Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Chirurgia spasticității

Chirurgia spasticității în spitale de top din străinătate

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

Tratamentul chirurgical al spasticității în spitale și clinici neurochirurgie din Turcia, Israel și Europa

Chirurgia spasticității reprezintă o opțiune terapeutică importantă în tratarea pacienților cu afecțiuni neurologice care prezintă spasticitate severă. Spitalele din străinătate sunt recunoscute pentru abordarea lor avansată și multidisciplinară în tratarea acestei condiții.

În astfel de spitale, echipa medicală specializată în neurochirurgie și reabilitare colaborează strâns pentru a oferi pacienților o evaluare completă și personalizată, precum și soluții terapeutice eficiente. Aceste spitale dispun de tehnici chirurgicale moderne și tehnologii inovatoare, precum neurostimulatoarele sau pompele intratecale, care pot fi utilizate în tratamentul spasticității.

Chirurgia spasticității poate implica diverse proceduri, cum ar fi rizotomia dorsală selectivă (SDR), implantarea de pompe intratecale pentru administrarea de medicamente antispastice sau implantarea de neurostimulatoare pentru stimularea nervului periferic sau a măduvei spinării.

Aceste spitale sunt preocupate de obținerea celor mai bune rezultate pentru pacienți și oferă servicii complete de evaluare preoperatorie, intervenție chirurgicală de înaltă calitate și reabilitare postoperatorie. Echipa multidisciplinară include neurochirurgi, neurologi, fizioterapeuți, terapeuți ocupaționali și alți specialiști care lucrează împreună pentru a asigura recuperarea și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Optând pentru o intervenție chirurgicală a spasticității într-un spital din străinătate, pacienții pot beneficia de experiența și cunoștințele medicale avansate ale specialiștilor, precum și de infrastructura modernă și echipamentele de ultimă generație disponibile în aceste centre de excelență.

Operația de rizotomie în spitalele partenere din străinătate

Reprezentant autorizat spitale și clinici din Turcia-Israel- Europa

Operația de rizotomie este un procedeu chirurgical utilizat pentru tratarea spasticității musculare, o afecțiune caracterizată prin contracturi musculare excesive și rigiditate. Această intervenție are scopul de a reduce spasticitatea și de a ameliora simptomele asociate.

În timpul operației de rizotomie, chirurgul secționează sau dezactivează nervii responsabili de transmiterea semnalelor de la măduva spinării către mușchii spastici. Acest lucru se realizează prin diferite tehnici, cum ar fi rizotomia dorsală selectivă (SDR) sau rizotomia lombară.

Procedura se efectuează sub anestezie generală, iar accesul la nervii corespunzători este obținut prin incizii chirurgicale mici. Chirurgul va identifica și va secționa selectiv nervii responsabili de spasticitatea excesivă, menținând în același timp integritatea nervilor esențiali pentru funcționarea normală a membrelor.

Prin efectuarea rizotomiei, se poate obține o reducere semnificativă a spasticității musculare și a simptomelor asociate, cum ar fi contracturile dureroase și dificultatea în mișcare. În unele cazuri, rizotomia poate fi combinată cu alte intervenții chirurgicale, cum ar fi osteotomia sau tenotomia, pentru a obține rezultate optime.

Este important să menționăm că operația de rizotomie nu vindecă în mod direct cauza spasticității, ci se concentrează pe ameliorarea simptomelor. De asemenea, nu este o opțiune adecvată pentru toți pacienții și necesită o evaluare atentă a beneficiilor și riscurilor înainte de decizia de a efectua intervenția chirurgicală.

Este recomandat ca pacienții care consideră rizotomia să discute cu un neurochirurg sau un specialist într-o echipă multidisciplinară pentru a obține informații detaliate despre opțiunile de tratament și pentru a evalua dacă această procedură este potrivită în cazul lor.

 

Implantarea de pompe intratecale ce livrează medicamente antispastice

Reprezentant autorizat spitale și clinici din Turcia-Israel- Europa

Implantarea de pompe intratecale este o procedură chirurgicală utilizată în tratamentul spasticității musculare severe. Aceste pompe sunt dispozitive mici, implantate sub piele, care livrează medicamente antispastice direct în canalul spinal prin intermediul unui cateter subțire. Această abordare permite o administrare mai precisă și mai eficientă a medicamentelor, având un efect mai direct asupra zonei afectate de spasticitate. Pompele intratecale pot fi programate individualizat pentru a elibera doze precise de medicamente, în funcție de nevoile și răspunsul pacientului. Astfel, această tehnologie oferă o alternativă eficientă pentru tratarea spasticității care nu poate fi controlată în mod adecvat prin alte metode non-chirurgicale sau medicamentoase.

 

Implantarea unui neurostimulator pentru tratamentul spasticității

Reprezentant autorizat spitale și clinici din Turcia-Israel- Europa

Implantarea de neurostimulatoare pentru spasticitate reprezintă o procedură chirurgicală utilizată în tratamentul pacienților cu spasticitate musculară severă și rezistentă la alte metode de tratament. Neurostimulatorul este un dispozitiv implantat sub piele, care generează impulsuri electrice pentru a modula activitatea sistemului nervos și a reduce spasmele musculare necontrolate.

În timpul intervenției chirurgicale, electrozi sunt plasați strategic în zona nervoasă sau în măduva spinării responsabilă de controlul musculaturii afectate de spasticitate. Acești electrozi sunt conectați la neurostimulator, care este programat pentru a furniza impulsuri electrice specifice în funcție de necesitățile individuale ale pacientului. Aceste impulsuri electrice ajută la inhibarea excesivă a activității nervoase care provoacă spasme musculare și reduc astfel severitatea și frecvența acestora.

Implantarea de neurostimulatoare pentru spasticitate oferă pacienților o alternativă eficientă și personalizată în gestionarea simptomelor. Această tehnologie permite ajustarea parametrilor de stimulare pentru a obține cel mai bun control al spasticității și pentru a îmbunătăți funcția motorie și calitatea vieții.

 

Programează-te la cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Reprezentant autorizat spitale și clinici din Turcia-Israel- Europa

Dacă ești interesat(ă) de o evaluare medicală într-un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim și pentru a primi o consultanță personalizată. Avem parteneriate cu cele mai bune spitale din străinătate și suntem aici să te ajutăm să ai acces la cele mai bune tratamente și tehnologii medicale în domeniul neurologiei. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și pentru a începe recuperarea rapid și eficient!