Tratamentul cancerului pulmonar (cancerul de plămâni) în spitalele de top din străinătate
Spitale și clinici din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa
Tratamentul cancerului de plămâni în spitalele din străinătate înseamnă șanse mai bune de supraviețuire
Diagnosticul de cancer este un diagnostic grav, dar depistat într-o fază incipientă și tratat corect, rapid și conform ultimelor tehnologii medicale, poate fi învins!
Potrivit datelor publicate de Globocan 2020, rata de supraviețuire pentru pacienții din România care suferă de cancer pulmonar este mai mică decât media europeană.
Tratamentul oncologic în străinătate crește șansele de supraviețuire ale pacienților.
Alege cele mai bune spitale din lume!
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa
Prin noi, pacienții români au acces la unele dintre cele mai bune spitale din străinătate, spitale cu tradiție ce au centre de excelență pentru tratamentul cancerului.
Aici consultațiile sunt oferite de medici dedicați, cu o bogată experiență, specialiști reputați în țările lor dar și pe scena medicală internațională.
MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate
Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.
Care sunt avantajele tratamentului cancerului pulmonar în spitale din străinătate?
Tratementul cancerului de plămâni în spitale de top din străinătate oferă o serie de avantaje, indiferent că vorbim de spitale din Turcia, de clinici din Viena sau din alte țări:
Acces rapid la tratament. Pentru că intervenția rapidă în cazul unui diagnostic de cancer este critică, dar și pentru că infrastructura spitalelor partenere din străinătate permite, soluțiile oferite pentru pacienții oncologici sunt rapide. Programările la spitalele din străinătate pentru pacienții diagnosticați cu cancer se fac imediat, fără timp inutil de așteptare.
Pachete complete de diagnosticare în timp scurt. Spitalele partenere din străinătate oferă pachete de diagnosticare pentru pacienții cu suspiciune de cancer, astfel încât aceștia să beneficieze de o evaluare precisă și rapidă într-un timp foarte scurt. Aceste pachete includ investigații complete, precum biopsie cu cele mai performante tehnologii și PET/CT, care permit medicilor să identifice tumora și să determine stadiul acesteia. Pacienții care aleg să facă aceste investigații în străinătate beneficiază de un diagnostic precis într-un timp foarte scurt, fapt ce le permite să înceapă tratamentul cât mai repede posibil și să crească șansele de vindecare.
Acces la cele tehnologii medicale care nu sunt disponibile în țară și imunoterapie. Unul dintre principalele avantaje ale tratamentului în spitalele din străinătate este accesul pacienților la anumite tratamente care nu sunt disponibile în țară. Printre acestea, putem enumera: tehnici speciale de radioterapie, cum este MR-Linac (radioterapie de mare precizie), biopsie lichidă, teste genetice detaliate sau anumite molecule de imunoterapie, care în țară nu sunt disponibile.
Acces la medici de top, medici cu foarte multă experiență și recunoscuți la nivel internațional și care colaborează în echipe multidisciplinare. În cadrul spitalelor din străinătate există specialiști cu experiență inclusiv în cazul cancerelor rare.
Tratament integrat, într-un singur loc. Toate investigațiile și tratamentele se pot face în cadrul aceluiași spital, fără a fi necesar să te deplasezi de la o clinică la alta.
Abordare multisciplinară, acces la tumor boarduri internaționale.
Care sunt cele mai bune spitale de oncologie din străinătate ?
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa
Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate
- Spitale de oncologie din Turcia: Spitalul Memorial, Liv Hospital, Medical Park, Anadolu, Acibadem, Medicana, Medipol.
- Clinici și spitale de oncologie din Viena, Austria: Clinica Döbling Viena, clinica Confraternität Viena, WPK- Wiener Privatklinik, spitalul Rudolfinerhaus, centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH Viena.
- Spitale de oncologie din topul World’s Best Hospitals al celor mai bune spitale din lume: Spitalul Sheba din Israel, clasat în top 10 spitale din lume, Spitalul Gemelli considerat cel mai bun spital universitar din Italia.
- Spitale de oncologie din Italia: spitalul Gemelli din Roma, Italia, spitalul Humanitas din Milano, Italia.
- Spitale de oncologie din Israel: Sheba Israel, Clalit Israel.
- Alte spitale de oncologie din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.).
Tipuri de cancer pulmonar tratate în spitalele partenere din străinătate:
În cadrul spitalelor noastre partenere se oferă tratament pentru toate formele de cancer de plămâni, pleură și mediastin, cum ar fi:
- Cancer bronhopulmonar -carcinoame cu celule mici (adenocacinom, carcinom scuamos, carcinom nediferențiat) și carcinoame fără celule mici
- Tumori pleurale – mezoteliom și altele
- Tumorile mediastinului – timom și altele
- Metastazele pulmonare care necesită tratament local (managementul pacientului este coordonat de un comitet corespunzător tumorii primare a pacientului)
Ce metode de diagnostic și tratament al cancerului de plămâni se folosesc în spitalele din străinătate?
Analiza Moleculară- permite terapii țintite Tratament personalizat. Dacă în urma analizelor de laborator se detectează o anomalie moleculară în celulele canceroase, dosarul medical al pacientului va fi, de asemenea, discutat de specialiști pentru a determina cel mai potrivit tratament antitumoral în funcție de profilul molecular al tumorii.
Next Generation Sequencing (NGS). Diagnosticul molecular se efectuează în departamentul de patologie moleculară la cele mai înalte standarde prin procedura „Next Generation Sequencing” (NGS), care analizează 60-80 de mutații moleculare. Acest lucru permite diagnosticarea cuprinzătoare chiar și pe probe mici de țesut, cum ar fi biopsia tumorii pulmonare.
Biopsia lichidă. În plus, este disponibilă „biopsia lichidă”, adică analiza NGS a probelor de sânge. Acest lucru permite detectarea alterărilor moleculare care circulă în sânge. Acest lucru este deosebit de important atunci când nu poate fi prelevată o biopsie din tumoră.
Terapii țintite. Realizarea analizelor mutaționale este de o importanță deosebită în cazul adenocarcinomului pulmonar avansat, deoarece dacă sunt detectate modificări moleculare tratabile poate fi inițiată o terapie țintită.
Intervenția chirurgicală – Chrirurgia toracică minim invazivă video-asistată (VATS)
VATS, cunoscut și sub denumirea de toracoscopie sau chirurgie toracoscopică, este o procedură de chirurgie toracică minim invazivă. Acest tip de intervenție implică utilizarea a trei incizii mici în locul unei singure incizii mari, ca în cazul chirurgiei tradiționale. Odată ce inciziile sunt făcute, instrumentele medicale și toracoscopul sunt inserate pentru a efectua intervenția. Toracoscopul transmite imagini ale zonei operatorii pe un monitor de computer. Pacienții care beneficiază de o intervenție chirurgicală minim invazivă beneficiază de avantaje precum: reducerea durerii postoperatorii, o spitalizare mai scurtă, recuperare mai rapidă, un risc mai mic de infecții și sângerare redusă, în comparație cu chirurgia tradițională.
Chirurgia toracică robotică cu robotul Da Vinci X în spitale din străinătate
Robotului chirurgical Da Vinci X reprezintă cea mai modernă tehnologie pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale minim invazive.
Vederea tridimensională a sistemului și gama excelentă de mișcare a instrumentelor asigură o intervenție chirurgicală extrem de precisă și extrem de delicată în cele mai mici spații, mai ales atunci când intervin în mediastin.
În plus față de aceste intervenții, operațiile pentru cancerul pulmonar în stadiile incipiente sunt, de asemenea, efectuate într-un mod minim invaziv folosind robotul DaVinci.
Chirurgia stereotactică în spitalele și clinicile din străinătate
La pacienții pentru care riscul de intervenție chirurgicală pare prea mare, este posibil să se utilizeze radioterapia stereotactică, care corespunde unei iradieri foarte concentrate asupra tumorii pulmonare; eficacitatea sa este echivalentă cu cea a intervenției chirurgicale în acest context. Există mai multe tehnologii ce pot fi folosite: CyberKnife , TrueBeam.
Ablația prin radiofrecvență în cancerul pulmonar
Radiofrecvența ablativă (RFA) este o tehnică minim invazivă, al cărei principiu este emisia de curent alternativ printr-un electrod. Este o tehnică semi-recentă ale cărei utilizări se diversifică, în special în oncologie. Ablația prin radiofrecvență este în prezent prezentată ca alternativă la chirurgia toracică pentru anumiți pacienți cu carcinom bronșic neoperabil.
