Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Boala coronariană

Tratamentul bolii coronariene la spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Tratamentul bolii coronariene în spitalele din străinătate reprezintă o opțiune excelentă pentru pacienții care se confruntă cu această afecțiune cardiacă. Aceste spitale sunt echipate cu tehnologii avansate și au o echipă medicală de elită, specializată în tratamentul bolilor coronariene.

Pentru bolnavii de boală coronariană, spitalele din străinătate oferă o gamă completă de opțiuni terapeutice, de la intervenții chirurgicale clasice, cum ar fi bypass-ul coronarian, până la proceduri minim invazive, precum angioplastia cu montare de stent sau angiografia coronariană.

 

Tratamentul chirurgical al bolii coronariene la spitalele din străinătate

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Boala coronariană, denumită și cardiopatie ischemică este de departe cea mai frecventă boală de inimă în țările industrializate. Cardiopatia ischemică este o afecțiune a inimii cauzată de o reducere sau ocluzie a fluxului sanguin către mușchiul cardiac, ceea ce poate duce la leziuni ale inimii și potențial la un atac de cord.

Această afecțiune este adesea cauzată de depunerea de plăci de aterom pe pereții arterelor care alimentează inima (artere coronare), ceea ce poate duce la îngustarea sau blocarea fluxului sanguin prin aceste artere. 

Există mai multe opțiuni chirurgicale disponibile pentru tratamentul bolii coronariene, în funcție de severitatea afecțiunii și particularitățile fiecărui pacient. Principalele variante de tratament chirurgical includ:

 

Bypass-ul coronarian (revascularizare miocardică) realizat cu robotul DaVinci 

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Aceasta este o procedură chirurgicală în care se creează rute alternative de circulație sanguină în jurul arterelor coronare îngustate sau blocate. În timpul operației de bypass, o venă (vena safenă internă) sau o arteră sănătoasă este recoltată din altă parte a corpului (prelevată de la pacient) și grefată pe artera bolnavă.

Bypass-ul coronarian îmbunătățește fluxul sanguin către inimă și reduce simptomele asociate bolii coronariene.

În cadrul spitatelor partnere din străinătate, bypass-ul coronarian poate fi efectuat și utilizând tehnologia robotică cu ajutorul sistemului Da Vinci. Robotul Da Vinci este un sistem chirurgical avansat, controlat de un chirurg, care permite efectuarea procedurilor cu precizie și dexteritate sporite.

În cazul bypass-ului coronarian robotic, chirurgul utilizează console speciale pentru a controla brațele robotului Da Vinci, care manipulează instrumentele chirurgicale miniaturizate. Aceasta oferă chirurgului o vedere tridimensională amplificată și o mobilitate mai mare în efectuarea suturilor și a altor manevre necesare în timpul procedurii.

Beneficiile utilizării robotului Da Vinci pentru bypass-ul coronarian includ:

  • Precizie chirurgicală crescută: Robotul Da Vinci permite chirurgului să efectueze mișcări mai precise și delicate, ceea ce poate duce la rezultate mai bune în termeni de flux sanguin restaurat și reducere a complicațiilor postoperatorii. 
  • Incizii mai mici: Procedura de bypass coronarian robotic poate implica incizii mai mici și, în consecință, cicatrici mai mici și un timp de recuperare mai scurt pentru pacient. 
  • Reducerea pierderii de sânge: Controlul precis al robotului Da Vinci poate ajuta la reducerea pierderii de sânge în timpul intervenției chirurgicale. 
  • Recuperare mai rapidă: Datorită inciziilor mai mici și manipulării precise, pacienții pot beneficia de o recuperare mai rapidă și un timp de spitalizare mai scurt. 

Este important de menționat că nu toți pacienții sunt eligibili pentru bypass-ul coronarian robotic cu robotul Da Vinci, iar decizia privind utilizarea acestei tehnologii este luată de către echipa medicală în funcție de evaluarea individuală a fiecărui pacient și de factorii specifici ai cazului.

Bypass-ul coronarian robotic cu robotul Da Vinci reprezintă o opțiune inovatoare în tratarea bolii coronariene, oferind avantaje potențiale pentru pacienți prin combinarea tehnologiei avansate și abilitățile chirurgului.

 

Cardiologie intervențională: Angioplastia coronoariană cu montare de stent

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Angioplastia coronariană cu montare de stent, numită și „Angioplastia coronariană transluminală percutanată cu montare de stent coronarian” este o tehnică de cardiologie intervențională utilizată pentru tratamentul bolii coronariene. Această procedură minim invazivă are ca scop restabilirea fluxului sanguin normal în arterele coronare îngustate sau blocate.

Procedura constă în introducerea unui cateter special în artera coronară afectată prin intermediul unei artere periferice, de obicei prin artera femurală sau radială. Cateterul este ghidat către zona afectată a arterei coronare utilizând imagistica cu raze X în timp real.

Este o procedură minim-invazivă ce se realizează prin introducerea unui cateter subțire, cu anestezie locală. Se efectuează în spital, în sala de cateterism cardiac și necesită de obicei internare de scurtă durată.

Odată ce cateterul ajunge la locul potrivit, un balon montat pe cateter este umflat în artera coronară îngustată. Acest balon dilată artera, comprimând placa aterosclerotică și restabilind fluxul sanguin normal în inimă.

Pentru a menține deschisă artera, se poate plasa un stent, un dispozitiv metalic expandabil, în interiorul arterei. Stentul acționează ca un suport care menține artera deschisă și previne reapariția îngustărilor sau blocărilor ulterioare.

