Tratamentul cancerelor de cap și gât / cancerelor ORL în spitalele de top din străinătate
Spitale și clinici din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa
Tratamentul cancerului în spitalele din străinătate înseamnă șanse mai bune de supraviețuire
Diagnosticul de cancer este un diagnostic grav, dar depistat într-o fază incipientă și tratat corect, rapid și conform ultimelor tehnologii medicale, poate fi învins!
Potrivit datelor publicate de Globocan 2020, rata de supraviețuire pentru pacienții din România care suferă de cancer este mai mică decât media europeană.
Tratamentul oncologic în străinătate crește șansele de supraviețuire ale pacienților.
Alege cele mai bune spitale din lume!
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia-Europa
Prin noi, pacienții români au acces la unele dintre cele mai bune spitale din străinătate, spitale cu tradiție ce au centre de excelență pentru tratamentul cancerului.
Aici consultațiile sunt oferite de medici dedicați, cu o bogată experiență, specialiști reputați în țările lor dar și pe scena medicală internațională.
MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate
Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.
Care sunt avantajele tratamentului cancerelor ORL (cancerelor de cap și gât) în spitale din străinătate?
Tratamentul cancerelor ORL (tumorile de cap și gât) în spitale de top din străinătate oferă o serie de avantaje, indiferent că vorbim de spitale din Turcia, de clinici din Viena sau din alte țări:
Acces rapid la tratament. Pentru că intervenția rapidă în cazul unui diagnostic de cancer este critică, dar și pentru că infrastructura spitalelor partenere din străinătate permite, soluțiile oferite pentru pacienții oncologici sunt rapide. Programările la spitalele din străinătate pentru pacienții diagnosticați cu cancer se fac imediat, fără timp inutil de așteptare.
Pachete complete de diagnosticare în timp scurt. Spitalele partenere din străinătate oferă pachete de diagnosticare pentru pacienții cu suspiciune de cancer, astfel încât aceștia să beneficieze de o evaluare precisă și rapidă într-un timp foarte scurt. Aceste pachete includ investigații complete, precum biopsie cu cele mai performante tehnologii și PET/CT, care permit medicilor să identifice tumora și să determine stadiul acesteia. Pacienții care aleg să facă aceste investigații în străinătate beneficiază de un diagnostic precis într-un timp foarte scurt, fapt ce le permite să înceapă tratamentul cât mai repede posibil și să crească șansele de vindecare.
Acces la cele tehnologii medicale care nu sunt disponibile în țară și imunoterapie. Unul dintre principalele avantaje ale tratamentului în spitalele din străinătate este accesul pacienților la anumite tratamente care nu sunt disponibile în țară. Printre acestea, putem enumera: tehnici speciale de radioterapie, cum este MR-Linac (radioterapie de mare precizie) sau terapia cu protoni, teste genetice detaliate sau anumite molecule de imunoterapie, care în țară nu sunt disponibile.
Acces la medici de top, medici cu foarte multă experiență și recunoscuți la nivel internațional și care colaborează în echipe multidisciplinare. În cadrul spitalelor din străinătate există specialiști cu experiență inclusiv în cazul cancerelor rare.
Centre de Excelență în Oncologie. Acces la medici oncologi și chirurgi de top, medici cu foarte multă experiență în tratamentul cancerelor și recunoscuți la nivel internațional și care colaborează în echipe multidisciplinare. Echipele sunt formate din medici oncologici specialiști în cancerele ORL, medici chirurgi și medici plasticieni pentru intervenții chirurgicale și reconstrucție, medici specialiști în radioterapie cât și medici anatomo-patologi pentru analizarea tumorii.
Tratament integrat, într-un singur loc. Toate investigațiile și tratamentele se pot face în cadrul aceluiași spital, fără a fi necesar să te deplasezi de la o clinică la alta.
Abordare multisciplinară, acces la tumor boarduri internaționale.
Care sunt cele mai bune spitale de oncologie din străinătate ?
