Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Procedura Gamma Knife

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Gamma Knife- standardul de aur în chirurgia stereotactică

Spitale Turcia – Italia – Israel – Germania

Fiind una dintre cele mai dezvoltate metode în tratamentul tumorilor cerebrale, Gamma Knife este acceptat ca standard de aur al radiochirurgiei stereotactice.

Gamma Knife este un dispozitiv medical avansat folosit pentru tratamentul unor afecțiuni ale creierului, cum ar fi tumori benigne și maligne, malformații arteriovenoase și nevralgia de trigemen. Gamma Knife nu este un cuțit real, ci mai degrabă un aparat care utilizează radiații gamma pentru a distruge țesutul anormal din creier.

Operația Gamma Knife este o metodă unică care furnizează fascicule de radiații extrem de concentrate către ținte din creier. Sursa de radiație utilizată se numește cobalt. Forma și doza radiației sunt optimizate pentru a atinge doar ținta, fără a deteriora țesutul sănătos din jur.

Operația Gamma Knife oferă un tratament sigur și eficient pentru mai mult de 40.000 de pacienți în fiecare an. Procedura de tratament este simplă și nedureroasă.

 

Pentru ce afecțiuni este recomandată procedura Gamma Knife?

Gamma Knife poate fi utilizat pentru tratarea unui număr mare de afecțiuni cerebrale. Printre acestea se numără:

  • Tumori cerebrale benigne și maligne: Gamma Knife este frecvent utilizat pentru tratarea tumorilor cerebrale benigne și maligne, inclusiv meningioame, glioblastoame și neurinome acustice.

  • Malformații arteriovenoase cerebrale(MAV): Gamma Knife poate fi utilizat pentru tratarea malformațiilor arteriovenoase cerebrale, care sunt anomalii ale sistemului vascular cerebral.

  • Nevralgie de trigemen: Gamma Knife poate fi utilizat pentru tratarea durerii asociate cu trigemenul, o afecțiune care afectează nervul trigemen și care poate provoca dureri intense în jurul feței.

Este important să menționăm că utilizarea Gamma Knife poate fi diferită în funcție de afecțiunea tratată și de particularitățile fiecărui pacient în parte. În general, pacienții care sunt buni candidați pentru Gamma Knife sunt cei care nu sunt buni candidați pentru intervenții chirurgicale deschise, sau care preferă o opțiune mai puțin invazivă și mai puțin dureroasă.

 

Care sunt avantajele intervenției Gamma Knife?

Gamma Knife are câteva avantaje importante față de alte metode de tratament ale afecțiunilor creierului, cum ar fi intervenția chirurgicală clasică sau radioterapia externă:

  • Procedură non-invazivă: Gamma Knife este o procedură non-invazivă, care nu necesită tăierea pielii și nu implică incizii în craniu. Acest lucru minimizează riscul de complicații și reduce timpul de recuperare postoperatorie.
  • Efecte secundare minime: Gamma Knife este foarte precis în localizarea zonei afectate și poate furniza o doză mare de radiații doar în acea zonă, minimizând astfel daunele colaterale în țesuturile sănătoase din jur. Această precizie ajută la prevenirea leziunilor cerebrale și la reducerea riscului de efecte secundare.
  • Siguranță: Gamma Knife este considerat unul dintre cele mai sigure tratamente pentru afecțiunile creierului. Datorită preciziei sale, acesta poate evita în mod eficient țesuturile sănătoase din jur, ceea ce reduce riscul de leziuni cerebrale și de alte efecte secundare.
  • Durata scurtă de tratament: Gamma Knife poate fi efectuat într-o singură ședință, cu un timp de tratament de aproximativ 15-60 de minute, în funcție de complexitatea afecțiunii și de zona afectată. Acest lucru face ca Gamma Knife să fie o opțiune foarte atractivă pentru pacienții care doresc un tratament rapid și eficient.
  • Recuperare rapidă: Deoarece Gamma Knife este o procedură non-invazivă, recuperarea pacientului este mult mai rapidă decât în cazul intervențiilor chirurgicale tradiționale. Pacienții pot reveni la activitățile normale în câteva zile după tratament, iar riscul de complicații postoperatorii este minim.
  • Absența durerii: Procedura Gamma Knife este complet nedureroasă pentru pacienți, deoarece nu implică nicio tăiere sau incizie. Nu este nevoie de anestezie generală și nu se simte durere în timpul procedurii. Deși pot exista senzații ușoare de presiune sau de căldură, acestea sunt rareori neplăcute sau dureroase.
  • Absența anesteziei: În general, Gamma Knife nu necesită anestezie generală. Aceasta face ca procedura să fie mult mai sigură decât alte metode de intervenție chirurgicală și reduce riscul de efecte secundare asociate cu anestezia generală, cum ar fi greața sau voma. Pentru pacienții care preferă să fie conștienți în timpul procedurii, aceasta poate fi, de asemenea, o opțiune avantajoasă.

