Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Dr. Marcus Hofbauer

Chirurgie Ortopedică

„Eu operez doar atunci când este cu adevărat necesar.”

 

După terminarea studiilor și-a început pregătirea de specialitate în chirurgie traumatologică și traumatologie sportivă la cele mai bune și mai renumite clinici din Viena. Sub îndrumarea științifică și medicală a celor mai experimentați specialiști în genunchi din Austria, și-a dobândit în cele din urmă expertiza în chirurgia articulațiilor genunchiului.

 

În 2012, a fost primul chirurg sportiv austriac care a primit „AGA-Aircast Pittsburgh Research Fellowship”.

 

Acest lucru l-a făcut să ajungă la renumitul Departament de Ortopedie Sportivă de la Universitatea din Pittsburgh (SUA) timp de aproape doi ani, sub conducerea specialistului de renume mondial în ligamente încrucișate, Prof. Freddie Fu. Prof. Fu și echipa sa sunt responsabili de îngrijirea ortopedică sportivă a echipei de hochei pe gheață de renume mondial „Pittsburgh Penguins”, precum și a echipei profesioniste de fotbal „Pittsburgh Steelers”.

Sub îndrumarea strictă a profesorului Fu, a putut să învățe cele mai recente descoperiri medicale și metode de tratament inovatoare în domeniul traumatologiei sportive.

 

În special în ceea ce privește îngrijirea chirurgicală și conservatoare a sportivilor de top, a putut obține informații valoroase despre conceptele de tratament noi și de ultimă oră, precum și despre metodele chirurgicale de ultimă generație din SUA.

 

De la întoarcerea în Viena, a lucrat ca specialist în chirurgie traumatologică la Clinica Universitară de Ortopedie și Chirurgie Traumatologică din cadrul Spitalului General din Viena, unde a primit titlul de „Privatdozent” după ce și-a finalizat abilitarea în 2015.

 

În 2017, a primit bursa de călătorie AOSSM-ESSKA în SUA. Această bursă l-a dus în 8 orașe diferite din SUA și Canada timp de trei săptămâni, unde a avut ocazia să prezinte și să demonstreze tehnici chirurgicale inovatoare în practica medicală, pe lângă mai multe prelegeri invitate pe tema chirurgiei ligamentelor încrucișate.

 

În anul 2018, a primit titlul de profesor asociat din partea Universității de Medicină din Viena, după care a devenit șef al Clusterului de cercetare „Conservarea sportului și a articulațiilor”, precum și șef adjunct al Clusterului de cercetare „RMN și diagnosticare imagistică biochimică” la Departamentul universitar de ortopedie și chirurgie traumatologică.

 

În același an, a fost numit medic al echipei clubului de fotbal FK Austria Wien și a fost acceptat ca membru cu drepturi depline al grupului de lucru „Genunchi” al Societății Austriece de Chirurgie Traumatologică.

 

Specialitatea sa include operații minim invazive (artroscopice) ale leziunilor ligamentelor încrucișate și ale meniscului, instabilități ale rotulei, corecții ale axei piciorului, proteze de șold și genunchi, îngrijirea leziunilor umărului, precum și tratamentul conservator (nechirurgical) al tuturor leziunilor sportive.

 

Este foarte implicat din punct de vedere științific și este autor principal în numeroase publicații în reviste internaționale și de renume. În prezent, supervizează mai multe studii pe tema vindecării grefelor după reconstrucția ligamentului încrucișat anterior.

 

Formarea continuă îi permite să ofere pacienților săi cele mai moderne tehnici chirurgicale bazate pe dovezi și de ultimă oră.

 

„AKH Viena +2000 operații de chirurgie sportivă

” Chirurg ortoped, chirurg traumatolog, medic sportiv la clinica privată Döbling

” Researchgate 41 de publicații științifice în domeniu

” Researchgate 6 contribuții la cărți

” DocFinder 100% evaluări pozitive pe docfinder

” Medic de echipă pentru clubul de fotbal Austria Wien

” Peste 100 de prelegeri la congrese naționale și internaționale