Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Radioterapia 1,5 Tesla MR-LINAC®

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

 

Ce este radioterapia 1,5 Tesla MR-LINAC®? Cea mai performantă aparatură de radioterapie ce există în acest moment la nivel internațional.

Radioterapia MR-LINAC reprezintă un accelerator linear hibrid, care permite obținerea imaginilor MRI în timpul tratamentului. Astfel, poziția tumorii dar și țesutul sănătos din jur sunt monitorizate în timp real în timpul tratamentului cu radiații.

 

Radioterapia 1,5 Tesla MR-LINAC® are avantajul major de a reduce efectele secundare ale radioterapiei asupra țesutului sănătos.

O mai bună vizualizare și sincronizare- prezența rezonanței magnetice integrate permite:

  • O mai bună vizualizare a tumorii și a țesutului sănătos din jur
  • Sincronizarea dintre emiterea radiațiilor și mișcările organelor provocate de mișcările fiziologice normale ale corpului, cum ar fi respirația, bătăile inimii sau mișcările viscerale.

În acest mod, radiațiile sunt definite cu cea mai mare precizie, reproducând cu strictețe anatomia fiecărui pacient în parte; astfel, efectele secundare ale radioterapiei sunt reduse, iar efectele benefice ale terapiei sunt păstrate la maxim.

 

Ce organe și ce tipuri de cancer pot fi tratate cu radioterapia 1,5 Tesla MR-LINAC®?

Toate organele pot beneficia de tratamentul cu tehnologia MR-LINAC®, dar în anumite cazuri avantajele sunt chiar mai pronunțate; este vorba de cazurile în care tumorile sunt fie mobile, fie dificil de vizualizat cu tehnicile tradiționale.

Cancerele localizate în zona pieptului și a mediastinului (cancere ale plămânilor sau localizate în apropierea inimii, inclusiv cancere de sân), ale tractului gastrointestinal (mai ales cancer de pancreas, cancer de ficat, cancer de rect) sau ale tracului genitourinar (cancer de prostată, cancer de uter și cancer de vezică urinară) reprezintă cele mai importante exemple de aplicare clinică efectivă.

Aplicarea acestei tehnologii este deosebit de avantajoasă mai ales atunci când se așteaptă livrarea radioterapiei în doze mari (o tehnică numită radioterapie stereotactică), sau atunci când volumele țintă sunt localizate în zone critice ale corpului.

 

Pacientul poate vedea în timp real tratamentul care i se aplică și poarte participa activ prin controlul respirației.

Tehnologia MR-LINAC® permite controlul direct al mișcării leziunilor ce trebuie tratate, mișcarea fiind înregistrată video într-un mod non-invaziv. Pacientul, pe un ecran dedicat, poate vedea în timp real tratamentul care i se aplică, și poate participa activ prin controlul respirației. Această tehnică reprezintă o verificare în plus în vederea unui tratament sigur și eficient, important mai ales atunci când zona ce trebuie tratată este în mișcare, așa cum se întâmplă în cazul leziunilor pulmonare sau a organelor abdominale.

 

O tehnologie adaptativă- Planul de tratament este actualizat în fiecare zi, la începutul fiecărei ședințe de radioterapie.

Alt avantaj major al tehnologiei MR-LINAC® este posibilitatea de a livra radiațiile într-un mod adaptiv- adică adaptând radiațiile la zona țintă ce trebuie tratată, creând un plan de tratament personalizat pentru fiecare ședință de radioterapie (spre comparație, la radioterapia standard se face un plan de tratament valabil pentru toate ședințele, ce nu mai este adaptat pe parcurs).

 

Cum este posibil acest lucru? 

Din punct de vedere fiziologic, organele noastre interne pot prezenta diferențe mai mari sau mai mici pe parcursul radioterapiei, comparativ cu planificarea/ simularea inițială (din cauza ingestiei de mâncare, sau din cauza prezenței gazelor sau a materiilor fecale în tractul digestiv). Folosind rezonanța magnetică integrată, imagini ale zonei ce urmează să fie tratată sunt obținute prin adaptarea planului de tratament inițial la anatomia pacientului din ziua respectivă.

Printr-o colaborare foarte strânsă a echipei formate din medici și tehnicieni, se confirmă care este zona ce trebuie iradiată și se recalculează doza, garantând astfel o siguranță foarte mare și eficacitatea tratamentului.

 

În ce spitale este disponibilă radioterapia 1,5 Tesla MR-LINAC®?

Tehnologia MR-LINAC® este disponibilă numai în cadrul spitalelor partenere din străinătate.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  tehnologia 1,5 Tesla MR-LINAC®?

Suntem reprezentanți autorizați ai mai multor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

 

Dacă ești interesat de tehnologia MR-LINAC® și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile în cadrul spitalelor din străinătate, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!