În general, Gamma Knife este o opțiune de tratament foarte eficientă și sigură pentru pacienții care suferă de afecțiuni ale creierului și poate fi preferată în cazurile în care alte metode de tratament nu sunt posibile sau nu sunt adecvate.

 

Cum funcționează Gamma Knife?

Gamma Knife utilizează peste 200 de fascicule subțiri de radiații gamma care sunt direcționate spre o anumită zonă a creierului, producând o doză mare de radiații în acea zonă. Deși fiecare fascicul este relativ slab, efectul cumulativ al tuturor fasciculelor produce o doză mare de radiații doar în zona țintă, minimizând astfel daunele colaterale în țesuturile sănătoase din jur.

Această tehnică este folosită pentru a trata afecțiuni care nu pot fi operate sau care necesită o abordare mai puțin invazivă, cum ar fi tumorile situate în zone sensibile ale creierului sau cele care nu pot fi îndepărtate prin intervenție chirurgicală.

Denumită „operație fără bisturiu”, procedura Gamma Knife nu necesită ca chirurgul să deschidă craniul.

 

Care sunt etapele tratamentului cu Gamma Knife?

Tratamentul cu Gamma Knife este un proces complex, care poate fi personalizat în funcție de nevoile și afecțiunea fiecărui pacient în parte. În general, procesul de tratament cu Gamma Knife implică următoarele etape:

Consultația inițială: În această etapă, pacientul se întâlnește cu medicul specialist pentru a discuta despre afecțiunea sa și pentru a evalua dacă Gamma Knife este cea mai bună opțiune de tratament. În timpul consultației inițiale, medicul poate recomanda și alte teste și evaluări, cum ar fi scanări ale creierului.

Planificarea tratamentului: După evaluarea inițială, medicul va utiliza informațiile obținute pentru a planifica tratamentul individualizat pentru pacientul respectiv. Aceasta poate include determinarea dozelor de radiații necesare și proiectarea unei măști personalizate care să mențină capul pacientului într-o poziție fixă în timpul tratamentului.

Tratamentul efectiv: Tratamentul în sine implică poziționarea capului pacientului într-o cască specială, care este fixată într-o poziție precisă, și iradierea zonei afectate cu fascicule de radiații foarte precise și puternice. Acest proces poate dura între câteva minute și câteva ore, în funcție de dimensiunea și complexitatea zonei tratate.

Monitorizarea post-tratament: După terminarea tratamentului, pacientul va fi monitorizat în mod regulat pentru a evalua progresul și pentru a detecta eventuale efecte secundare. Acest lucru poate implica scanări ulterioare ale creierului, precum și întâlniri cu medicul pentru a discuta despre orice simptome sau probleme care pot apărea.

În general, tratamentul cu Gamma Knife este o opțiune sigură și eficientă pentru o serie de afecțiuni cerebrale, cu riscuri și efecte secundare minime.

 

În ce spitale este disponibilă tehnologia Gamma Knife?

Spitale Turcia – Italia – Israel – Germania

Dacă te-ai gândit să urmezi o intervenție cu Gamma Knife, dar îți dorești cele mai bune rezultate posibile, atunci poate ar trebui să iei în considerare opțiunea de a merge la un spital din străinătate. Există mai multe avantaje ale acestei opțiuni. În primul rând, aparatura utilizată în spitalele din străinătate este foarte nouă și precisă, deoarece multe dintre acestea sunt echipate cu cele mai recente tehnologii medicale disponibile. În al doilea rând, medicii din aceste spitale au adesea o vastă experiență în utilizarea tehnologiei Gamma Knife, datorită numărului mare de pacienți pe care îi tratează în fiecare an. Astfel, alegând să mergi la un spital din străinătate pentru intervenția Gamma Knife, ai putea beneficia de cele mai bune șanse posibile de a obține rezultatele dorite.

Pacienții care se gândesc să facă procedura Gamma Knife în străinătate pot alege dintr-o varietate de opțiuni, în funcție de preferințele lor și de bugetul disponibil. În general, însă, cele mai populare destinații sunt spitalele din Turcia și din Italia. Ambele țări sunt cunoscute pentru calitatea înaltă a serviciilor medicale oferite și pentru faptul că au spitale moderne și bine echipate.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  tehnologia Gamma Knife?

Ești în căutarea celor mai bune opțiuni pentru a beneficia de procedura Gamma Knife la un spital din străinătate? Noi, Meditravel, suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

Dacă ești interesat de tehnologia Gamma Knife și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile, acum ai posibilitatea de a te programa la un spital din străinătate prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum pentru mai multe detalii!