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia
Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate
- Spitale de oncologie din Turcia: Spitalul Memorial, Liv Hospital, Medical Park, Anadolu, Acibadem, Medicana, Medipol.
- Clinici și spitale de oncologie din Viena, Austria: Clinica Döbling Viena, clinica Confraternität Viena, WPK- Wiener Privatklinik, spitalul Rudolfinerhaus, centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH Viena.
- Spitale de oncologie din topul World’s Best Hospitals al celor mai bune spitale din lume: Spitalul Sheba din Israel, clasat în top 10 spitale din lume, Spitalul Gemelli considerat cel mai bun spital universitar din Italia.
- Spitale de oncologie din Italia: spitalul Gemelli din Roma, Italia, spitalul Humanitas din Milano, Italia.
- Spitale de oncologie din Israel: Sheba Israel, Clalit Israel.
- Alte spitale de oncologie din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.).
Tipuri de cancere ORL/ cancere de cap și gât tratate în cadrul spitalelor partenere:
Cancerele capului și gâtului pot să aibă diferite localizări și naturi: tractul aerodigestiv superior (sfera ORL), capul, gâtul, baza craniului, glandele salivare, tiroida sau pielea.
Cancerele ORL, adică cele care ating tractul aerodigestiv superior sunt clasificate în general în funcție de locul unde este amplasată tumora.
În 80% dintre cazuri este vorba de carcinoame cu celule scuamoase ale gâtului sau gurii.
Tipuri de cancer ale capului și gâtului pot fi:
- Tumori ale masei faciale: nas, fosă nazală, sinusuri faciale, baza craniului, orbită, fosă infratemporală.
- Tumori ale rinofaringelui, nazofaringelui sau cavului (regiune situată în spatele cavităților nazale și sinusurilor.
- Tumori ale orofaringelui (tumori ale amigdalelor, ale palatului moale, ale valeculei)
- Tumori ale laringelui (tumori ale corzilor vocale, ale epiglotei, subglotei, benzilor ventriculare).
- Tumori ale hipofaringelui (sinus piriform, perete posterior, retro-crico-aritenoid, gura esofagului).
- Tumori ale cavității bucale (tumori ale limbii, mandibulei, maxilarului, planșeului bucal, obrazului, palatului, buzelor)
- Tumori ale glandelor salivare: parotidă, glandă submandibulară, glandă sublinguală, glande salivare principale și accesorii.
- Tumori tiroidiene (cancer de tiroidă): gestionarea lor se face în colaborare cu oncoendocrinologi.
- Tumori cutanate ale feței și gâtului: gestionarea lor se realizează în strânsă colaborare cu oncodermatologi.
- Limfoame, sarcoame și alte tumori rare ale capului și gâtului.
- Tumori care afectează orbita, conținutul acesteia sau pleoapele, cancer de ochi: gestionarea lor se face în colaborare cu oftalmologi.
- Adenocarcinoame și alte tipuri de tumori dezvoltate de la glandele salivare
- Tumori benigne ale glandelor salivare, mai exact ale parotidei sau leziuni precanceroase la nivelul cavității bucale.
Ce metode de diagnostic și tratament al cancerului se folosesc în spitalele din străinătate?
Tratamentul chirurgical în cancere ORL/ cancerele de cap și gât
Standardul de aur. Chirurgia este tratamentul standard pentru majoritatea cancerelor de cap și gât, cât și pentru tumorile benigne. Centrele de Excelență cu care colaborăm stăpânesc și practică zilnic cele mai avansate, validate și fiabile tehnici.
Reducerea riscului de recidivă. Scopul principal al chirurgiei este de a elimina tumora prin rezecție. Țesutul sănătos din jur este, de asemenea, îndepărtat, ca o marjă de siguranță, precum și ganglionii limfatici vecini, pentru a reduce riscul de recidivă.
Tehnică robotică și minim invazivă cu robotul DaVinci Xi. În funcție de localizarea lor, tumorile ORL sunt mai mult sau mai puțin ușor de accesat pentru chirurgi. Noile tehnici chirurgicale fac posibilă reducerea dimensiunii inciziilor și a consecințelor estetice. Datorită tehnicii endoscopice și mai recent, roboților chirurgicali, chirurgii pot opera prin orificii naturale (gura), procedură care nu lasă cicatrici vizibile și permit recuperarea mai rapidă.
Reconstrucția estetică a structurilor afectate. Dacă tumora este mare sau dacă excizia acesteia poate pune în pericol o funcție (înghițirea de exemplu), dar și dacă sechelele estetice pot fi semnificative, îndepărtarea tumorii este adesea însoțită, în același timp al operației, de reconstrucție a structurilor afectate, care poate fi simplă sau extrem de complexă.
O echipă multidisciplinară. Intervenția chirurgicală este efectuată de chirurgi specializați pe zona ORL, pe zona capului și a gâtului, de chirurgi plasticieni sau de chirurgi specializați maxilo-facial. Echipa medicală include de asemenea anesteziști specializați pe zona capului și a gâtului, oftalmologi, dermatologi, odontologi și specialiști în protezare, care sunt esențiali pentru gestionarea acestor tipuri de tumori.
Tehnica ganglionului santinelă. Tehnica ganglionului santinelă constă în injectarea unui produs radioactiv -fără pericol pentru pacient- în vecinătatea tumorii sau în tumoră de către un medic specializat în medicină nucleară, cu câteva ore înainte de intervenția chirurgicală. Această tehnică permite identificarea primilor ganglioni limfatici santinelă.
Chirurgia cu laser a laringelui. Dacă sunteți diagnosticat cu cancer de laringe în stadiu incipient, vi se poate oferi o intervenție chirurgicală endoscopică cu laser CO2. Scopul principal al acestei tehnici este eliminarea completă a cancerului, păstrând în același timp cat mai mult posibil intacte funcțiile laringelui. Chirurgia endoscopică cu laser se face prin gură, mai degrabă decât printr-o incizie la nivelul gâtului. Chirurgul introduce un endoscop, îl glisează pe gât și plasează laserul pe țesutul care trebuie tratat. Operația cu laser constă în utilizarea unui fascicul de lumină îngust și intens pentru rezeca cancerul, exact ca un bisturiu. Pentru o mai mare precizie, această operație se face cu ajutorul unui microscop.
Chirurgia sinusală malignă. Chirurgia cavităților nazale și a sinusurilor este complexă. Dacă se face prin cavitatea nazală, se face folosind un endoscop, dar uneori este asociată cu o intervenție chirurgicală deschisă. Uneori se efectuează în colaborare cu o echipă de neurochirurgie dacă leziunea atinge creierul sau meningele.
Chirurgia tiroidiană. Pentru a efectua acest tip de intervenții chirurgicale, spitalele din străinătate sunt echipate cu cele mai noi tehnologii: monitorizarea intraoperatorie a nervilor recurenți, imagistica cu fluorescență a glandelor paratiroide, robot chirurgical și alte tehnici medicale avansate.
Fiecare caz este discutat într-o ședință de consultare multidisciplinară care reunește chirurgi, oncologi, endocrinologi, radiologi și specialiști în medicina nucleară pentru a oferi cel mai potrivit tratament pentru tumoră și cel mai personalizat tratament pentru pacient.
Chirurgia reconstructivă ORL. Procedura de reconstrucție se efectuează de obicei în același timp cu îndepărtarea leziunii canceroase. În unele cazuri, reconstrucția este necesară și în cazuri benigne (osteoradionecroză, reconstrucție facială, tumori benigne). Echipa medicală folosește implanturi anatomice modelate 3D. Protezele faciale sau epitezele pot fi oferite ca alternativă sau suplimentar față de chirurgia reconstructivă.
De asemenea, în cadrul spitalelor partenere există secții de chirurgie dentară/ chirurgie stomatologică care se ocupă de montarea implanturilor și protezelor dentare, oferind servicii integrate, într-un singur spital.
