Sistemul Cyberknife®

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Sistemul Cyberknife® – radioterapie și radiochirurgie robotică de înaltă precizie.

Sistemul CyberKnife® constă dintr-un dispozitiv de radiații, numit accelerator liniar, care este montat pe brațul unui robot industrial care se deplasează în jurul pacientului în timpul tratamentului, controlat de un software de imagistică și direcție, fără a atinge pacientul.

Spre deosebire de alte dispozitive stereotactice, CyberKnife® folosește o combinație între un sistem precis de ghidare a imaginii pe de o parte și un accelerator liniar direcționat robotizat pe de altă parte: atât mișcările pacientului, cât și tumorile sunt înregistrate în timp real, iar poziția fasciculului de tratament este ajustată imediat la poziția corectă.

Pacientul se poate întinde confortabil pe spate pe masa de tratament. Fasciculele de radiații individuale care sunt livrate din mai multe direcții diferite sunt direcționate către tumoră cu o precizie submilimetrică. În acest fel, doza de radiație necesară poate fi livrată cu o precizie ridicată din mai multe părți, menținând fiecare doză unică la minimum, dar atingând doza ridicată necesară pentru a distruge celulele tumorale numai în interiorul tumorii unde se intersectează toate razele. Deoarece razele individuale au doar o doză foarte mică de radiații, acestea sunt inofensive pentru țesutul sănătos.

Tratamentul cu CyberKnife® poate, prin urmare, oferi o alternativă pentru tumorile benigne și maligne localizate și oligo-metastaze, dar poate servi și ca adjuvant la intervenția chirurgicală, de exemplu când tumorile nu au putut fi îndepărtate complet și există rest tumoral.

 

Cyberknife®- O gamă mai mare de tratamente posibile

Flexibilitatea brațului robotului permite tratarea tumorilor din aproape orice regiune a corpului. Această metodă poate fi utilizată și pentru tratarea tumorii reziduale după o intervenție chirurgicală incompletă. Mai mult, CyberKnife® permite tratarea tumorilor complexe, care nu sunt operabile din cauza localizării lor.

 

Tratamentul cu Cyberknife® se face într-o poziție confortabilă, fără cadru stabilizator

Tratamentul are loc într-o poziție confortabilă în care pacientul stă întins pe spate, fără a fi necesară limitarea respirației sale pentru a minimiza mișcarea tumorii. Datorită capacităților extraordinar de urmărire ale sistemului CyberKnife®, nu este nevoie de un cadru stabilizator la nivelul craniului pacientului.

 

Cyberknife®- Sunt suficiente doar câteva ședințe de tratament

Un tratament cu sistemul CyberKnife® constă în una până la maxim cinci sesiuni de tratament cu o durată de aproximativ o oră.

Ca urmare, este posibil să se finalizeze tratamentul în decurs de una până la cinci zile – spre deosebire de radioterapia convențională, care durează de obicei câteva săptămâni.

 

Cyberknife® înseamnă tratament fără durere

Sistemul CyberKnife® oferă un tratament în ambulatoriu nedureros, neinvaziv – fără recuperare de lungă durată. După tratament este de obicei posibilă o revenire imediată la activitățile de zi cu zi.

 

Ce afecțiuni pot fi tratate prin tehnologia Cyberknife®?

Tratamentul cu CyberKnife® se potrivește practice tuturor bolilor tumorale în care tumora sau tumora reziduală este limitată doar local.

CyberKnife® poate fi utilizat în multe cazuri dacă o îndepărtare cu bisturiul nu este posibilă sau nu este dorită de pacient. CyberKnife® poate fi cel mai bun tratament pentru pacienții care prezintă riscuri ridicate pentru o intervenție chirurgicală din cauza localizării tumorii sau a altor circumstanțe.

În plus, radiochirurgia CyberKnife® poate fi utilizată pentru tratarea malformațiilor vasculare, cum ar fi angiomul, sau în sindroame ale durerii, cum ar fi nevralgia trigeminală.

 

În ce spitale este disponibilă tehnologia Cyberknife®?

Tratamentul cu CyberKnife® este disponibil în cadrul spitalelor partenere din străinătate, spitale din Turcia, Italia sau din alte țări.

 

Ai nevoie de o procedură Cyberknife la un spital din străinătate ?

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  tehnologia CyberKnife® sau de alt tip de radioterapie sau radiochirurgie?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele noastre partenere din străinătate, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!