Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Chirurgia umărului

În cele mai bune spitale din străinătate

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

În spitalele din străinătate, chirurgia umărului este efectuată de către medici specializați în ortopedie și traumatologie, care dispun de o vastă experiență în acest domeniu. Acești medici folosesc cele mai noi tehnologii și tehnici chirurgicale pentru a trata o gamă largă de afecțiuni ale umărului, inclusiv leziuni ale tendonului și afecțiuni degenerative ale articulației umărului. De asemenea, aceștia utilizează abordări personalizate și multidisciplinare pentru a asigura o recuperare rapidă și eficientă a pacientului după intervenția chirurgicală. Dacă suferiți de o afecțiune la umăr și căutați o soluție de tratament eficientă, medicii specializați în chirurgia umărului din spitalele partenere ale Meditravel vă pot oferi cele mai bune opțiuni de tratament.

 

MEDITRAVEL- Suntem reprezentant autorizat pentru spitale din străinătate

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Reprezentăm oficial în România spitale și clinici din Turcia, spitale și clinici din Austria, spitale din Italia, spitale din Franța, spitale din Germania și spitale din Israel și vă facilităm programări cu prioritate și consiliere.

 

Afecțiuni la nivelul umărului ce pot fi tratare în spitalele partenere din străinătate:

Umărul este o articulație complexă, care asigură o mare mobilitate și funcționalitate membrului superior. Din păcate, această complexitate îl face și vulnerabil la diverse afecțiuni, care pot provoca durere, limitare de mișcare și scăderea calității vieții. Unele dintre aceste afecțiuni sunt:

 • Leziunile și ruptura coafei rotatorilor, care reprezintă un grup de tendoane ce stabilizează articulația umărului și permit mișcarea brațului în toate direcțiile.
 • Instabilitatea umărului, care apare atunci când articulația glenohumerală (cea mai importantă articulație a umărului) se dislocă sau luxează din cauza unui traumatism sau a unei laxități ligamentare.
 • Artroza umărului, care este o uzură progresivă a cartilajului articular, ce duce la inflamație, durere și rigiditate.
 • Tendinita de biceps brahial, care este o inflamație a tendonului mușchiului biceps, ce se inseră pe osul humerus și pe labrumul glenoidian (o structură fibrocartilaginoasă ce mărește stabilitatea articulației).
 • Sindromul de impingement subacromial, care este o compresie a structurilor moi (tendoane, bursă) între capul humeral și acromion (o proeminență osoasă a omoplatului).
 • Sindromul de umăr înghețat, care este o afecțiune caracterizată prin inflamația și contractura capsulei articulare, ce determină durere și limitarea severă a mișcării umărului.

 

Opțiuni chirurgicale pentru afecțiunile articulației umărului în spitalele din străinătate:

Tratamentul afecțiunilor umărului depinde de cauza, severitatea și evoluția lor. În general, se începe cu un tratament conservator, care poate include medicamente antiinflamatoare, injecții cu corticosteroizi, fizioterapie și kinetoterapie. Scopul acestui tratament este de a reduce durerea, inflamația și spasmele musculare și de a îmbunătăți funcția și mobilitatea umărului.

Dacă tratamentul conservator nu este eficient sau dacă afecțiunea este prea avansată sau gravă, se poate recurge la tratament chirurgical. Acesta poate fi minim invaziv (artroscopie) sau deschis (chirurgie clasică). Artroscopia este o tehnică modernă, care presupune introducerea unei camere video mici și a unor instrumente chirurgicale prin incizii mici în piele. Avantajele artroscopiei sunt: durere postoperatorie redusă, vindecare mai rapidă, risc scăzut de infecție și cicatrici mai mici. Prin artroscopie se pot trata diverse afecțiuni ale umărului, cum ar fi:

 • Reinserția tendoanelor coafei rotatorilor sau a labrumului glenoidian (în cazul rupturilor sau leziunilor)
 • Stabilizarea articulației umărului (în cazul instabilității sau luxațiilor recurente)
 • Decomprimarea spațiului subacromial (în cazul sindromului de impingement sau al calcificărilor)
 • Protezarea parțială sau totală a umărului (în cazul artroze zei severe sau a distrucției cartilajului articular)


