Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Terapia cu radionuclizi

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Tratamentul cu Lutetium-177 PSMA în cazul cancerului de prostată metastatic

 

 

Ce este tratamentul cu lutețiu?

Terapia cu Lutețiu-177 PSMA este o terapie moleculară inovatoare utilizată pentru tratarea cancerului de prostată avansat (metastatic). Este numită și terapie cu antigen cu membrană specifică prostatei.

 

 

Cum funcționează terapia cu lutețiu în cancerul de prostată? 

Cancerul de prostată conține markeri specifici. Un astfel de marker este antigenul membranei specifice prostatei (PSMA). Prin atașarea unui izotop radioactiv la un ligand care vizează în mod speicific celulele care exprimă PSMA, pot fi targetate selectiv celulele canceroase de prostată. Ligandul se leagă de celulă în timp ce izotopul radioactiv (Lutetium-177) oferă o doză mare de radiații localizate, minimizând daunele celulelor sănătoase. 

 

 

Când se recomandă terapia cu lutețiu în cancerul de prostată?

Terapia cu lutețiu este un tratament cu radionuclizi recomandat în cazul cancerului de prostată metastatic.  Cancerul de prostată avansat este cancerul care s-a răspândit de la prostată la alte părți ale corpului. Cancerul de prostată se poate răspândi în orice parte a corpului, dar cel mai frecvent se răspândește la oase (metastaze osoase) sau la ganglionii limfatici.

 

 

Pacienți eligibili pentru tratamentul cu Lutetium-177 PSMA:   

  • Pacienți care au epuizat alte metode de tratament;
  • Suferă de cancer de prostată metastazat

 

 

Cât de eficient este tratamentul cu lutețiu pentru cancerul de prostată metastatic? 

La mulți pacienți, tratamentul s-a dovedit a fi o modalitate de succes de reducere a dimensiunii tumorilor. Bărbații care au fost supuși prostatectomiei radicale sau radioterapiei primare, dar care prezintă simptome de recurență metastatică, pot găsi terapia cu radionuclizi Lutetium-177 PSMA o opțiune de tratament viabilă. Terapia s-a dovedit eficientă în reducerea dimensiunii tumorilor, împiedicându-le, de asemenea, să se înmulțească. Terapia nu face încă parte din îngrijirea clinică de rutină; totuși, mulți pacienți au reușit să obțină o remisie pe termen lung.

 

Tratamentul cu radionuclizi a receptorilor peptidici (PRRT) pentru pacienții cu tumori neuroendocrine

Terapia cu radionuclizi a receptorilor peptidici (PPRT) este o terapie din ce în ce mai utilizată la pacienții cu tumori neuroendocrine. Scopul acestei terapii este de a reduce dimensiunea tumorii și de a opri creșterea celulelor tumorale. În acest context, progresia bolii poate fi controlată, iar simptomele bolii, cum ar fi durerea osoasă difuză și oboseala pot fi ameliorate. Această terapie se administrează de obicei când boala avansează, se răspândește sau când efectele secundare ale altor terapii nu pot fi tolerate de pacient.

 

Terapia Radium-223 pentru pacienții cu metastaze osoase

Terapia cu Radium-223 este o formă de tratament utilizată la pacienții la care cancerul de prostată a provocat metastaze la nivelul sistemului osos. Scopul acestei terapii este de a distruge celulele canceroase din oase, permițând astfel tumorilor să se micșoreze sau chiar să dispară. Pe lângă efectul său terapeutic, este folosit pentru ameliorarea durerii cauzate de metastazele osoase.

 

Terapia Actinium-225 pentru pacienții cu cancer de prostată avansat metastatic

Ac-225 PSMA este numele agentului radioactiv administrat pacientului în terapia alfa țintită în cancerul de prostată. Este o formă de terapie care poate fi utilizată la pacienții cu cancer de prostată avansat metastatic. Scopul acestei terapii este de a reduce dimensiunea tumorii, de a opri creșterea celulelor tumorale și de a le distruge. 

Terapiile cu radionuclizi sunt preferate în timpul tratamentului cancerului de prostată atunci când boala progresează, se răspândește sau când alte tratamente precum chimioterapia sunt ineficiente sau efectele secundare ale terapiilor nu sunt tolerate de pacient.

 

În ce spitale este disponibilă terapia cu radionuclizi?

Terapia cu radionuclizi este disponibilă numai în cadrul spitalelor partenere din Turcia și a altor spitale din străinătate.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  terapia cu radionuclizi?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

 

 

Dacă ești interesat de terapia cu radionuclizi și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile în cadrul spitalelor din străinătate, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!