Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Medicină nucleară

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Medicină nucleară în spitale de top din străinătate

Medicina nucleară este o ramură a medicinei care utilizează substanțe radioactive pentru diagnosticarea și tratamentul unor boli. Aceste substanțe radioactive, numite și radiofarmaceutice, sunt administrate pacienților prin injecție intravenoasă, inhalare sau ingestie și sunt preluate de anumite organe sau țesuturi din corp, unde pot fi detectate de echipamente speciale de imagistică medicală.

În diagnosticare, medicina nucleară este utilizată pentru a obține imagini ale structurii și funcționării organelor și țesuturilor din corp, inclusiv oase, inimă, creier, rinichi și ficat. Aceste imagini permit medicilor să detecteze probleme înainte ca simptomele să fie vizibile și să prescrie tratamentul adecvat.

În tratament, medicina nucleară este utilizată pentru a trata anumite tipuri de cancer și alte boli. De exemplu, în terapia cu iod radioactiv se utilizează o substanță radioactivă care este preluată de celulele tiroidiene, distrugând astfel celulele canceroase din glanda tiroidă. În terapia cu radionuclizi, substanțe radioactive sunt administrate prin injecție intravenoasă și sunt preluate de celulele canceroase din corp, distrugându-le.

Medicina nucleară este o tehnologie avansată și complexă care necesită specialiști instruiți și echipamente sofisticate pentru a fi utilizată în siguranță și eficient. Aceasta oferă un instrument valoros pentru diagnosticul și tratamentul multor boli, inclusiv cancerul, bolile cardiace și afecțiunile neurologice.

Unități de imagistică în cadrul spitalelor partenere din străinătate

Toate procedurile scintigrafice și de imagistică moleculară (F-18 FDG, Gallium-68 PSMA, Ga-68 DOTA-TATE etc.) sunt efectuate în departamentele de medicină nucleară din cadrul spitalelor partenere într-un timp foarte scurt și la standarde de calitate ridicate cu aparate PET/CT de ultimă generație sau Camere Gamma. În plus, se poate asigura ghidarea cu dispozitivul de sondă gamma înainte și în timpul intervențiilor chirurgicale planificate în ramurile chirurgicale relevante.  

Tratamentul cu radionuclizi în spitalele partenere din străinătate

Există posibilitatea de tratament cu radionuclizi în spitalele partenere de top. 

Pacienții cu hipertiroidism pot beneficia de terapie cu iod-131 în regim de internare sau ambulatoriu. Terapia cu iod-131 (I-131), cunoscută popular sub numele de terapie atomică, pentru pacienții diagnosticați cu cancer tiroidian, precum și tratamentul cu Lutețiu-177 DOTA-TATE (Lu-177 DOTA-TATE) și Actinium-225 DOTA-TATE pentru pacienții diagnosticați cu tumori neuroendocrine metastatice, tratamentul cu Lutețiu-177 PSMA (Lu-177 PSMA) și Actininium-225 PSMA poate fi aplicat la pacienții diagnosticați cu cancer de prostată metastatic, iar tratamentul cu I-131 MIBG poate fi aplicat în boli precum neuroblastomul. Pe lângă acestea, terapia cu microsfere de Y-90 (TARE) pentru tumori primare sau metastatice ale ficatului se aplică în cooperare cu unitatățile de radiologie intervențională.

Imagistică scintigrafică în spitalele partenere din străinătate

Toate procedurile scintigrafice recomandate, cum ar fi scintigrafia de perfuzie miocardică (scintigrafia cardiacă), scintigrafia tiroidiană, scintigrafia paratiroidiană, scintigrafia osoasă, scintigrafia renală dinamică și statică, scintigrafia MIBG, limfoscintigrafia, scintigrafia de perfuzie pulmonară, scintigrafia Meckel, scintigrafia focarului de hemoragie GI, scintigrafia splinei accesorii, scintigrafia de reflux, pot fi efectuate în cadrul spitalelor partenere din străinătate.

Imagistică PET/CT și PSMA PET/CT în spitalele partenere din străinătate

Imagistica moleculară (F-18 FDG, Gallium-68 PSMA, Gallium-68 DOTA-TATE, F-18 NAF etc.) poate fi efectuată într-un timp foarte scurt și cu standarde de calitate ridicate cu aparate PET/CT de ultimă generație. În plus față de imagistica oncologică, se efectuează, de asemenea, cercetarea focarului epileptic, diagnosticul diferențial al bolii Alzheimer, cercetarea viabilității cardiace. În plus, pentru pacienții diagnosticați cu cancer de prostată și tumori neuroendocrine (Ga-68 PSMA și G-68 DOTATATE), în multe din spitalele partenere se produc materiale radionuclidice speciale la standarde de calitate superioare și se realizează cu succes imagistica acestora.  

Oferim acces rapid în spitalele din străinătate- spitale din Turcia, Austria, Italia sau alte țări pentru investigații de tip PET/CT cu rezultat eliberat rapid.

Tratamentul tumorilor hepatice prin radioembolizare transarterială (TARE) în spitalele partenere din străinătate

Terapia cu microsfere de Y-90 (radioembolizare transarterială; TARE) se aplică în tumorile hepatice, cum ar fi carcinomul hepatocelular, colangiocarcinomul, hepatoblastomul și metastazele hepatice, ajungând în zona tumorală prin arterele hepatice ale pacienților în cooperare cu unitatea de radiologie intervențională, iar succesul tratamentului este sporit cu ajutorul imagisticii pre și post-tratament. 

Cancerul tiroidian și tratamentul hipertiroidismului în spitalele partenere din străinătate

Terapia cu iod radioactiv I-131, cunoscută popular sub denumirea de terapie atomică, se aplică pacienților cu hipotiroidism cu diagnostice precum adenomul toxic, a căror glandă tiroidă funcționează rapid/ hiperactiv și Basedow Graves. În plus, pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian li se administrează, de asemenea, tratamente cu iod radioactiv I-131 în regim de internare, cu o monitorizare atentă.

Tratamentul cu lutețiu pentru cancerul de prostată în spitalele partenere din străinătate

Tratamentele cu Lutețiu-177 PSMA (Lu-177 PSMA) și Actininium-225 PSMA sunt administrate cu succes pacienților diagnosticați cu cancer de prostată metastatic.

Tratamentul cu lutetiu (Lu-177) este o formă de terapie cu radionuclizi utilizată în tratamentul cancerului. Lu-177 este un izotop radioactiv al lutețiului care este legat de o moleculă specifică care țintește celulele canceroase. Aceasta permite administrarea unei doze ridicate de radiație direct către tumoră, distrugând celulele canceroase. Tratamentul cu lutețiu poate fi utilizat în special pentru cancerul de prostată avansat.

Tratamentul cu radionuclizi pentru tumorie neuroendocrine

Tratamentele cu Lutețiu-177 DOTATATE (Lu-177 DOTATATE) și Actininium-225 DOTATATE sunt administrate cu succes pacienților diagnosticați cu tumori neuroendocrine metastatice și/sau rezistente la tratament după ce se efectuează examinările și imagistica necesare în serviciul de tratament cu radionuclizi. 

Tratamentul neuroblastomului/heocromocitomului cu radionuclizi

Tratamentele cu I-131 MIBG sunt administrate cu succes pacienților diagnosticați cu neuroblastom/feocromocitom metastatic și/sau rezistent la tratament, după ce se efectuează examinările și imagistica necesare în cadrul serviciului de tratament cu radionuclizi. 

În ce spitale sunt disponibile tratamentele cu radionuclizi?

Tratamentele cu radionuclizi și imagistica de tip PET/CT (inclusiv PSMA PET/CT) sunt disponibile în cadrul spitalelor partenere din străinătate: spitale din Turcia, spitale din Viena (Austria), spitale din Italia sau din alte țări.

Dorești o programare la un spital din străinătate la un departament de medicină nucleară?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

Dacă ești interesat de medicina nucleară și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile din străinătate, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru la un spital de top din străinătate (spitale din Turcia, Austria, Italia, etc.). Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele partenere noastre, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!