Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Terapia cu iod radioactiv

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Ce este terapia cu iod radioactiv?

Terapia cu iod radioactiv, cunoscută și sub denumirea de iodoterapie, este o formă de tratament pentru cancerul tiroidian. Aceasta implică administrarea unei doze măsurate de iod radioactiv, care este absorbit de celulele tiroidiene. Iodul radioactiv emite particule energetice care distrug celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase din organism. Terapia cu iod radioactiv poate fi utilizată pentru a trata cancerul tiroidian după îndepărtarea chirurgicală a glandei tiroide sau poate fi utilizată pentru a controla răspândirea celulelor canceroase în alte zone ale corpului. Este important de menționat că terapia cu iod radioactiv poate avea efecte secundare și poate necesita precauții speciale, cum ar fi limitarea contactului cu alte persoane după tratament. Decizia de a urma această terapie trebuie luată în urma discuțiilor cu medicul specialist și în funcție de stadiul cancerului și de alte factori medicali relevanți.

 

Când este indicată iodoterapia?

Iodoterapia este utilizată pentru tratamentul bolilor tiroidiene, în special în cazul cancerului tiroidian. Această terapie este recomandată în cazul pacienților care prezintă o creștere anormală a celulelor tiroidiene sau a tumorilor tiroidiene și care nu au răspuns la alte forme de tratament, cum ar fi intervenția chirurgicală sau terapia cu hormoni tiroidieni.

În plus, iodoterapia poate fi folosită și în cazul pacienților cu hipertiroidism (o afecțiune caracterizată prin producerea excesivă de hormoni tiroidieni), care nu răspund la tratamentul cu medicamente sau la intervenția chirurgicală. Această formă de terapie are ca scop distrugerea țesutului tiroidian care produce prea multe hormoni și restabilirea echilibrului hormonal în corp.

 

Cum se desfășoară tratamentul cu iod interactiv?

Tratamentul cu iod radioactiv implică administrarea orală sau injectarea intravenoasă a unei cantități mici de iod radioactiv, de obicei iod-131. După administrarea iodului radioactiv, substanța este absorbită de glanda tiroidă și se acumulează în celulele sale.

Radiațiile emise de iodul radioactiv distrug celulele tiroidiene, iar acest proces poate dura între câteva zile și câteva săptămâni. În funcție de tipul și severitatea bolii tiroidiene, pacientul poate necesita o singură doză sau mai multe doze de iod radioactiv.

În timpul tratamentului cu iod radioactiv, pacienții sunt de obicei izolați într-o cameră specială și li se recomandă să evite contactul direct cu alte persoane, în special cu copiii și femeile însărcinate. De asemenea, li se poate recomanda să evite consumul de anumite alimente și să limiteze contactul cu alte obiecte, cum ar fi prosoapele și lenjeria de pat, pentru a reduce riscul de expunere la radiații.

În general, tratamentul cu iod radioactiv este considerat sigur și eficient în tratarea bolilor tiroidiene, dar poate avea efecte secundare, cum ar fi oboseala, greața și inflamația glandei salivare. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate riscurile și beneficiile tratamentului cu iod radioactiv înainte de a decide să îl urmați.

 

Care este procesul după tratamentul cu iod radioactiv?

Pacientul rămâne în camerele special pregătite pentru izolare, dacă doza necesită internarea pacientului. Aceste camere sunt, în general, luminoase și confortabile. Aceste camere au materiale speciale pe pereți și uși dar nu se observă din exterior. Pacienții pot fi externați după ce cantitatea de radiație emisă de radioiod asupra pacientului a scăzut sub limita legală de doză a populației. Deși diferă pentru fiecare pacient în parte, pacienții sunt de obicei externați în 2-3 zile.

 

Dieta săracă în iod înainte de tratamentul cu iod radioactiv

Substanțele și alimentele care conțin iod înainte de tratament ar trebui să fie restricționate pe perioada recomandată de medic. Scopul este de a crește nevoia de iod înainte de tratament. După tratament, se poate reveni la alimentația normală.

 

În ce spitale din străinătate este disponibil tratamentul cu iod interactiv?

Tratamentul cu iod interactiv este disponibil în cadrul spitalelor partenere din străinătate: spitale din Turcia, Austria, Italia sau alte țări.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  tratamentul cu iod interactiv?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

 

Dacă ești interesat de tratamentul cu iod interactiv și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele partenere noastre, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!