Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Operația de scolioză

Centre de Excelență în Chirurgia Spinală în străinătate

Prin MEDITRAVEL – reprezentant autorizat spitale străinătate

Operația pentru scolioză nu este simplă, impunând un grad mare de dificultate. Este foarte important să alegi o echipă de medici cu mare experiență în chirurgia scoliozei. Dar dacă tratamentul este început cât mai devreme, iar medicul este foarte bun, atunci șansele de vindecare complete sunt foarte mari!

Prin noi, ai acces la Centre de Excelență în Chirurgia Spinală și în Chirurgia Scoliozei din Turcia, Italia, Germania sau Israel.

 

Ce tipuri de operație există pentru scolioza idiopatică în spitalele din străinătate?

 • Fuziunea spinală (sudarea vertebrelor). Standardul de Aur. Este cea mai răspândită operație pentru scolioză în acest moment, în cazul adolescenților și tinerilor adulți. Prin procedeul de fuziune spinală, chirurgul conectează permanent două sau mai multe vertebre, eliminând mișcarea dintre ele. Avantajul acestei proceduri este că și-a dovedit eficacitatea și siguranța de-a lungul timpului. Unul din dezavantaje este că fuziunea vertebrelor scade mobilitatea spatelui. 
 • Instrumentația vertebrală fără fuziune (growing rod surgery) – procedură intermediară, care întârzie fuziunea spinală. Această tehnică folosește diferite dispozitive cum ar fi tijele metalice care vor stabiliza curbura vertebrală, fără fuziune vertebrală. Această metodă este folosită la copiii foarte mici la care fuziunea vertebrală ar stopa creșterea osoasă în zona respectivă, situație de nedorit. Aceste tije se vor ajusta la anumite intervale de timp. Odată ce copilul va mai crește (aproximativ 10-12 ani), atunci se va face intervenția de fuziune spinală. 
 • Metoda de conectare- Vertebral Body Tethering (VBT). Această procedură este recomandată îndeosebi în cazul copiilor care sunt la începutul pubertății și suferă de scolioză. Indicațiile pentru această tehnică sunt precise, doar anumiți pacienți se califică pentru ea. Această metodă presupune conectarea șuruburilor care sunt amplasate în zona frontală a coloanei vertebrale de pe partea convexă a curburii cu o polietilenă groasă, ca un cordon. După ce șuruburile sunt conectate, banda este strânsă cu un dispozitiv și curbura este corectată la un anumit grad. După această procedură, latura convexă a curburii crește mai lent în comparație cu partea concavă și acest lucru permite curbei să se îndrepte de la sine sau aproape complet, pe măsură ce coloana vertebrală își continuă creșterea. Banda ghidează creșterea, astfel încât să crească într-o direcție nouă, corectă. Metoda de conectare (vertebral body tethering) permite mișcare și creștere. De asemenea, spre deosebire de procedura de fuziune, nu necesită o incizie lungă pe spate. Procedura de conectare se realizează printr-un număr mic de incizii minore, de 3 cm. lățime pe partea torsului. Acest lucru permite cicatricilor să rămână ascunse de sutien sau costume de baie și să rămână invizibile. Copiilor tratați cu această metodă li se oferă avantaje majore, cum ar fi posibilitatea de a-și mișca șira spinării în mod liber, recuperare rapidă, externare timpurie din spital și revenirea mai rapidă la școală. 
 • Chirurgia minim invazivă a scoliozei (MISS), care a fost concepută pentru a minimiza complicațiile, cum ar fi dislocarea tijelor, infecția plăgii și formarea cicatricilor hipertrofice. Această tehnică presupune realizarea a trei mici incizii pe linia mediană a spatelui și introducerea unor instrumente speciale prin acestea pentru a plasa șuruburile pediculare și tijele conturate. De asemenea, se efectuează o osteotomie parțială pentru a permite fuziunea.


Alege cele mai bune spitale de ortopedie din lume!

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

 

MEDITRAVEL – reprezentăm oficial în România următoarele spitale din străinătate:

 • Spitale din Turcia: Spitalul Memorial (Turcia), Liv Hospital (Turcia), Medical Park (Turcia), Anadolu (Turcia), Acibadem (Turcia), Medicana (Turcia), Medipol (Turcia). 
 • Clinici și spitale din Viena, Austria: Clinica Döbling (Viena), clinica Confraternität (Viena), WPK- Wiener Privatklinik (Viena), spitalul Rudolfinerhaus (Viena), centrul Medaustron, facilităm programări la medici de la AKH (Viena). 
 • Spitale din topul World’s Best Hospitals– cele mai bune spitale din lume:
  • Spitalul Sheba din Israel- top 10 spitale din lume
  • Spitalul Gemelli- cel mai bun spital universitar din Italia 
 • Spitale din Italia: spitalul Gemelli (Roma, Italia), spitalul Humanitas (Milano, Italia) 
 • Spitale din Israel: Sheba, Clalit 
 • Alte spitale din Europa (spitale Franța, spitale Germania, etc.)

 

Programează-te la cele mai bune spitale din străinătate cu ajutorul Meditravel

Spitale și clinici chirurgie ortopedică din Turcia-Israel-Austria-Italia- Europa

Dacă ești interesat(ă) de o intervenție chirurgicală ortopedică într-un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim și pentru a primi o consultanță personalizată. Avem parteneriate cu cele mai bune spitale din străinătate și suntem aici să te ajutăm să ai acces la cele mai bune tratamente și tehnologii medicale în domeniul ortopediei. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și pentru a începe recuperarea rapid și eficient!