Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Sarcom

Tratamentul sarcomului în spitalele de top din străinătate

 

Spitale și clinici din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa

Tratamentul cancerului în spitalele din străinătate înseamnă șanse mai bune de supraviețuire

Diagnosticul de cancer este un diagnostic grav, dar depistat într-o fază incipientă și tratat corect, rapid și conform ultimelor tehnologii medicale, poate fi învins!

Potrivit datelor publicate de Globocan 2020, rata de supraviețuire pentru pacienții  din România care suferă de cancer este mai mică decât media europeană. 

Tratamentul oncologic în străinătate crește șansele de supraviețuire ale pacienților.

 

Alege cele mai bune spitale din lume!

Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa

Prin noi, pacienții români au acces la unele dintre cele mai bune spitale din străinătate, spitale cu tradiție ce au centre de excelență pentru tratamentul cancerului. 

Aici consultațiile sunt oferite de medici dedicați, cu o bogată experiență, specialiști reputați în țările lor dar și pe scena medicală internațională.

 

MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate

Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.

 

Care sunt tipurile de sarcom tratate în cadrul spitalelor partenere din străinătate?

În cadrul spitalelor partenere din Turcia, Israel, Austria și Italia sunt tratate toate tipurile de sarcom. 

Sarcomul este un cancer relativ rar, reprezintă 1% până la 2% din toate cazurile de cancer. 

Sarcoamele sunt, în general, împărțite în tumori osoase și tumori ale țesutului moale, acestea din urmă fiind mult mai puțin frecvente.

Celulele mezenchimale formează o varietate de țesuturi mature, astfel încât tumorile pot avea caracteristicile osului (osteosarcom), cartilajului (condrosarcomul), mușchiului (miosarcomul) sau vaselor de sânge (angiosarcomul). 

Osteosarcomul, care este de asemenea cel mai frecvent tip de cancer osos primar, este o formă de cancer a oaselor imature (osteoid).

Aproximativ jumătate dintre sarcoame apar la nivelul membrelor, iar jumătate apar în zona apar în zona capului și gâtului, organelor interne sau în spatele cavității abdominale (sarcom retroperitoneal).

Există aproximativ 50 de tipuri diferite de sarcoame ale țesuturilor moi, incluzând liposarcomul, leiomiosarcomul, sarcomul sinovial, angiosarcomul, fibrosarcomul, tumorile gastrointestinale stromale și altele.

 

Cele mai frecvente tipuri de sarcom al țesutului moale:

 • Tumorile gastrointestinale stromale
 • Leiomiosarcomul
 • Liposarcomul
 • Sarcomul pleomorf

 

Cele mai frecvente tipuri de sarcom osos:

 • Osteosarcomul
 • Condrosarcomul
 • Sarcom Ewing
 • Tumorile osoase ganglionare

 

Alte subtipuri comune de sarcom includ:

 • Angiosarcomul
 • Fibrosarcomul
 • Tumora malignă de teacă a nervului periferic
 • Rabdomiosarcomul
 • Sarcomul sinovial

 

Care sunt avantajele tratamentului sarcomului în spitale din Turcia, Austria, Italia sau Israel?

Tratamentul sarcomului în spitale de top din străinătate oferă o serie de avantaje, indiferent că vorbim de spitale din Italia, din Israel sau din alte țări:

 • Centre Expert în tratamentul sarcomului. Lucrăm cu centre de excelență, ce oferă cel mai înalt nivel de expertiză și precizie în tratamentul sarcomului. 
 • Chirurgi specializați în chirurgia sarcomului. Dacă este necesară intervenția chirurgicală, aceasta trebuie efectuată de un chirurg specializat în acest tip de tumoră, iar la centrele noastre partenere există chirurgi cu o amplă experiență în tratamentul sarcomului, inclusiv în protezare.
 • Centre integrate și echipe multidisciplinare. Totul într-un singur loc. Oncologii și radioterapeuții din cadrul spitalelor partenere lucrează îndeaproape cu chirurgii. Îngrijirea pe care o oferă este multidisciplinară, pentru a oferi pacienților cel mai personalizat tratament posibil de la bun început.

