Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Centrul MEDAUSTRON din Austria

Terapie cu fascicule de protoni sau ioni de carbon

Reprezentant autorizat în România: Meditravel

 

Centrul MEDAUSTRON AUSTRIA – terapie cu protoni pentru tratamentul cancerului

MedAustron este un centru unic de tratament și cercetare a cancerului în Austria și unul dintre cele șase centre comparabile din întreaga lume. Pacienții bolnavi de cancer primesc ajutor aici cu o terapie avansată și una dintre cele mai puțin disponibile, terapia cu ioni.

Această formă de radioterapie utilizează particule încărcate – protoni sau ioni de carbon – pentru a trata tumorile. Pe lângă aplicațiile clinice, MedAustron desfășoară, de asemenea, cercetări pentru a îmbunătăți permanent metodele de terapie.
MedAustron este în funcțiune din decembrie 2016.

MedAustron, centrul de tratament și cercetare a cancerului, este situat în Wiener Neustadt, Austria Inferioară, la aproximativ 50 de kilometri sud de Viena. Este o clinică ambulatorie independentă care se află în rețea cu clinici, universități și institute de cercetare austriece și internaționale.

MedAustron este, de asemenea, locul de predare și cercetare al Universității de Științe ale Sănătății Karl Landsteiner pentru diviziile de radio-oncologie și fizică medicală.

MedAustron dispune de patru camere de iradiere, dintre care trei sunt folosite pentru tratamentul pacienților și una pentru cercetare non-clinică. Toate cele patru camere sunt dotate cu echipamente medicale și tehnologie identice.

 

Centrul MEDAUSTRON AUSTRIA- Un sistem robotic unic în lume, pentru o precizie milimetrică

Un factor esențial al tratamentului este poziționarea exactă a pacienților.
MedAustron dispune de un sistem de poziționare unic în lume: un sistem robotizat montat pe tavan face posibilă alinierea pacienților cu fasciculul de terapie cu o precizie de o jumătate de milimetru și de a asigura o poziționare exactă pe tot parcursul tratamentului.

Imediat înainte de fiecare fracțiune de radiație, sistemul de inel de imagistică (IRS) verifică
poziția corectă a pacientului. IRS este montat direct pe masa pacientului și constă dintr-un tub cu raze X și un detector. Componentele se pot roti independent una de cealaltă și pot fi deplasate în direcție orizontală. Imaginile tridimensionale ale poziției tumorii astfel obținute sunt utilizate pentru poziționarea precisă a pacientului în timpul tratamentului.

În culisele camerelor de iradiere se află un dispozitiv medical special: un accelerator de particule unic în Austria. Acesta livrează fascicule de particule de protoni sau ioni de carbon în sălile de tratament. Dezvoltat în colaborare cu Consiliul European pentru Cercetare Nucleară CERN, este un aparat complex conceput de fizicieni și tehnicieni pentru a răspunde cerințelor clinice ridicate. Instalații tehnice comparabile există doar în alte cinci centre de tratament din întreaga lume. Acceleratorul de particule în sine, dar și toate sistemele conectate la acesta, sunt supuse zilnic unei asigurări stricte a calității și sunt dezvoltate în mod constant.

 

MEDITRAVEL- Reprezentant autorizat al Centrul MEDAUSTRON din AUSTRIA

Suntem reprezentantul autorizat al Centrului Medaustron din Austria și suntem aici pentru a îți oferi informații detaliate în limba română despre procedurile medicale disponibile la Centrul Medaustron din Austria și pentru a te ghida în procesul de programare a vizitei tale. 

 

Programează-te la MEDAUSTRON, ca să poți avea acces la terapia cu protoni

Dacă ai indicație medicală pentru terapia cu protoni, contactează acum Meditravel – reprezentant autorizat al Centrului MEDAUSTRON din AUSTRIA.

Ai acces la programări cu prioritate și prețuri competitive la tratamente medicale de înaltă calitate. Contactează-ne pentru mai multe informații și pentru a face o programare. Suntem aici să te ajutăm să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta.