Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Chirurgia aortei

Chirurgia aortei la spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

 

Tipuri de anevrisme ale aortei

Există mai multe tipuri de anevrisme aortice, în funcție de localizarea lor în cadrul aortei. Cele mai comune tipuri de anevrisme aortice sunt:

  • Anevrismul aortic ascendent: Acesta este localizat în porțiunea inițială a aortei, numită aortă ascendentă, care se află imediat deasupra valvei aortice. Anevrismul aortic ascendent este adesea asociat cu boli genetice, cum ar fi sindromul Marfan sau sindromul Loeys-Dietz, și poate necesita intervenție chirurgicală de urgență din cauza riscului de ruptură sau disecție aortică. 
  • Anevrismul aortei toracice: Acest tip de anevrism afectează porțiunea mijlocie a aortei, care se extinde de la aorta ascendentă până la aorta descendentă, trecând prin torace. Anevrismele aortei toracice pot fi clasificate în funcție de localizarea lor în aorta toracică: anevrismul aortic ascendente, anevrismul aortic descendent și anevrismul aortic toracic în arc. 
  • Anevrismul aortei abdominale: Acesta este localizat în porțiunea inferioară a aortei, care se extinde de la nivelul diafragmei până la bifurcația aortei în arterele iliace. Anevrismele aortei abdominale sunt mai frecvente decât cele toracice și sunt adesea asociate cu factori de risc precum vârsta înaintată, fumatul, hipertensiunea arterială și ateroscleroza. 
  • Anevrismul aortei toraco-abdominale: Acesta implică o extindere a anevrismului de-a lungul aortei toracice și aortei abdominale, afectând porțiunea intermediară a aortei. Anevrismele aortei toraco-abdominale sunt mai complexe și pot necesita aborduri chirurgicale sau endovasculare speciale pentru tratament.

 

Tratamentul chirurgical al anevrismelor de aortă în spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Tratamentul anevrismelor aortice poate implica mai multe opțiuni chirurgicale, de cardiologie intervențională sau combinate, în funcție de dimensiunea anevrismului, localizarea acestuia și starea pacientului. Iată câteva dintre opțiunile de tratament în chirurgia clasică a anevrismului aortic:

Înlocuirea aortei: Aceasta este o procedură chirurgicală în care porțiunea afectată a aortei este îndepărtată și înlocuită cu un tub sintetic, numit grefă aortică. Acest tip de intervenție chirurgicală poate fi folosit în anevrismele aortei ascendente, toracice sau abdominale.

Procedeul Bentall: Este o procedură chirurgicală complexă în care se înlocuiește aorta ascendentă și se reconstruiește valvele aortice, utilizând o grefă aortică și o valvă artificială.

Procedeul David: Acesta implică înlocuirea aortei ascendente și reconstrucția valvei aortice cu țesutul propriu al pacientului, evitând utilizarea unei valve artificiale.

Procedeul Yacoub: Este o tehnică chirurgicală în care se înlocuiește aorta ascendenta și se efectuează reconstrucția valvei aortice, utilizând țesutul propriu al pacientului.

Operația Cabrol, cunoscută și sub denumirea de procedura Cabrol sau anastomoza Cabrol, este o procedură chirurgicală care se utilizează în tratamentul anevrismelor aortice, în special în cazul anevrismelor aortei ascendente.

 

Tratamentul endovascular al anevrismelor de aortă în spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Repararea endovasculară a anevrismului aortic este un procedeu de cardiologie intervențională în care se utilizează un dispozitiv de stent pentru a repara anevrismul aortic prin intermediul unui cateter introdus prin artera femurală. Stentul este plasat în interiorul anevrismului pentru a încapsula și a exclude fluxul de sânge către acesta, reducând riscul de ruptură.

Procedura EVAR (repararea anevrismului de aortă abdominal pe cale endovasculară) reprezintă o metodă de cardiologie intervențională prin care se implantează un stent graft în aortă prin abord arterial transfemural percutanat. 

Procedura TEVAR (repararea anevrismului de aortă toracic pe cale endovasculară) reprezintă o metodă de cardiologie intervențională prin care se implantează un stent graft în aortă prin abord arterial transfemural percutanat. 

Procedura BEVAR (branched EVAR)/ graft JOTEC. În cadrul spitalelor partenere procedura este disponibilă repararea anevrismelor de aortă toraco-abdmoniale sau pararenale complexe și dificile pe cale endovasculară inclusiv cu endograft customizat Jotec.

 

Tratamentul hibrid al anevrismelor de aortă în spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Uneori, tratamentul combinat chirurgical și endovascular poate fi utilizat pentru anevrismele complexe sau în situații speciale. Acesta implică combinarea tehnicilor chirurgicale clasice cu intervenția endovasculară pentru a obține rezultate optime.

