Europa și din Israel. Acest lucru se datorează în principal resurselor limitate ale sistemului de sănătate din România și accesului limitat la terapii inovatoare.

Potrivit datelor publicate de Globocan în 2020, rata de supraviețuire pe termen lung pentru pacienții diagnosticați cu limfom în România este de aproximativ 56%, în timp ce în țările dezvoltate din Europa și Israel 70-80%.

Pentru pacienții diagnosticați cu leucemie, rata de supraviețuire pe termen lung în România este de aproximativ 41%, în timp ce în țările dezvoltate din Europa și Israel, rata de supraviețuire este de aproximativ 50-60%.

Transplantul medular este un tratament important în tratamentul cancerelor de sânge (leucemie, limfom, mielom, etc.) și este important ca acesta să fie efectuat într-un centru de excelență.

 

Alege cele mai bune spitale din lume pentru transplantul medular (transplantul de măduvă osoasă)

Spitale de hemato-oncologie din Turcia-Israel- Italia-Europa

Prin noi, pacienții români diagnosticați cu leucemie, limfom sau mielom au acces la unele dintre cele mai bune spitale din străinătate, spitale cu tradiție ce au centre de excelență pentru transplantul medular, numit și transplant de măduvă osoasă.
Aici consultațiile sunt oferite de medici dedicați, cu o bogată experiență, specialiști reputați în țările lor dar și pe scena medicală internațională.

 

MEDITRAVEL – reprezentant autorizat pentru Centre de Excelență în transplantul medular (transplant de măduvă osoasă) din Turcia, Italia, Europa și Israel

Reprezentăm oficial în România spitale din Turcia, spitale din Italia, și spitale din Israel ce reprezintă centre de excelență pentru transplantul medular/ transplantul de măduvă osoasă pentru pacienții diagnosticați cu leucemie, limfom sau mielom și vă putem facilita programări cu prioritate și consiliere

 

Ce este transplantul medular?

Secții de transplant medular din Turcia-Israel- Italia-Europa

Transplantul de măduvă osoasă, numit și transplant de celule stem sau transplant de măduvă osoasă, a devenit un tratament important pentru tratarea cancerelor de sânge, în special pentru pacienții diagnosticați cu leucemie, limfom sau mielom. Până în prezent, peste un milion de transplanturi de celule stem/ măduvă osoasă au fost efectuate în întreaga lume și acest număr continuă să crească.
În urma unui transplant, multe persoane diagnosticate cu cancer de sânge trăiesc mai mult sau chiar au fost vindecați. Transplantul de măduvă osoasă poate fi o metodă de salvare a vieții în cazul leucemiilor și limfoamelor acute, care sunt rezistente la chimioterapia standard.

 

Care sunt avantajele efectuării transplantului medular/ transplantului de măduvă osoasă în spitale din străinătate pentru pacienții diagnosticați cu leucemie, limfom sau mielom?

În spitale de hemato-oncologie din Turcia-Israel- Italia-Europa

Realizarea transplantului medular sau transplantului de măduvă osoasă în spitale de top din străinătate oferă o serie de avantaje semnificative pentru pacienții diagnosticați cu leucemie, limfom sau mielom, indiferent de locație, fie că vorbim de spitale din Turcia, Italia sau Israel:

Efectuarea tratamentului haploidentic: Această procedură este disponibilă pentru pacienții care nu au un frate sau o rudă compatibilă perfect și care necesită un transplant urgent. Donatorul poate fi un frate, mamă, tată sau copil cu care nu există o compatibilitate perfectă. Aceasta este o metodă relativ nouă, care, în centrele cu experiență, poate fi la fel de eficientă ca transplantul de la un donator neînrudit.

Acces la secții de hematologie de excelență, la nivel internațional: Spitalele partenere din străinătate pun la dispoziție secții de hematologie de înaltă calitate, cu medici specializați în tratarea afecțiunilor onco-hematologice și în transplantul medular. Aceste secții sunt dotate cu echipamente avansate și beneficiază de protocoale de tratament actualizate.

