Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Radiologie intervențională

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Ce este radiologie intervențională?

Radiologia intervențională este o ramură a medicinei care utilizează imagistica medicală în timp real pentru a ghida instrumentele mici, cum ar fi cateterele sau acele, în corpul pacientului pentru a diagnostica sau trata diverse afecțiuni. Aceste proceduri sunt efectuate de către medici specializați în radiologie intervențională, care utilizează tehnologie modernă pentru a ajuta la tratarea pacienților fără a necesita intervenții chirurgicale invazive. Radiologia intervențională poate fi folosită pentru o varietate de afecțiuni, cum ar fi cancerul, boli ale vaselor de sânge sau boli hepatice.

 

Care sunt cele mai cunoscute proceduri de radiologie intervențională?

Există o serie de proceduri de radiologie intervențională, iar cele mai cunoscute dintre ele includ:

Embolizarea tumorilor – se introduc particule mici în artera care alimentează tumora pentru a bloca fluxul de sânge către aceasta și a împiedica creșterea sa.

Angioplastia și stentarea arterelor – se introduc baloane și stenturi în artere pentru a îmbunătăți fluxul de sânge și a preveni blocarea acestora.

Embolizarea anevrismelor – se introduce material de umplutură într-un anevrism pentru a preveni ruperea acestuia.

Ablația tumorilor – se utilizează energie termică sau electrică pentru a distruge țesutul tumoral.

Chemoembolizarea – se administrează agenți chimioterapeutici direct în arterele care alimentează tumora pentru a distruge țesutul tumoral.

Radioembolizarea – se introduc particule radioactive direct în artera care alimentează tumora pentru a distruge țesutul tumoral.

Aceste proceduri pot fi utilizate pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv pentru tratamentul cancerului, embolizarea varicelor sau a hemoragiilor, precum și pentru îmbunătățirea fluxului sanguin în arterele coronare.

 

Care sunt avantajele radiologiei intervenționale?

Radiologia intervențională oferă o serie de avantaje față de procedurile chirurgicale clasice. Iată câteva dintre acestea:

Invazivitate redusă: Multe dintre procedurile de radiologie intervențională sunt minim invazive, ceea ce înseamnă că acestea implică incizii și traume minime la nivelul țesuturilor moi, reducând astfel timpul de recuperare și durerea postoperatorie.

Monitorizare în timp real: Multe proceduri de radiologie intervențională folosesc imagini în timp real pentru a ghida instrumentele și a monitoriza progresul procedurii, ceea ce crește precizia și reduce riscul de leziuni ale țesuturilor sănătoase din jurul zonei tratate.

Riscuri reduse: Deoarece multe proceduri de radiologie intervențională sunt minim invazive, riscul de complicații este redus. De asemenea, în cazul în care apar complicații, acestea sunt adesea mai puțin severe decât cele asociate cu procedurile chirurgicale clasice.

Timp redus de spitalizare: Mulți pacienți care suferă proceduri de radiologie intervențională sunt eliberați în aceeași zi sau în ziua următoare, reducând astfel costurile și timpul petrecut în spital.

Reabilitare mai rapidă: Deoarece multe proceduri de radiologie intervențională sunt minim invazive, pacienții pot reveni la activitățile normale mult mai repede decât în cazul procedurilor chirurgicale clasice.

 

Radiologie intervențională în spitale de top din străinătate

Spitalele partenere din străinătate, spitalele din Turcia, Italia, Israel sau alte țări, sunt recunoscute pentru departamentele lor moderne de radiologie intervențională. Aceste departamente sunt echipate cu cele mai avansate echipamente de imagistică și dispozitive de intervenție, precum și cu medici specializați în domeniu, care au o vastă experiență și o pregătire foarte bună.

Radiologia intervențională este o disciplină medicală în continuă dezvoltare și spitalele din străinătate investesc constant în această tehnologie pentru a oferi pacienților cele mai bune opțiuni de tratament. De la embolizarea arterei uterine pentru fibroamele uterine până la tratarea anevrismelor cerebrale prin proceduri de coil, aceste spitale sunt în măsură să ofere cele mai avansate tratamente disponibile.

 

Ai nevoie de o procedură de radiologie intervențională la un spital de top din străinătate?

Dacă ai nevoie de p procedură de radiologie intervențională, nu ezita să ne contactezi! Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale din străinătate, printre care spitale din Turcia, Italia, Israel și alte țări, care oferă servicii de radiologie intervențională cu echipamente de ultimă generație și medici specialiști cu experiență vastă. Oferim consultanță personalizată și te ajutăm să găsiți cel mai bun tratament pentru nevoile tale. Nu mai aștepta, contactează-ne acum!