Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Chirurgia valvei inimii

Tratamentul bolilor valvei inimii la spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia

Tratamentul chirurgical al bolilor valvei inimii în spitalele din străinătate reprezintă o opțiune avansată și eficientă pentru pacienții cu afecțiuni valvulare cardiace. Aceste spitale partenere au echipe medicale specializate în chirurgia valvei inimii, care lucrează într-un mediu modern și folosesc tehnologii de ultimă generație.

Intervențiile chirurgicale pentru bolile valvei inimii pot include repararea valvei sau înlocuirea acesteia. Repararea valvei inimii implică corectarea defecțiunilor sau deformărilor valvei existente, în timp ce înlocuirea valvei presupune îndepărtarea valvei afectate și înlocuirea acesteia cu o valvă artificială sau cu o valvă biologică.

 

Tratamentul chirurgical al bolilor valvei inimii la spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

În spitalele partenere din străinătate, se folosesc tehnici avansate de imagistică și ghidare intraoperatorie pentru a asigura o intervenție precisă și eficientă. Echipa medicală colaborează pentru a personaliza tratamentul în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de natura afecțiunii valvei.

Beneficiile tratamentului chirurgical al bolilor valvei inimii în spitalele din străinătate includ:

Expertiză și experiență: Spitalele partenere colaborează cu medici și chirurgi specializați în chirurgia valvei inimii, care au o vastă experiență în tratamentul acestor afecțiuni complexe.

Tehnologii avansate: Spitalele din străinătate utilizează tehnologii și echipamente de ultimă generație, inclusiv imagistică avansată și instrumente chirurgicale inovatoare, pentru a asigura rezultate excelente.

Personalizare a tratamentului: Echipa medicală colaborează îndeaproape cu pacienții pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat, luând în considerare factorii individuali și preferințele pacientului.

Recuperare și îngrijire postoperatorie: Spitalele partenere oferă programe de recuperare comprehensive și îngrijire postoperatorie de calitate, pentru a sprijini pacienții în procesul de recuperare și adaptare la noul stil de viață.

Pentru pacienții care suferă de boli valvulare cardiace și caută tratament de înaltă calitate, spitalele partenere din străinătate reprezintă o opțiune atractivă. Prin colaborarea cu echipe medicale de elită și accesul la tehnologii inovatoare, aceste spitale pot oferi soluții eficiente și personalizate pentru tratarea bolilor valvei inimii, asigurând pacienților o calitate superioară a vieții și rezultate de succes în termeni de sănătate cardiacă.

 

Tipuri de intervenții chirurgicale pentru tratamentul bolilor valvei inimii

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Există mai multe intervenții chirurgicale utilizate pentru tratamentul bolilor valvei inimii, în funcție de natura și gravitatea afecțiunii. Iată câteva dintre cele mai comune proceduri:

Repararea valvei: În cazul în care valvele inimii au suferit defecțiuni sau deformări, acestea pot fi reparate în timpul unei intervenții chirurgicale. Repararea valvei poate implica îndepărtarea țesuturilor afectate, ajustarea structurilor valvei, închiderea fisurilor sau adăugarea de suporturi pentru a restabili funcționarea normală a valvei.

Înlocuirea valvei: Atunci când o valvă este grav afectată și nu poate fi reparată, poate fi necesară înlocuirea acesteia. Există două tipuri principale de valve utilizate în înlocuirea valvei inimii: valvele artificiale și valvele biologice. Valvele artificiale sunt fabricate din materiale sintetice și necesită administrarea de medicamente anticoagulante pe termen lung. Valvele biologice sunt realizate din țesuturi animale sau umane.

Valvuloplastia: Aceasta este o procedură minim invazivă în care se utilizează un cateter special echipat cu un balon pentru a deschide o valvă îngustată. Balonul este umflat în interiorul valvei pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Această tehnică poate fi folosită în cazurile de stenoză valvulară, când valva este îngustată.

Reconstrucția valvei: Uneori, valvele inimii pot suferi deteriorări severe din cauza bolilor sau infecțiilor. În astfel de cazuri, se poate efectua o reconstrucție a valvei, care implică înlocuirea țesutului afectat cu țesut sănătos prelevat de la pacient sau cu țesut de donator.

Acestea sunt doar câteva dintre intervențiile chirurgicale utilizate pentru tratarea bolilor valvei inimii. Decizia cu privire la procedura chirurgicală adecvată se bazează pe evaluarea detaliată a stării pacientului, natura afecțiunii și recomandările medicului specialist.

 

Procedura TAVI pentru tratamentul stenozei aortice severe

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) este o procedură minim invazivă utilizată pentru tratamentul stenozei aortice severe. Aceasta este o formă de implantare transcateter (percutanată) a valvei aortice, care implică înlocuirea valvei aortice afectate fără a fi necesară o intervenție chirurgicală deschisă a inimii.

Această procedură implică inserarea unei valve artificiale, numită valve transcateter, în locul valvei aortice afectate. Valvele transcateter pot fi pliate și introduse în organism printr-un cateter care este ghidat prin vasele de sânge, de obicei prin intermediul arterei femurale.

