Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Tomoterapia – radioterapie de mare precizie

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

 

Tomoterapia este o tehnică de radioterapie inovatoare, de mare precizie, ce combină o formă de radioterapie cu intensitate modulată (IMRT) cu precizia tehnologiei de scanare a tomografiei computerizate (CT), într-un singur dispozitiv.

 

Tomoterapia – tehnică inovatoare de tratament al cancerului

Tomoterapia – Radioterapie 3D la nivel înalt. Tomoterapia este o metodă de tratament ce a evoluat din tehnologiile avansate și implică vizarea celulelor canceroase prin intermediul tehnicii „fascicul creion/rază îngustă”. Este utilizat pentru a efectua radioterapie specială, personalizată, pentru fiecare pacient. Dispozitivul de tomoterapie este proiectat cu un accelerator liniar terapeutic și poate efectua imagini 3D la nivel înalt, precum și radioterapie 3D elicoidală la nivel înalt.

Tomoterapia – o abordare integrată a radioterapiei, pentru o precizie mai mare. Tomoterapia oferă o abordare integrată a radioterapiei, combinând imagistica și efectuarea tratamentului pentru a viza cu precizie o mare varietate de tipuri de cancer.

Protejarea mai bună a țesuturilor din jur. Tomoterapia este utilizată în tratamentul tumorilor localizate în zone riscante și face posibilă administrarea radioterapiei fără a face rău țesuturilor și celulelor sănătoase din jur. 

Permite efectuarea radioterapiei pe zone mari. Toate tratamentele oncologice care necesită radioterapie pot fi efectuate prin metoda tomoterapiei. Cu un grad ridicat de precizie, tomoterapia face posibilă efectuarea radioterapiei pe zone mari.

 

Când este indicată tomoterapia?

Tomoterapia este frecvent folosită în special pentru tumorile complexe și care sunt situate în proximitatea organelor sensibile:

  • tumorile pediatrice 
  • tumorile bilaterale ale sânului 
  • tumorile gâtului și ale capului 
  • tumorile laringiene și tumorile cavității nazale (tumori ORL)
  • iradierea mezoteliomului (în mucoasa plămânilor și abdomenului) 
  • tumorile cerebrale și ale măduvei spinării (iradiere craniospinală)  
  • proceduri complexe cu radiații și protecția organelor cu risc (cum ar fi ochii, măduva spinării și hipocampul) 
  • iradierea simultană a tumorilor multiple, măduva osoasă și iradierea întregului corp cu tehnica IG-IMRT, iradierea metastazelor multiple.
  • Anumite tipuri de sarcom
  • Tumori pelvine greu accesibile (prostată, tumori col uterin)

 

Avantajele tomoterapiei față de alte forme de radioterapie

Reduce expunerea la radiații a țesuturilor și organelor sănătoase. Prin tehnologia sa, tomoterapia poate transmite radiații precise care se potrivesc pe formele complexe ale tumorii, evitând în același timp structurile sensibile. Folosind scanărea CT integrată pentru a confirma forma și poziția tumorii înainte de fiecare tratament, tomoterapia poate reduce expunerea la radiații a țesuturilor și organelor sănătoase. Efectele secundare sunt adesea reduse deoarece mai puține radiații ajung la țesuturile și organele sănătoase. Mulți pacienți care au atins doza de radiație de toleranță maximă pot face radioterapie cu tomoterapie.

Permite ajustarea zilnică a tratamentului, dacă apar modificări anatomice în timpul iradierii. Tehnologia de scanare oferă o imagine 3D a zonei de tratament înainte de fiecare sesiune de tratament, astfel încât fasciculele de radiație pot fi direcționate în funcție de mărimea, forma și localizarea tumorii în acea zi specifică. Abordarea „terapiei în straturi” tratează tumorile abordând câte un strat la fiecare sesiune.

Viteza. Tratamente complexe efectuate într-un timp foarte scurt. O altă caracteristică importantă a dispozitivului de tomoterapie este viteza. Tomoterapia oferă posibilitatea ca chiar și cele mai complexe tratamente să fie efectuate într-un timp foarte scurt și permite modularea continuă la un număr mare de unghiuri. 

Riscuri și efecte secundare reduse. Cu ajutorul tomoterapiei, tratamentul poate fi efectuat pe țintă cu un grad mai mare de optimizare. Acest avantaj al optimizării asigură protejarea organelor și țesuturilor apropiate de tumoră și acest lucru, la rândul său, asigură diminuarea riscului secundar de cancer și a efectelor secundare, precum și creșterea calității vieții pacienților. 

Permite tratarea mai multor leziuni, aflate în regiuni anatomice diferite, în cadrul aceleiaşi şedinţe de tratament: de exemplu, se tratează în acelaşi timp o tumoră pulmonară şi o metastază osoasă unică.

Protecția părului pacienților prin protecția scalpului în timpul iradierii creierului.

Dispozitivul de tomoterapie este o structură deschisă, largă și circulară prin care un pacient, care stă confortabil pe o masă de tratament, primește tratamente cu radiații. Utilizând o platformă bazată pe scaner CT, acesta permite administrarea continuă a tratamentului la 360 de grade în jurul pacientului cu o doză constantă și omogenă asupra tumorii.

 

În ce spitale este disponibilă tomoterapia?

Tomoterapia este disponibilă în cadrul spitalelor partenere din străinătate, spitale din Turcia, dar și din alte țări.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  tomoterapie?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

 

Dacă ești interesat de tomoterapie și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!