Sălile de operație hibride din spitalele partenere din străinătate reprezintă facilități medicale inovatoare ce combină chirurgia clasică cu cardiologia intervențională, oferind o abordare integrată și avansată în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Aceste săli sunt disponibile doar în centrele de top din străinătate, oferind pacienților tratament de înaltă calitate și rezultate optime în bolile cardiace.

Termenul „hibrid” în acest context se referă la faptul că sala de operație este concepută pentru a permite desfășurarea atât a intervențiilor chirurgicale deschise, cât și a procedurilor intervenționale, în același spațiu. Aceasta înseamnă că echipa medicală poate trece fluid de la un tip de intervenție la altul, în funcție de necesitățile pacientului și de complexitatea cazului.

Este important să se menționeze că fiecare pacient este evaluat individual pentru a determina cea mai potrivită opțiune de tratament în funcție de caracteristicile anevrismului și de starea generală a pacientului. Decizia privind tipul de tratament va fi luată de către o echipă multidisciplinară de medici specializați în chirurgia aortei și cardiologia intervențională, pentru a asigura cea mai bună abordare pentru fiecare pacient în parte.

 

Tratamentul disecției de aortă în spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Disecția de aortă este o afecțiune gravă și potențial fatală, în care există o separare a straturilor peretelui aortic, permițând sângelui să pătrundă între aceste straturi. Acest lucru poate duce la complicații grave, cum ar fi sângerarea în interiorul peretelui aortic, obstrucția fluxului sanguin și ischemia organelor.

Tratamentul disecției de aortă depinde de tipul și localizarea disecției, precum și de starea pacientului. Există două tipuri principale de disecție de aortă:

Disecție de aortă de tip A: Implică disecția aortei ascendente și necesită tratament chirurgical de urgență. Operația de înlocuire a aortei ascendente este cel mai frecvent utilizată în această situație. Procedura presupune îndepărtarea porțiunii afectate a aortei și înlocuirea acesteia cu o proteză vasculară. De asemenea, pot fi efectuate reparații ale valvei aortice dacă aceasta este afectată.

Disecție de aortă de tip B: Implică disecția aortei descendente și poate fi tratată inițial cu management medical. Aceasta implică administrarea de medicamente pentru a controla tensiunea arterială și a reduce stresul asupra peretelui aortic. În anumite cazuri, se poate utiliza o intervenție endovasculară numită stent-graft pentru a exclude segmentul disecat al aortei și a restabili fluxul sanguin normal. Acesta este un procedeu minim invaziv în care un stent-graft (o proteză tubulară) este plasat prin intermediul unui cateter în zona disecată a aortei pentru a o repara.

Tratamentul disecției de aortă necesită o abordare multidisciplinară și implică o echipă medicală specializată, inclusiv cardiologi intervenționali, chirurgi toracici și radiologi intervenționali. Decizia privind tipul de tratament și momentul intervenției va fi luată în funcție de evaluarea individuală a pacientului, severitatea disecției, complicațiile asociate și starea generală a pacientului. Este esențial ca disecția de aortă să fie tratată prompt și adecvat pentru a preveni complicațiile grave și a îmbunătăți șansele de supraviețuire a pacientului.

 

Tratamentul coarctației de aortă în spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Coarctația de aortă este o afecțiune congenitală în care există o îngustare a aortei, cea mai mare arteră care transportă sângele oxigenat de la inimă către restul corpului. Această îngustare poate restricționa fluxul sanguin și poate duce la creșterea presiunii arteriale în partea de sus a corpului și scăderea presiunii arteriale în partea de jos a corpului.

Tratamentul coarctației de aortă poate varia în funcție de severitatea și localizarea îngustării, vârsta pacientului și prezența altor anomalii asociate. Opțiunile de tratament includ:

Chirurgia de corecție a coarctației: Aceasta implică îndepărtarea zonei îngustate a aortei și conectarea părților sănătoase ale aortei. Această intervenție chirurgicală poate fi efectuată într-un mod deschis sau printr-un abord minim invaziv. În unele cazuri, poate fi necesară utilizarea unui graft vascular pentru a înlocui zona îngustată.

Balonare cu dilatație sau angioplastie: Aceasta este o procedură de cardiologie intervențională în care un cateter cu un balon la capăt este introdus prin intermediul unei artere în zona îngustată a aortei. Balonul este umflat pentru a deschide zona îngustată și a restabili fluxul sanguin normal. În unele cazuri, poate fi plasat un stent, care este un dispozitiv metalic tubular, pentru a menține aorta deschisă.

 

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate ale inimii și ai nevoie de diagnostic sau tratament specializat, nu ezita să ne contactezi acum. Echipa noastră este aici să te sprijine în căutarea soluțiilor medicale potrivite pentru tine. Oferim acces la spitale partenere din străinătate, medici reputați la nivel internațional și tehnologii inovatoare în domeniul cardiologiei. Contactează-ne și îți vom oferi suportul necesar pentru realizarea unei programări la spitalele partenere din străinătate.