 

Care sunt cele mai bune spitale de oncologie din străinătate ?

Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia

 

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

 • Spitale de oncologie din Turcia: Spitalul Memorial, Liv Hospital, Medical Park, Anadolu, Acibadem, Medicana, Medipol.
 • Clinici și spitale de oncologie din Viena, Austria: Clinica Döbling Viena, clinica Confraternität Viena, WPK- Wiener Privatklinik, spitalul Rudolfinerhaus, centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH Viena.
 • Spitale de oncologie din topul World’s Best Hospitals al celor mai bune spitale din lume: Spitalul Sheba din Israel, clasat în top 10 spitale din lume, Spitalul Gemelli considerat cel mai bun spital universitar din Italia.
 • Spitale de oncologie din Italia: spitalul Gemelli din Roma, Italia, spitalul Humanitas din Milano, Italia.
 • Spitale de oncologie din Israel: Sheba Israel, Clalit Israel.
 • Alte spitale de oncologie din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.).

 

Diagnosticul și tratamentul sarcomului în spitalele din străinătate. 

Importanța unui centru specializat în tratamentul sarcomului.

Posibile erori de diagnostic. Varietatea și raritatea cazurilor de sarcom pot duce la probleme în evaluarea lor. Deoarece sarcoamele pot fi confundate cu o tumoră benignă, un hematom, un abces sau pur și simplu o bucată de grăsime,  uneori pot fi diagnosticate într-un stadiu târziu. Atunci când există o eroare de evaluare, un medic poate decide, de asemenea, asupra unei intervenții chirurgicale necorespunzătoare, ceea ce poate complica tratamentul tumorii.

Expertiza este necesară. Dacă este suspectat un sarcom, medicul ar trebui să vă îndrume către un centru medical cu expertiză în tratamentul sarcomului, cum este cazul centrelor noastre partenere din spitalele din străinătate. Centrele specializate în tratamentul sarcomului pot să ofere îngrijire de specialitate și multidisciplinară.

Biopsia sarcomului. În cazul sarcomului biopsia trebuie efectuată folosind o tehnică specială, medicul având mare grijă să evite contaminarea zonelor înconjurătoare dacă tumora este într-adevăr malignă. 

O echipă specializată în tratamentul sarcomului. Metoda de tratament trebuie decisă de o echipă multidisciplinară specializată, care să includă oncolog, chirurg și radiolog, medici cu experiență în tratamentul sarcomului.

Chirurg specializat în tratamentul sarcomului. Dacă este necesară intervenția chirurgicală, aceasta trebuie efectuată de un chirurg specializat în acest tip de tumoră. În cadrul spitalelor partenere din străinătate, există medici specializați în chirurgia sarcomului și în toate tipurile de protezare.

Analiza genetică a sarcomului- ADN-ul tumorii

Într-un centrele de cercetare din cadrul spitalelor partenere din străinătate  este posibilă analizarea ADN-ului tumorii. 

În multe cazuri de sarcom, există un cromozom sau o anomalie genetică. Această analiză poate confirma tipul de sarcom și, în unele cazuri, poate indica  tratamentul de chimioterapie adecvat.

 

Ce metode de tratament al sarcomului se folosesc în spitalele din străinătate?

Tratamentul chirurgical al sarcomului

Chirurgia este principalul tratament pentru sarcoamele țesuturilor moi și osoase. Tumora în sine nu trebuie deschisă pentru că celulele canceroase se pot răspândi.

 • Mărimea marginii țesutului sănătos îndepărtat odată cu tumora trebuie ajustată la fiecare caz.
 • Articulațiile, mușchii, organele trebuie prezervate cât mai mult posibil.
 • Reconstrucția poate fi necesară.
 • Chirurgia poate implica mai multe organe și trebuie efectuată într-un singur bloc.