Chirurgia deschisă este o tehnică clasică, care presupune realizarea unei incizii mai mari în piele și expunerea directă a articulației umărului. Această tehnică este folosită atunci când artroscopia nu este posibilă sau suficientă pentru a trata afecțiunea. Prin chirurgia deschisă se pot efectua:

Protezarea umărului cu o proteză anatomică sau inversată (în cazul artrozei avansate sau a leziunilor masive ale coafei rotatorilor)

 • Transferuri tendinoase funcționale sau paliative (în cazul paraliziilor nervoase sau a leziunilor ireparabile ale coafei rotatorilor)
 • Rezecții acromio-claviculare (în cazul disjuncțiilor sau artrozei acromio-claviculare)
 • Artrodeze selective (în cazul instabilității severe sau a infecțiilor articulare)

 

De ce să alegi o clinică din străinătate pentru chirurgia umărului?

Chirurgia umărului este o specialitate ortopedică de nișă, care necesită o pregătire și o experiență deosebite din partea medicului chirurg. 

De aceea, mulți pacienți români aleg să se opereze în străinătate, unde pot beneficia de următoarele avantaje:

 • Acces la medici ortopezi recunoscuți internațional, care au o vastă experiență și competență în chirurgia umărului
 • Acces la tehnologii și echipamente medicale de ultimă generație, care permit realizarea unor intervenții chirurgicale precise, sigure și eficiente
 • Acces la spitale private moderne, care oferă condiții de confort, igienă și siguranță pentru pacienți
 • Acces la programe personalizate de recuperare postoperatorie, care ajută la restabilirea funcției și mobilității umărului
 • Acces la prețuri competitive și transparente, care includ toate costurile legate de intervenția chirurgicală și șederea în spital

 

Cum să alegi o clinică din străinătate pentru chirurgia umărului?

Dacă te decizi să te operezi în străinătate, MEDITRAVEL te va ajuta să alegi o clinică care îți oferă cele mai bune condiții și garanții pentru tratamentul tău.

Prin MEDITRAVEL vei obține toate informațiile de care ai nevoie referitoare la tratamentul propus dar și în ceea ce privește:

 • Reputația clinicii și a medicului ortoped;
 • Calitatea serviciilor și a dotărilor;
 • Transparența prețurilor;


Alege cele mai bune spitale de ortopedie din lume!

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

 

MEDITRAVEL – reprezentăm oficial în România următoarele spitale din străinătate:

 • Spitale din Turcia: Spitalul Memorial (Turcia), Liv Hospital (Turcia), Medical Park (Turcia), Anadolu (Turcia), Acibadem (Turcia), Medicana (Turcia), Medipol (Turcia).
 • Clinici și spitale din Viena, Austria: Clinica Döbling (Viena), clinica Confraternität (Viena), WPK- Wiener Privatklinik (Viena), spitalul Rudolfinerhaus (Viena), centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH (Viena).
 • Spitale din topul World’s Best Hospitals– cele mai bune spitale din lume:
  • Spitalul Sheba din Israel- top 10 spitale din lume
  • Spitalul Gemelli- cel mai bun spital universitar din Italia
 • Spitale din Italia: spitalul Gemelli (Roma, Italia), spitalul Humanitas (Milano, Italia)
 • Spitale din Israel: Sheba, Clalit
 • Alte spitale din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.)

 

Programează-te la cele mai bune spitale din străinătate cu ajutorul Meditravel

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Dacă ești interesat(ă) de o intervenție chirurgicală ortopedică într-un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim și pentru a primi o consultanță personalizată. Avem parteneriate cu cele mai bune spitale din străinătate și suntem aici să te ajutăm să ai acces la cele mai bune tratamente și tehnologii medicale în domeniul ortopediei. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și pentru a începe recuperarea rapid și eficient!