Operație diabet tip 2

Operația pentru diabet tip 2 (gastric bypass) în spitalele partenere din străinătate

Spitale din Turcia – Austria – Israel – Italia – Europa

„Chirurgia metabolică este acum una dintre variantele recomandate de tratament pentru pacienții cu diabet de tip 2.”
Asociația Americană pentru Diabet

„Chirurgia bariatrică și metabolică reprezintă una dintre cele mai mari schimbări în felul în care este tratat diabetul, de la descoperirea insulinei din 1921.”
Revista NewScientist, 28 mai 2016

„Tratamentul chirurgical ar trebui să reprezinte o opțiune pentru pacienții care suferă de diabet.”
Revista Time

 

Chirurgia bariatrică și controlul diabetului

Spitale din Turcia – Austria – Israel – Italia – Europa

Chirurgia bariatrică și metabolică cuprinde diferite tipuri de intervenții care te ajută să pierzi în greutate, dar care, în același timp, tratează diabetul tip II și problemele asociate.
Noile ghiduri recomandă ca chirurgia metabolică și bariatrică să fie luată în considerare pentru tratamentul diabetului la persoanele care nu își pot controla diabetul în mod adecvat prin medicamente și care au un indice de masă corporală mai mare de 30.

 

Cum funcționează operația gastric bypass pentru controlul diabetului?

Spitale din Turcia – Austria – Israel – Italia – Europa

Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală care te ajută să slăbești prin schimbarea modului în care stomacul și intestinul subțire gestionează alimentele pe care le consumi.
După operație, stomacul tău va fi mai mic. Te vei simți plin(ă) cu mai puțină mâncare.
În plus, alimentele pe care le consumi nu vor mai intra în anumite părți ale stomacului și ale intestinului subțire și din acest motiv, corpul tău va primi mai puține calorii.
Modificările create în timpul bypass-ului gastric provoacă însă și modificări ale modului în care intestinul și pancreasul interacționează. Acest lucru îmbunătățește controlul diabetului chiar înainte de a pierde în greutate.

Astfel, operația de bypass gastric, considerată până nu de mult doar ca o modalitate de a trata obezitatea, a devenit, de asemenea, o opțiune pentru persoanele cu diabet de tip 2, chiar dacă nu trebuie să slăbească.

Această concluzie este susținută de Asociația Americană de Diabet și de 45 de societăți medicale internaționale și reprezintă o schimbare majoră în modul în care medicii gândesc tratamentul acestei boli. În timp ce diabetul implică dezechilibre în hormoni și metabolism, există suficiente dovezi, spun medicii, că chirurgia bariatrică, care implică micșorarea dimensiunii stomacului, poate afecta nu numai cât de mult mănâncă oamenii, ci și modul în care organismul descompune caloriile și le metabolizează.

 

Cum ajută mai exact această intervenții în problema diabetului?

Spitale din Turcia – Austria – Israel – Italia – Europa

Se consideră că excesul de grăsime cauzează diabet, fie determinând funcționarea defectuoasă a ficatului, fie făcând ca alte celule să fie rezistente la insulină. Astfel, scăderea în greutate oferă o explicație simplă și pentru remisia diabetului.

Dar efectele asupra diabetului nu sunt doar o consecință a pierderii în greutate. Modificările anatomiei gastrointestinale pot influența direct homeostazia glucozei. În ultimul deceniu, eforturile de a explica legătura între scăderea în greutate și eliminarea diabetului au identificat mai multe mecanisme potențiale:

  • În primul rând, intervenția chirurgicală pare să modifice cantitatea și momentul secreției de hormoni intestinali, care la rândul lor influențează producția de insulină.
  • Experimentele sugerează, de asemenea, că intervenția chirurgicală poate crește producția anumitor acizi biliari care fac celulele mai sensibile la insulină, sau poate crește absorbția de glucoză de către celulele intestinale, scăzând astfel nivelul de glucoză din sânge.
  • Modificările induse de intervențiile chirurgicale ale compoziției microbiotei intestinale și ale eficienței detectării nutrienților intestinali par să contribuie, de asemenea. Acesta este procesul prin care celulele care căptușesc intestinul detectează anumiți nutrienți și trimit semnale neuronale către centrii creierului implicați în reglarea metabolismului glucozei.

 

Care sunt avantajele operației gastric bypass pentru pacienții cu diabet?

Spitale din Turcia – Austria – Israel – Italia – Europa

Majoritatea pacienților pierd de la 50% până la 80% din excesul de greutate în timpul celor 18-24 de luni după operație. Cu toate acestea, efectele asupra zahărului din sânge sunt imediate (în câteva zile) după operație. Persoanele care au această intervenție chirurgicală sunt capabile să reducă sau să elimine medicamentele pentru diabet.

În special, operația de gastric bypass este eficientă în controlul diabetului. Aproximativ 33% dintre acești pacienți nu au nevoie de medicamente pentru diabet după intervenția chirurgicală. În 2 ani de la operație, un total de 85% dintre pacienți nu necesită medicamente. Diabetul lor este în remisie.

Eliminarea completă a diabetului este mai frecventă în rândul persoanelor care au o formă de diabet care nu necesită medicamente și care au fost diagnosticați cu diabet cu mai puțin de cinci ani în urmă. Rezultatele foarte bune apar, de asemenea, mai frecvent în rândul persoanelor care au mai multă pierdere în greutate după operație. Beneficiile se extind la reglarea hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat. Acești factori, care cresc riscul de accident vascular cerebral și atac de cord, sunt, de asemenea, îmbunătățiți și/sau rezolvați după intervenția chirurgicală.

 

Transformă-ți viața cu chirurgia bariatrică și metabolică: Descoperă opțiunile pentru operația gastric bypass în străinătate
Spitale din Turcia – Austria – Israel – Italia – Europa

Dacă te confrunți cu diabetul tip 2 și ești interesat de opțiunile chirurgicale, inclusiv de operația gastric bypass, echipa noastră este aici pentru tine. Oferim servicii de consultanță și asistență în găsirea celor mai bune spitale partenere din străinătate, unde vei avea acces la medici specializați în chirurgia bariatrică și metabolică. Contactează-ne acum pentru a primi informații detaliate despre proceduri, costuri și posibilități de programare. Îți stăm alături în călătoria ta către o sănătate îmbunătățită și un control mai bun al diabetului.