Imunoterapia în tratamentul cancerului pulmonar metastazat
Imunoterapia este o nouă formă de tratament utilizată în mai multe tipuri de cancer, inclusiv în cancerul pulmonar. Mecanismul de acțiune al imunoterapiei este foarte diferit de cel al chimioterapiei convenționale.
Imunoterapia are ca efect stimularea sistemului natural de apărare al pacientului (sistemului imunitar), pentru a-l învăța cum să distrugă el însuși cancerul și posibilele sale metastaze.
În prezent, imunoterapia este o armă terapeutică în creștere rapidă în cancerul pulmonar.
În cadrul spitalelor partenere din străinătate imunoterapia este disponibilă inclusiv pentru cancerul pulmonar cu celule mici și există mai multe tipuri de medicamente ce se utilizează comparativ cu România.
Terapiile țintite în tratamentul cancerului pulmonar
Dacă tumora are un defect molecular oncogen, tratamentul se bazează pe bioterapia țintită împotriva acestui defect. Anomaliile moleculare pentru care terapiile țintite sunt acum disponibile sunt mutații în EGFR, MET și BRAF și rearanjări ale ALK și ROS1. Prin urmare, caracterizarea acestor anomalii este esențială încă din momentul diagnosticului. Cu tehnici de secvențiere de nouă generație (NGS), este acum posibil să se identifice alte anomalii moleculare care pot fi vizate de medicamente ca parte a protocoalelor de studiu terapeutic deschise. Interesul acestor abordări terapeutice de precizie este personalizarea tratamentelor.
Dacă tumora exprimă markeri țintă pentru imunoterapie, cum ar fi PD-L1, tratamentul se bazează pe imunoterapie, care poate fi administrată la diagnostic sau după tratamentul inițial cu chimioterapie. Imunoterapia este asociată cu răspunsuri prelungite, stimulând sistemul imunitar al pacientului, cu toxicități mai mici decât chimioterapia.
Tratamentul cancerului pulmonar cu celule mici (SCLC)
Două treimi din carcinoamele bronșice cu celule mici sunt diagnosticate în stadiul metastatic.
Chimioterapia combinată cu imunoterapia este tratamentul standard de aur pentru cancerul metastatic cu celule mici. Datorită rapidității creșterii celulare, existența metastazelor oculte este probabilă, prin urmare, utilizarea chimioterapiei este indicată indiferent de stadiu.
Tratamentul cancerului cu celule mici implică administrarea de chimioterapie și radioterapie. Există foarte puține indicații pentru intervenția chirurgicală în cazurile de cancer pulmonar cu celule mici.
Imunoterapia este, de asemenea, evaluată în cazurile de cancer cu celule mici metastatice.
Tratamentul mezoteliomului pleural malign
Mezoteliomul pleural malign (MPM) este o tumoare malignă rară, dar agresivă, care porneşte de pe suprafaţa plămânului şi suprafaţa interioară a peretelui toracic (pleura). În până la 80 % din cazuri, expunerea la azbest a fost documentată ca fiind cauza principală a dezvoltării cancerului.
Strategiile de tratament trimodale, care includ combinaţia de chimioterapie, chirurgie radicală şi radioterapie sunt preferate în principal pentru pacienţii cu subtip epitelioid. Tehnicile chirurgicale aplicate sunt fie pneumonectomia extrapleurală, care are scopul de a asigura o rezecţie radicală, fie pleurectomia/decorticarea care se concentrează pe reducţie cistică.
Alte abordări terapeutice locale şi regionale explorate mai recent includ chimioterapia intraoperativă hipertermică, precum şi terapia fotodinamică şi o combinaţie de tratament multimodal cu imunoterapie.
Tratamentul tumorilor timice
Tumorile timice maligne sunt tumori mediastinale rare, considerate boli orfane din cauza incidenţei lor reduse. Cea mai recentă clasificare histologică împarte tumorile timice în timoame, carcinoame timice (TC) şi tumori timice neuroendocrine (NETT).
Într-un stadiu incipient al bolii, cu o tumoră bine definită fără implicarea unor organe mediastinale adiacente, tratamentul preferat este chirurgia radicală primară, fie prin metoda videotoracoscopică sau prin abordare robotică.
În stadii mai avansate, metodele de tratament multimodal care includ tratament sistemic, radioterapie şi chirurgie s-au dovedit a asigura rezultate bune pe termen lung la anumiţi pacienţi. Chiar şi pacienţii la care tumorile implică pleura sau plămânul pot fi în prezent supuşi cu succes unor intervenţii chirurgicale ca parte a regimului de tratament multimodal.
