Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Terapia CAR-T

Terapia CAR-T- terapie revoluționară a cancerului de sânge

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

CAR-T, un tratament inovativ de tratament pentru cancerele de sânge

Terapia CAR-T este un tip revoluționar de tratament al cancerului de sânge care programează propriile celule albe bolnave ale unui pacient astfel încât acestea să fie capabile să distrugă celulele canceroase.

CAR-T (terapia cu celule T modificate genetic) este o formă de terapie imunologică utilizată în tratamentul anumitor tipuri de cancer. Această terapie implică prelevarea de celule T (un tip de celulă imună) din sângele pacientului, modificarea genetică a acestor celule în laborator pentru a le face să recunoască și să atace celulele canceroase, și apoi reintroducerea lor în corpul pacientului.

În mod normal, celulele T pot recunoaște și ataca celulele infectate cu viruși sau celulele canceroase. Cu toate acestea, uneori, celulele canceroase pot evita sistemul imunitar sau pot suprima activitatea celulelor T. Prin modificarea genetică a celulelor T, acestea pot fi programate să recunoască și să atace cu mai multă eficiență celulele canceroase.

Procedura de terapie CAR-T implică recoltarea de celule T din sângele pacientului, urmată de o perioadă de modificare genetică în laborator. Celulele T modificate genetic sunt apoi multiplicare și re-introduse în corpul pacientului prin infuzie intravenoasă. Aceste celule T modificate genetic pot ataca și distruge celulele canceroase, reducând astfel dimensiunea tumorilor și prelungind durata de viață a pacienților.

Ce tipuri de cancere de sânge pot fi tratate prin terapia CAR-T?

✅ Leucemia limfocitară acută (ALL)- adulți

✅ Limfom non-Hodgkin (NHL)- adulți și copii

✅ Leucemie (ALL)- copii

✅ Mielom multiplu

✅ Leucemie mielogenă acută (LMA)

Decizia de a trata un pacient cu terapie cu celule CAR-T trebuie luată colectiv la o reuniune a unei comisii multidisciplinare dedicate pentru că acest tratament nu dă rezultatele scontate la toți pacienții. Istoricul medical şi starea fizică a pacienților sunt factori importanți în determinarea eligibilităţii pentru tratament. Terapia are rată de remisie de 82% la trei luni, iar uneori se obţine o remisie completă.

Terapia CAR-T a fost dezvoltată în Israel

Tehnologia CAR-T a fost dezvoltată inițial în anii 1990 de către echipa de cercetători condusă de Dr. Zelig Eshhar de la Institutul Weizmann din Israel. Dr. Eshhar a dezvoltat o metodă de modificare genetică a celulelor T, astfel încât acestea să poată recunoaște și să atace celulele canceroase.

De-a lungul anilor, cercetătorii din întreaga lume au contribuit la dezvoltarea și rafinarea acestei tehnologii. În 2010, Universitatea din Pennsylvania a început să testeze terapia CAR-T la pacienții cu leucemie și limfom. În 2017, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat primul tratament CAR-T pentru tratarea unui tip rar de leucemie la copii și tineri adulți.

De atunci, terapia CAR-T a fost aprobată și utilizată în tratamentul altor tipuri de leucemie și limfom și este în curs de dezvoltare pentru utilizarea în tratamentul altor tipuri de cancer, inclusiv tumori solide.

De ce să alegeți spitalele din ISRAEL pentru terapia CAR-T?

Astăzi, spitalele din Israel, locul unde terapia CAR-T a fost dezvoltată pentru prima dată, oferă cele mai avansate tratamente medicale în hematologia oncologică și aici se află mai multe centre de excelență pentru terapia CAR-T. În Israel se folosesc terapii care nu sunt încă aprobate în Europa, la costuri semnificativ mai reduse față de Statele Unite.

De asemenea, la spitalele din Israel criteriile de eligibilitate pentru terapia CAR-T sunt mai extinse și mai mulți pacienți pot beneficia de această terapie.

Terapia CAR-T în spitale din Italia

Terapia CAR-T este de asemenea disponibilă în spitalele partenere din Italia, spitale renumite în întreaga Europă.

Ai nevoie de terapia CAR-T sau alt tratament pentru cancerul de sânge la un spital din străinătate?

Sună-ne acum! Îți vom da toate informațiile de care ai nevoie cât și un cost estimat pentru această procedură efectuată în spitale de top din străinătate- spitale din Israel și spitale din Italia.