Prin abordarea transcatheter, TAVI oferă multiple avantaje, cum ar fi:

  • Minimizarea invazivității: Procedura TAVI se realizează prin intermediul unui cateter și nu necesită o intervenție chirurgicală deschisă a inimii, reducând astfel riscul de complicații și perioada de recuperare postoperatorie. 
  • Recuperare rapidă: Deoarece TAVI nu implică o incizie mare a pieptului, pacienții tind să se recupereze mai rapid și să aibă o perioadă de spitalizare mai scurtă comparativ cu intervențiile chirurgicale tradiționale. 
  • Opțiune pentru pacienții cu risc crescut: TAVI poate fi o alternativă sigură și eficientă la intervențiile chirurgicale deschise la pacienții care prezintă un risc crescut din cauza vârstei înaintate, a prezenței altor afecțiuni medicale sau a comorbidităților.


Este important de menționat că decizia de a alege TAVI sau o intervenție chirurgicală clasică pentru boala valvei aortice depinde de mai mulți factori, inclusiv severitatea afecțiunii, evaluarea individuală a pacientului și recomandările medicului specialist.

 

Plastii valvulare realizate minim invaziv cu robotul DaVinci

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Plastia valvulară realizată minim invaziv cu ajutorul robotului DaVinci reprezintă o tehnică avansată utilizată în tratamentul bolilor valvei inimii în spitalele partenere din străinătate. Această procedură combină beneficiile chirurgiei cardiotoracice tradiționale cu avantajele tehnologiei robotice, oferind pacienților o opțiune mai puțin invazivă și o recuperare mai rapidă.

Robotul DaVinci este un sistem robotic cu brațe articulate care permite chirurgilor să opereze cu precizie și control extrem în timpul intervențiilor chirurgicale. În cazul plastiei valvulare, robotul DaVinci asistă chirurgul în efectuarea operației prin intermediul unor incizii mici, de aproximativ un centimetru.

Utilizarea robotului DaVinci în plastia valvulară aduce mai multe beneficii pentru pacienți, inclusiv: minimizarea invazivității, precizie și control sporite, vizualizare tridimensională. 

În spitalele partenere din străinătate, unde această tehnologie este disponibilă, medicii cu experiență în chirurgia valvulară pot efectua plastii valvulare minim invazive cu ajutorul robotului DaVinci, asigurându-se astfel de o abordare avansată și de calitate în tratarea bolilor valvei inimii.

 

Procedura MitraClip pentru tratarea insuficienței mitrale (boala valvei mitrale)

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Procedura MitraClip reprezintă o intervenție minim invazivă utilizată pentru tratarea insuficienței mitrale, o afecțiune în care valvele mitrale ale inimii nu se închid corespunzător, permițând refluxul de sânge din ventriculul stâng în atriul stâng al inimii.

În timpul procedurii MitraClip, un dispozitiv special numit clip MitraClip este introdus în inimă prin intermediul unui cateter care este ghidat în vasele de sânge, în mod obișnuit prin intermediul venei femurale. Acest clip este plasat pe marginea valvei mitrale și permite aproximarea și fixarea flapsurilor valvei, reducând astfel refluxul de sânge.

Beneficiile procedurii MitraClip includ:

  • Tratament minim invaziv: Procedura se realizează prin intermediul unui cateter și nu necesită o intervenție chirurgicală deschisă a inimii. Aceasta reduce riscul și complicațiile asociate cu intervențiile chirurgicale tradiționale, precum și perioada de recuperare postoperatorie. 
  • Restaurarea funcției valvei mitrale: Prin utilizarea clipului MitraClip, se permite apropierea și fixarea flapsurilor valvei mitrale, îmbunătățind astfel închiderea acesteia și reducând refluxul de sânge. Acest lucru poate duce la o îmbunătățire semnificativă a simptomelor și a funcției cardiace. 
  • Opțiune pentru pacienții neeligibili pentru intervenția chirurgicală: Procedura MitraClip poate fi o alternativă pentru pacienții care nu sunt eligibili pentru intervenția chirurgicală tradițională, fie din cauza riscului chirurgical mare, fie din cauza altor afecțiuni medicale asociate.


Este important de menționat că decizia de a alege procedura MitraClip pentru tratarea insuficienței mitrale depinde de evaluarea individuală a pacientului și de recomandările medicului specialist. În cadrul spitalelor partenere din străinătate, această procedură poate fi disponibilă, iar medicii cu experiență în cardiologia intervențională pot evalua și recomanda această opțiune de tratament pentru pacienții potriviți.

 

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate ale inimii și ai nevoie de diagnostic sau tratament specializat, nu ezita să ne contactezi acum. Echipa noastră este aici să te sprijine în căutarea soluțiilor medicale potrivite pentru tine. Oferim acces la spitale partenere din străinătate, medici reputați la nivel internațional și tehnologii inovatoare în domeniul cardiologiei. Contactează-ne și îți vom oferi suportul necesar pentru realizarea unei programări la spitalele partenere din străinătate.