Acces la bănci internaționale de celule: Pentru identificarea rapidă a unui donator compatibil, spitalele din străinătate colaborează cu bănci internaționale de celule. Acest lucru facilitează procesul de găsire a unui donator potrivit și crește șansele de succes ale transplantului.

Acces rapid la tratament: Spitalele din străinătate se concentrează pe oferirea unui tratament prompt și eficient pentru pacienții cu nevoie urgentă de transplant medular. Timpul este un factor critic în astfel de cazuri, iar echipa medicală se asigură că pacientul primește îngrijirea necesară în cel mai scurt timp posibil.

Condiții de igienă extrem de stricte: Secțiile de transplant medular și spitalele partenere din străinătate respectă cele mai înalte standarde de igienă și siguranță. Aceasta asigură un mediu steril și reduc riscul de infecții asociate transplantului.

Acces la cele mai noi medicamente și tehnologii medicale: Spitalele partenere din străinătate sunt la curent cu cele mai recente progrese în domeniul medicamentelor și tehnologiilor medicale. Astfel, pacienții beneficiază de acces la terapii inovatoare și tratamente avansate care pot îmbunătăți rezultatele transplantului medular.

Acces la medici de top la nivel internațional: Spitalele din străinătate colaborează cu medici de renume internațional, specializați în transplantul medular și tratarea afecțiunilor onco-hematologice la copii. Acești medici au experiență vastă în domeniu și aduc expertiza lor pentru a asigura cea mai bună îngrijire posibilă pacienților.

Centre de Excelență în transplantul medular sau CAR-T: Spitalele partenere din străinătate dispun de centre specializate în transplantul medular și terapia CAR-T, cu o experiență bogată și cu un număr semnificativ de transplanturi medulare efectuate anual. Aceasta asigură pacienților un tratament de înaltă calitate și o îngrijire specializată.

Însoțitor în timpul tratamentului: Pacienții care aleg să efectueze transplantul medular în străinătate au posibilitatea de a fi însoțiți de o persoană de încredere pe toată durata tratamentului, inclusiv în timpul procedurii de transplant. Acest lucru oferă confort și sprijin emoțional atât pacientului, cât și însoțitorului.

Tratament integrat, într-un singur loc: Spitalele partenere din străinătate oferă un abordare integrat în tratarea afecțiunilor onco-hematologice, asigurând toate serviciile necesare în același loc. Acest lucru facilitează gestionarea și coordonarea tratamentului într-un mod eficient.

Abordare multisciplinară, acces la tumor board-uri internaționale: Echipa medicală din spitalele partenere din străinătate abordează cazurile complexe de transplant medular printr-o abordare multidisciplinară, implicând specialiști din diferite domenii medicale. De asemenea, aceștia au acces la tumor board-uri internaționale, unde se discută cazurile complexe pentru a obține cele mai bune soluții terapeutice.

Acces la specialiști cu experiență: Spitalele partenere din străinătate adună o echipă de medici și profesioniști medicali cu experiență vastă în domeniul transplantului medular. Aceștia sunt specializați în îngrijirea pacienților cu afecțiuni onco-hematologice și asigură o asistență medicală de înaltă calitate.

 

Ce boli pot fi tratate prin transplantul de măduvă osoasă/ transplantul medular?