HITHOC – Chimioperfuzia intratoracică Hypertherme pentru mezoteliomul pleural sau neoplasm de timus (Perfuzia izolată a plămânului)
HITHOC este un nou tip de procedură, care este disponibilă în prezent doar în câteva centre din străinătate. Prin intermediul nostru pacienții români pot acum beneficia și ei de această intervenție.
Procedura este utilizată imediat după operație pentru tratarea mezoteliomului pulmonar sau neoplasmului de timus.
Un lichid (hipetermic) încălzit la 42°C este introdus în cavitatea toracică. Faza de încălzire este urmată de adăugarea unor medicamente de chimioterapie, de asemenea, în cavitatea toracică. Scopul acestei proceduri este de a distruge celulele tumorale rămase, izolate, care nu pot fi văzute de chirurg.
Această metodă crește timpul de supraviețuire, dar vindecarea este posibilă numai în cazuri individuale și numai în combinație cu anumite proceduri chirurgicale și radioterapie.
Tratamentul sarcoamelor peretelui toracic
Sarcoamele peretelui toracic se împart în sarcoame ale ţesutului osos şi ale ţesuturilor moi şi includ o grupă heterogenă de cancere precum condrosarcomul, osteosarcomul, sarcomul Ewing, liposarcomul şi altele.
Tratamentul metastazelor pulmonare
Plămânii sunt al doilea cel mai frecvent loc pentru metastaza la distanţă de la tumori maligne extrapulmonare, în special de la cancerul colorectal, cancerul renal, sarcomul de ţesut moale, osteosarcomul, cancerul mamar şi altele.
Recent, combinaţia de tratament sistemic cu rezecţia chirurgicală, acolo unde este posibilă, a avut drept rezultat o supravieţuire prelungită sau chiar vindecarea la un procentaj mare dintre pacienţi.
Tehnicile chirurgicale preferate, chirurgia deschisă sau minim invazivă (VATS), depind de numărul, mărimea şi poziţia metastazelor pulmonare.
Evaluarea histologică şi molecular-genetică precisă a metastazelor extirpate permite dirijarea terapiei ţintite adjuvante sau imunoterapiei. Metastazectomia bilaterală, precum şi remetastazectomia pentru boala recurentă sunt opţiuni de tratament cu importanţă egală.
Laser-rezecția- Chirurgia toracică asistată de laser- Metastazectomie
Cea mai importantă indicație în cazul laserului este reprezentată de rezecția metastazelor pulmonare, unice sau multiple, superficiale sau profunde.
Criteriile pentru metastazectomia pulmonară sunt:
- Cancerul primar este controlat sau controlabil
- Lipsa existenței metastazelor extratoracice
- Toate metastazele pulmonare pot fi rezecate cu existența unei rezerve funcționale pulmonare adecvate
- Nu există optiuni de tratament medical cu morbiditate mai scazută
Radioterapia MR-LINAC – cel mai nou și performant aparat de radioterapie din lume, ce permite radioterapie de mare precizie, care nu afectează țesutul sănătos din jur și minimizează eventualele efecte secundare.
Second opinion cancer pulmonar
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa
Oferim servicii de second opinion medical pentru pacienții diagnosticați cu cancer de plămâni (cancer pulmonar), în spitalele partenere din străinătate. Medicii oncologi din străinătate, specialiști în cancer pulmonar, pot oferi o a doua opinie medicală, bazată pe experiența lor și pe cele mai noi cercetări în domeniu, pentru a asigura o înțelegere completă și precisă a stadiului bolii și a opțiunilor de tratament disponibile. De asemenea, acest serviciu poate ajuta la clarificarea unor aspecte medicale complexe și poate oferi pacientei și familiei sale liniștea de a ști că s-au făcut toate demersurile pentru a obține cel mai bun tratament posibil.
Ia legătura acum cu medicii din străinătate!
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa
Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate
Dacă ești interesat(ă) să accesezi tratament oncologic la spitale de top din străinătate, noi, Meditravel, suntem aici să te ajutăm! Contactează-ne acum pentru a discuta opțiunile de tratament și pentru a primi asistență în alegerea celui mai bun spital pentru tine. Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale din străinătate și suntem pregătiți să te ajutăm să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.