Chirurgia pentru cancerele ORL rare
Osteosarcomul mandibulei și al masei faciale: cel mai frecvent sarcom osos la nivelul maxilo-facial, necesită o intervenție chirurgicală foarte largă de îndepărtare a tumorii, și în același timp efectuarea unei intervenții chirurgicale de reconstrucție.
Sarcoame ale țesuturilor moi ale capului și gâtului: tratamentul chirurgical este o parte esențială a tratamentului și este completat de reconstrucție. Rabdomiosarcomul capului și gâtului este cel mai frecvent dintre aceste sarcoame ale țesuturilor moi.
Chirurgie pentru tumori ale glandelor salivare (parotide, submandibulare, glande salivare accesorii, etc.).
Tehnici speciale de radioterapie în spitalele din străinătate
Radioterapia MR-LINAC – cel mai nou și performant aparat de radioterapie din lume, ce permite radioterapie de mare precizie, care nu afectează țesutul sănătos din jur și minimizează eventualele efecte secundare.
Brahiterapia. Brahiterapia este o formă de radoterapie internă. În cadrul spitalelor partenere din străinătate este disponibilă inclusiv brahiterapia oculară, pentru tumorile localizate în zona ochiului.
Terapia cu protoni, sau protonoterapia, este o formă de radioterapie care folosește particule de protoni pentru a trata cancerul. Aceasta poate fi utilizată în tratamentul cancerelor de ochi și ORL, în special pentru a trata tumorile care se află în apropierea țesuturilor și structurilor sensibile din aceste zone.
Protonii sunt particule încărcate pozitiv, care pot fi controlate cu precizie și dirijate spre tumoră. Aceștia eliberează energia într-un mod specific și concentrat, în zonele țintă, fără a afecta excesiv țesuturile sănătoase din jur. Aceasta face ca protonoterapia să fie o opțiune excelentă pentru tratarea cancerelor din zone sensibile, precum cancerele de ochi sau cancerele ORL.
În tratamentul cancerelor la ochi, protonoterapia poate fi utilizată pentru a trata melanomul ocular. Aceasta implică focalizarea fascicului de protoni asupra tumorii oculare, cu o precizie submilimetrică, pentru a distruge ceulele canceroase, minimizând astfel efectele secundare asupra țesuturilor sănătoase din jur.
Chimioterapie, imunoterapie, medicamente noi.
Cei mai mulți pacienți cu un diagnostic de cancer fac chimioterapie sau imunoterapie. În cadrul spitalelor partenere există cele mai noi medicamente disponibile la nivel internațional inclusiv studii pentru dezvoltarea unor medicamente noi.
Second opinion cancere ORL / cancere cap și gât
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa
Oferim servicii de second opinion medical pentru pacienții diagnosticați cu cancere ORL/ cancere cap și gât în spitalele partenere din străinătate. Medicii oncologi din străinătate, specialiști în cancerele ORL și în cancere situate în zona capului și gâtului, pot oferi o a doua opinie medicală, bazată pe experiența lor și pe cele mai noi cercetări în domeniu, pentru a asigura o înțelegere completă și precisă a stadiului bolii și a opțiunilor de tratament disponibile. De asemenea, acest serviciu poate ajuta la clarificarea unor aspecte medicale complexe și poate oferi pacientei și familiei sale liniștea de a ști că s-au făcut toate demersurile pentru a obține cel mai bun tratament posibil.
Ia legătura acum cu medicii din străinătate!
Spitale și clinici oncologie din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa
Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate
Dacă ești interesat(ă) să accesezi tratament oncologic la spitale de top din străinătate, noi, Meditravel, suntem aici să te ajutăm! Contactează-ne acum pentru a discuta opțiunile de tratament și pentru a primi asistență în alegerea celui mai bun spital pentru tine. Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale din străinătate și suntem pregătiți să te ajutăm să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.