 

Perfuzia izolată a membrelor (ILP)- o alternativă de încredere la amputație în cazuri selecționate

Perfuzia izolată a membrelor (ILP) implică izolarea fluxului sanguin al brațului sau piciorului afectat de sarcom. În acest flux sanguin se introduc medicamente de chimioterapie (citostatice) în doze mari, care distrug tumora. Doza de medicamente introdusă astfel este mult mai mare față de chimioterapia standard, fiind mult mai ușor de suportat de organismul pacientului.

Formațiile patologice periculoase la nivelul membrelor sunt una dintre cauzele clasice ale amputației. Perfuzia izolată a membrelor (ILP) elimină această perspectivă. 

Această tehnică combină chirurgia endovasculară, chimioterapia regională, hipertermia și alte tratamente inovatoare. 

Această tehnică oferă rezultate foarte bune în tratamentul sarcomului și al melanomului nefuncțional localizat la braț sau la picior.

După o perfuzie izolată, este posibilă o remisie completă a tumorii. Cu toate acestea, medicii o folosesc cel mai frecvent (și este posibilă în aproape toate cazurile!) este reducerea semnificativă a tumorii pentru a deveni operabilă. 

Chimioterapia și/sau radioterapia sunt uneori administrate în completarea tratamentului chirurgical, în funcție de tipul sarcomului, gradul său, localizarea acestuia și rezultatele intervenției chirurgicale.

În clinicile din străinătate, chimioterapia pentru sarcom se efectuează împreună cu alte metode în cadrul unui regim de tratament dezvoltat individual. Se utilizează cele mai recente medicamente care au cea mai mare eficacitate clinică. Au fost implementate medicamente mai blânde pentru chimioterapie, care minimizează efectele dăunătoare.

 

Radioterapia în tratamentul sarcomului în spitalele din străinătate

Următoarele metode de radioterapie sunt utilizate în tratamentul sarcomului:

 • Radioterapie cu intensitate modulată
 • Radioterapie intraoperatorie (IORT). Se efectuează la sfârșitul operației, înainte de închiderea plăgii. Avantajul acestui tip de tratament este că razele gamma nu trec prin țesuturile sănătoase. Acest lucru face posibilă aplicarea unor doze mari de radiații, ceea ce crește foarte mult eficacitatea procedurii.
 • Brahiterapia este un alt nume pentru radioterapia internă. Granule cu substanță radioactivă sunt injectate prin tuburi subțiri care sunt lăsate după operație. În funcție de diferitele tipuri de tumori, sunt utilizate diferite doze de radiații.
 • Radioterapia MR-LINAC – cel mai nou și performant aparat de radioterapie din lume, ce permite radioterapie de mare precizie, care nu afectează țesutul sănătos din jur și minimizează eventualele efecte secundare. 

 

Second opinion sarcom din partea celor mai buni medici de la spitalele din străinătate

Oferim servicii de second opinion medical pentru pacienții diagnosticați cu sarcom în spitalele partenere din străinătate. Medicii oncologi din străinătate, specialiști în sarcom, pot oferi o a doua opinie medicală, bazată pe experiența lor și pe cele mai noi cercetări în domeniu, pentru a asigura o înțelegere completă și precisă a stadiului bolii și a opțiunilor de tratament disponibile. De asemenea, acest serviciu poate ajuta la clarificarea unor aspecte medicale complexe și poate oferi pacientului și familiei sale liniștea de a ști că s-au făcut toate demersurile pentru a obține cel mai bun tratament posibil.

 

Ia legătura acum cu medicii din străinătate!

Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

Dacă ești interesat(ă) să accesezi tratament oncologic la spitale de top din străinătate, noi, Meditravel, suntem aici să te ajutăm! Contactează-ne acum pentru a discuta opțiunile de tratament și pentru a primi asistență în alegerea celui mai bun spital pentru tine. Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale din străinătate și suntem pregătiți să te ajutăm să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.