⦁ Leucemia mieloblastică acută
⦁ Leucemia limfoblastică acută
⦁ Limfomul Non-Hodgkin
⦁ Limfomul Hodgkin
⦁ Mielom multiplu
⦁ Sindromul mielodisplazic
⦁ Leucemia mielocitară cronică
⦁ Leucemia limfocitică cronică
⦁ Tumoră Wilms (Nefroblastom)
⦁ Anemia aplastică
⦁ Hemoglobinuria nocturnă paroxismală
⦁ Amiloidoza primară
⦁ Boli ereditare: Sickle-cell anemia (SCA)

 

Tipuri de transplant medular în spitalele din străinătate

Spitale onco-hematologie și transplant medular din Turcia – Israel – Italia – Europa

Transplantul medular, cunoscut și sub denumirea de transplant de măduvă osoasă, este o procedură medicală utilizată în tratamentul afecțiunilor hematologice grave, cum ar fi leucemia, limfomul, mielomul multiplu și anemia aplastică. Există mai multe tipuri de transplant medular, care includ:

Transplantul autolog: Acest tip de transplant medular implică prelevarea celulelor stem hematopoietice (CSH) din propria măduvă osoasă a pacientului înainte de tratamentul cu chimioterapie sau radioterapie intensivă. Celulele stem sunt apoi crioprezervate și reintroduse în organismul pacientului după terminarea tratamentului de distrugere a celulelor canceroase. Transplantul autolog permite recuperarea sistemului imunitar și refacerea producției de celule sanguine.

Transplantul alogen (allogen): Acest tip de transplant medular implică utilizarea celulelor stem hematopoietice de la un donator compatibil. Donatorul poate fi un membru al familiei sau o persoană necunoscută, găsită prin intermediul unui registru de donatori de măduvă osoasă. Înainte de transplant, pacientul este supus unui regim de chimioterapie sau radioterapie pentru a distruge celulele canceroase și pentru a suprima sistemul imunitar. Apoi, celulele stem de la donator sunt administrate pacientului prin infuzie intravenoasă, unde acestea se încolțesc și reconstituie măduva osoasă sănătoasă.

Transplantul haploidentic: Acest tip de transplant medular implică utilizarea celulelor stem hematopoietice de la un donator înrudite, cum ar fi părinții, frații sau copiii. În acest caz, gradul de compatibilitate genetică este de aproximativ 50%, deoarece donatorul este doar parțial compatibil cu pacientul. În general, transplantul haploidentic este considerat o opțiune viabilă în cazurile în care nu există un donator complet compatibil disponibil. Procedura presupune administrarea unei terapii imunosupresoare puternice pentru a preveni respingerea transplantului.

Mini-transplant medular: Acesta este un tip de transplant medular care implică administrarea unei doze mai mici de celule stem hematopoietice în comparație cu transplantul alogen tradițional. Aceasta este o opțiune preferată în cazurile în care pacientul este în vârstă sau nu tolerează un tratament intensiv. Scopul principal al unui mini-transplant este de a beneficia de efectul terapeutic al celulelor stem, fără a recurge la o distrugere intensivă a măduvei osoase existente.

Transplantul medular copii: În spitalele din străinătate, se efectuează și transplant medular pediatric, oferind astfel oportunitatea de tratament pentru copiii care suferă de afecțiuni hematologice grave. Aceste centre medicale de excelență se specializează în tratamentul și gestionarea complexă a transplantului medular pediatric, asigurând accesul la tehnici avansate și experiență vastă în acest domeniu. Prin accesarea serviciilor de transplant medular pediatric în spitalele din străinătate, părinții au oportunitatea de a oferi copiilor lor cea mai bună îngrijire medicală posibilă, beneficiind de expertiza unor medici de top și a unui mediu medical avansat. Este important să se efectueze o cercetare amănunțită și să se colaboreze cu echipa medicală pentru a alege cea mai potrivită opțiune de tratament și a asigura un parcurs cât mai favorabil pentru copil.

 

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!
Spitale onco-hematologie și transplant medular din Turcia – Israel – Italia – Europa

Dacă ai indicație pentru transplant medular și dorești să accesezi servicii medicale de înaltă calitate în spitalele partenere din străinătate, echipa noastră este aici pentru a te ghida și sprijini. Contactează-ne pentru a primi informații detaliate și pentru a iniția procesul de evaluare și pregătire pentru transplantul medular în spitalele partenere din străinătate.