Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Tehnologia TrueBeam

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Ce este radioterapia TrueBeam?

Sistemul de radioterapie TrueBeam® este proiectat pentru a trata cancerul oriunde se găsește în organism și este suficient de flexibil pentru a satisface nevoile clinice. TrueBeam STx este cea mai nouă tehnologie de radioterapie care revoluționează tratamentul cancerului.

Sistemul TrueBeam STx utilizează multe tehnici inovatoare, cu un sistem de control care este complet reconstituit pentru a sincroniza imaginea, pozitionarea pacientului, gestionarea mișcarii și tratamentul dinamic.

Sistemul TrueBeam STx este proiectat de Varian, liderul mondial în platformele multifuncționale și  poate fi utilizat în radioterapia conventională și tridimensională, precum și în toate modalitățile avansate de radioterapie, inclusiv radioterapia si radiochirurgia ghidate prin imagini (IGRT si IGRS) – terapia cu arc modulat (RapidArc) și radioterapia stereotactică a corpului (SBRT). Acest sistem poate fi, de asemenea, utilizat in aplicații de radiochirurgie intra si extra craniala cu o precizie sub un milimetru.

 

Ce este Radiochirurgia Stereotactică (SRS)?

Radiochirurgia stereotactică (SRS) și  radioterapia corporală stereotactică (SBRT)  sunt tipuri precise și eficiente de tratamente cu radiații pentru tratamentul cancerului. Acestea folosesc fascicule de radiații concentrate în doze mari pentru a distruge tumorile în zonele greu accesibile ale corpului. Tratamentele de radiochirurgie stereotactică vizează în general tumori ale coloanei vertebrale, ale capului și gâtului, inclusiv creierul. Tratamentele SBRT vizează tumorile din alte părți ale corpului care pot fi greu accesibile.

 

Care sunt beneficiile radiochirurgiei stereotactice?

Atât radiochirurgia stereotactică (SRS), cât și radioterapia corporală stereotactică (SBRT):

 • Sunt tratamente  neinvazive.
 • Nu necesită anestezie  sau incizii.
 • Minimizează iradierea țesuturilor și organelor sănătoase din jur.

Comparativ cu alte tratamente împotriva cancerului, alte beneficii includ:

 1. Mai puține sesiuni de tratament. În  general nu este nevoie de mai mult de cinci sesiuni de tratament SRS.
 2. Risc mai mic. Deoarece SRS este noninvaziv, există mai puține complicații și efecte secundare.
 3. Acces mai mare la mai multe tumori. Tehnologia SRS ne oferă capacitatea de a trata cancere oriunde în organism, inclusiv tumori greu de tratat.

 

Tipuri de echipamente de radiochirurgie stereotactică:

 • Trilogy
 • TrueBeam™
 • CyberKnife®
 • Gamma Knife®

 

Cancere și tumori benigne care se tratează cu ajutorul echipamentelor de radiochirurgie stereotactică:

 • Cancer cerebral
 • Cancere cap și gât
 • Cancer hepatic
 • Cancerul pulmonar
 • Oligometastaza (cancer care s-a răspândit, dar este încă limitat la un organ)
 • Cancer pancreatic
 • Cancerul de prostată
 • Cancerul coloanei vertebrale
 • varietate de tumori recurente și inoperabile

 

TrueBeam în comparație cu Cyberknife

Două dintre cele mai eficiente sisteme de radioterapie stereotactică (SBRT) existente astăzi sunt sistemul de radioterapie robotizată Cyberknife și sistemul de radioterapie TrueBeam. Aceste două sisteme au anumite asemănări. 

Ambele se bazează pe direcționarea precisă a tumorilor folosind doze mari de radiații într-un interval scurt de timp, minimizând expunerea la structurile înconjurătoare și țesuturile sănătoase. 

 

Asemănările dintre sistemele CyberKnife și TrueBeam includ:

Tratează același cancere: În general, tipurile și etapele de cancer care pot fi tratate cu CyberKnife sunt, de asemenea, tratabile cu TrueBeam, inclusiv tumori în anumite părți ale corpului, cum ar fi capul, gâtul, plămânii, abdomen, sân, ficat, bazin și prostată. 

CyberKnife are un avantaj în tratamentul tumorilor cerebrale și ale coloanei vertebrale datorită acoperirii sale mai flexibile. Dar, CyberKnife nu tratează tumorile mari sau tumorile țesuturilor moi, cum ar fi cele găsite în vezică. 

Același tratament de precizie: Ambele sisteme utilizează o imagine de precizie pentru a urmări cea mai mică mișcare a tumorii și asigură că radiația este livrată numai către celulele canceroase, economisind țesutul și structurile sănătoase din jurul tumorii. Sistemul CyberKnife are două surse de raze X de diagnosticare încorporate și detectoare care imaginează pacienții în orice moment și ajustează poziția brațului robotului în funcție de orice mișcare sau modificare a tumorii. Sistemul TrueBeam se bazează pe imagini în timp real de la scanere CT care permit medicilor să „vadă” tumoarea pe care o tratează. 

Formarea fasciculului: fasciculele de radiații de pe ambele aparate pot fi manipulate pentru a intra mai bine în contact doar cu tumora. CyberKnife se bazează pe sistemul robotizat pentru a schimba forma și poziția grinzilor pentru a urmări tumora, în timp ce TrueBeam se bazează pe tehnologul de radioterapie pentru a face ajustările. Ambele utilizează, de asemenea, măști flexibile de plasă pentru cancerele de creier, cap și gât, mai degrabă decât cadrul stereotactic rigid folosit de tratamentul Gamma Knife. Acest proces mai confortabil este posibil, deoarece sistemele de imagistică urmăresc mișcarea tumorii, chiar și în timp ce respirați. 

Comunicare: Ambele sisteme permit comunicarea continuă audio și video bidirecțională cu radiologul în timpul tratamentului. Diferențele cele mai vizibile dintre radiația CyberKnife și TrueBeam sistemele sunt mașina în sine și nivelurile de radiații. 

Mișcare: mașina TrueBeam se rotește în jurul pacientului pentru a radia în fascicul și poate ajunge la tumoră din mai multe unghiuri. Cu toate acestea, CyberKnife oferă mai multă libertate de mișcare, utilizând un braț robotic flexibil unic, care se mișcă ușor în jurul pacientului, permițându-i să atingă aproape orice unghi tratând cu succes chiar și tumorile greu accesibile. 

Timpul de tratament variază: În funcție de tipul și stadiul de cancerul pe care îl aveți, timpul de tratament pentru cele două sisteme poate fi diferit. CyberKnife se administrează întotdeauna într-un tratament scurt pe zi timp de până la cinci zile. Tratamentul TrueBeam poate fi efectuat pe mai multe zile sau săptămâni. Indiferent dacă alegeți tratamentele CyberKnife sau TrueBeam, cel mai important lucru este că alegeți oncologi experți în radiații care au abilitatea și experiența de a dezvolta planuri de tratament specifice și de a vă asigura că sunt implementate fără cusur.

 

Ai nevoie de o procedură TrueBeam sau alt tip de radiochirurgie stereotactică?

Sună-ne acum! Îți vom da toate informațiile de care ai nevoie cât și un cost estimat pentru această procedură, efectuată în spitale din străinătate.

 

În ce spitale este disponibilă tehnologia TrueBeam?

Tehnologia TrueBeam® este disponibilă în cadrul spitalelor partenere din străinătate, spitale din Turcia, Italia sau alte țări.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  tehnologia TrueBeam sau de alt tip de radiochirurgie stereotactică?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

 

Dacă ești interesat de tehnologia True Beam și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!