Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Radioembolizare (TARE)

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

 

Radioembolizarea – o tehnică mai nouă decât chemoembolizarea pentru tratamentul tumorilor și metastazelor hepatice

Oncologia intervențională este utilizată în tratamentul cancerului de câțiva ani în Europa, în special în cancerul de ficat primat sau a metastazelor hepatice, care reprezintă a doua cauză de deces în oncologie.

Fiind un domeniu de avangardă, oncologia intervențională este destul de costisitoare, necesitând dotări de ultimă oră și specialiști supraspecializați. În lume, la ora actuală există 8111 oncologi intervenționali, din care 200 se află în spitalele din Turcia. 

Doar acești specialiști sunt abilitați să distrugă tumorile hepatice prin tehnici minim invazive, cum ar fi ablația sau embolizarea.  Chemoembolizarea este relativ frecventă, dar mai populară și mai des utilizată de către medici este radioembolizarea, o procedură nouă care nu este disponibilă în majoritatea țărilor est-europene.

 

Ce este radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90?

Radioembolizarea este foarte asemănătoare cu chemoembolizarea, dar folosește microsfere radioactive în loc de medicamente pentru chimioterapie. Această terapie este utilizată pentru a trata atât tumorile hepatice primare, cât și metastatice (metastaze hepatice).

Acest tratament implică injectarea de microsfere de plastic sau sticlă care încorporează izotopul radioactiv Yttrium-90 direct în tumoră. Fiecare sferă are aproximativ dimensiunea a patru globule roșii în lățime și arată ca un fir de praf. Microsferele sunt injectate printr-un cateter introdus în zona inghinală și introduse în artera hepatică care furnizează tumora. Microsferele ajung în vasele de sânge tumorale, unde își emit radiațiile locale care provoacă moartea celulelor tumorale. Această tehnică permite eliberarea unei doze locale mari de radiații, fără a supune țesutul sănătos din organism la radiații. Yttrium-90 iradiază din interior și poate fi privit ca radiație „internă” sau „brahiterapie”.

Este numită și radioterapie internă selectivă (Selective internal radiation therapy -SIRT) sau radioembolizare transarterială, o procedură nouă și in curs de dezvoltare pentru tratarea tumorilor hepatice nerezecabile (neoperabile).

 

Când este recomandată radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90?

Radioembolizarea (TARE) poate să fie tratamentul ales pentru cancerul hepatic (carcinom hepatocelular,  colangiocarcinom). Se utilizează frecvent și pentru metastazele hepatice (date de cancerul de colon, cancerul de sân, melanom, etc.) care nu răspund la chimioterapia sistemică standard și/sau care nu pot fi tratate chirurgical, și chiar ca terapie de primă linie. Este indicată, de asemenea, în cazurile în care chemoembolizarea ar putea să nu fie adecvată sau ar putea să fie periculoasă, de ex., în caz de tromboză a venei porte, în cazul tumorilor mai mari, ca terapie de salvare, etc. De obicei, este recomandată în cazul metastazelor hepatice care nu răspund la chimioterapia sistemică sau care răspund foarte limitat la aceasta, sau chiar concomitent cu chimioterapia sistemică. În plus, se poate face ca pregătire pentru operație, reușind să reducă metastazele hepatice, și prin urmare pacienții să devină eligibili pentru tratament chirurgical sau transplant hepatic.

 

Care sunt avantajele radioembolizării cu microsfere cu ytriu-90?

Radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90 (TARE) este un tratament locoregional, ceea ce înseamnă că se acționează direct asupra țesutului canceros. Prin urmare, tratamentul cu radiație internă este foarte eficient pentru toate tipurile de cancer hepatic sau metastaze hepatice. Nu afectează alte organe și cel mai mare avantaj al său este că nu cauzează efecte secundare sistemice. Radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90 se poate executa în ambulatoriu, fără a fi necesare analgezice sau alte medicamente.

 

Cât de eficientă este radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90 a tumorilor sau a metastazelor hepatice?

Aproximativ 70-95% din pacienții care suferă de diverse tipuri de cancer hepatic răspund pozitiv la această metodă de tratament.

 

În ce spitale este disponibilă radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90?

Radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90  este disponibilă numai în cadrul spitalelor partenere din străinătate, în spitalele din Turcia sau în alte spitale din străinătate.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  radioembolizarea cu microsfere cu ytriu-90?

Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

Dacă ești interesat(ă) de tehnologia de radioembolizare a tumorilor și a metastazelor hepatice și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile în cadrul spitalelor din străinătate, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!