Există mai multe tipuri de stenturi disponibile, inclusiv stenturi metalice sau stenturi acoperite cu medicamente (stenturi medicamentoase). Stenturile medicamentoase eliberează lent medicamente care ajută la prevenirea reîngustării arterei și reduc riscul de complicații.

Angioplastia coronariană cu montare de stent este o procedură eficientă și sigură pentru tratarea bolii coronariene. Aceasta poate reduce simptomele precum durerea în piept și poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu afecțiuni cardiace. De asemenea, procedura poate fi efectuată într-un interval scurt de timp, iar perioada de recuperare este în general mai scurtă decât în cazul intervențiilor chirurgicale mai invazive.

Este important de menționat că decizia de a efectua angioplastia coronariană cu montare de stent sau o altă procedură intervențională este luată de către cardiologi intervenționali specializați, în funcție de evaluarea clinică și rezultatele testelor de diagnostic. Fiecare caz este evaluat individual pentru a determina cea mai potrivită abordare pentru pacientul respectiv.

 

Rotablația coronariană pentru pacienții cu calcifieri severe 

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Rotablația coronariană este o procedură de cardiologie intervențională utilizată pentru tratamentul bolii coronariene. Aceasta implică utilizarea unui dispozitiv numit „rotablator” pentru îndepărtarea plăcii aterosclerotice și deschiderea arterelor coronare îngustate.

Procedura începe prin introducerea unui cateter în artera coronară afectată prin intermediul unei artere periferice, de obicei prin artera femurală. Cateterul este ghidat către zona îngustată sub controlul imaginilor cu raze X.

La capătul cateterului se află rotablatorul, un burghiu rotativ acoperit cu particule abrazive. Burghiul îndepărtează placa aterosclerotică prin rotație la viteze înalte. În același timp, lichidul de irigare răcorește burghiul și îndepărtează particulele rezultate.

După îndepărtarea plăcii, artera coronară este dilatată cu un balon sau se poate monta un stent pentru menținerea deschiderii arterei pe termen lung.

Rotablația coronariană este utilizată în cazurile cu plăci aterosclerotice dense și calcificate, când angioplastia clasică poate fi dificilă. Tehnica permite îndepărtarea eficientă a plăcii și restabilirea fluxului sanguin normal în inimă.

Decizia de a efectua rotablația coronariană este luată de cardiologi intervenționali specializați, în funcție de evaluarea clinică și rezultatele testelor de diagnostic. Fiecare pacient este evaluat individual pentru a determina cea mai potrivită abordare în tratamentul bolii coronariene.

 

Tratamentul cu laser transmiocardic (TCTM) 

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Tratamentul cu laser transmiocardic (TLM) este o procedură utilizată în tratamentul selectat al bolii coronariene. Această tehnică implică utilizarea unui laser pentru a crea mici orificii în peretele inimii, cu scopul de a îmbunătăți fluxul sanguin către țesutul cardiac afectat de ischemie.

Tratamentul cu laser transmiocardic poate fi o opțiune în cazurile în care alte metode de tratament, precum angioplastia coronariană cu montare de stent sau bypass-ul coronarian, nu sunt fezabile sau nu sunt eficiente. Poate fi utilizat în special pentru pacienții cu ischemie refractară, adică pacienții cu simptome persistente de angină pectorală severă care nu răspund la tratamentul medicamentos sau la alte intervenții.

 

Tratamentul chirurgical hibrid 

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Uneori, se poate opta pentru o abordare hibridă, care combină atât tehnici chirurgicale, cum ar fi bypass-ul coronarian, cât și proceduri intervenționale, cum ar fi angioplastia cu montare de stent. Această abordare poate fi utilizată în cazurile complexe sau atunci când pacientul are multiple afecțiuni cardiovasculare.

Este important de menționat că tratamentul chirurgical al bolii coronariene este individualizat în funcție de nevoile și particularitățile fiecărui pacient și este determinat de către echipa medicală în urma evaluării clinice și a testelor de diagnostic adecvate.

 

Intervenții chirurgicale fără oprirea inimii

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

În general, în centrele partenere din străinătate, intervențiile chirurgicale pentru boala coronariană se realizează fără oprirea inimii (off-pump). Această abordare, cunoscută și sub denumirea de bypass coronarian fără oprire cardiacă, implică efectuarea procedurii chirurgicale pe inima care continuă să bată în mod normal.

Utilizând tehnici și dispozitive speciale de stabilizare, chirurgul poate accesa și trata leziunile coronariene în timp ce inima pacientului funcționează în mod constant. Acest lucru permite evitarea utilizării circulației extracorporale și oprirea temporară a inimii.

Intervențiile chirurgicale fără oprire cardiacă prezintă anumite beneficii potențiale, cum ar fi reducerea riscurilor asociate cu circulația extracorporală și a complicațiilor asociate cu oprirea și repornirea inimii. Această abordare poate contribui, de asemenea, la reducerea timpului de recuperare și la o recuperare mai rapidă a pacientului după intervenție.

 

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale și clinici cardiologie, cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din Turcia-Israel-Austria-Italia- Germania

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate ale inimii și ai nevoie de diagnostic sau tratament specializat, nu ezita să ne contactezi acum. Echipa noastră este aici să te sprijine în căutarea soluțiilor medicale potrivite pentru tine. Oferim acces la spitale partenere din străinătate, medici reputați la nivel internațional și tehnologii inovatoare în domeniul cardiologiei. Contactează-ne și îți vom oferi suportul necesar pentru realizarea unei programări la spitalele partenere din străinătate.