Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Transplant Renal

Transplant renal de la donator viu în spitalele din străinătate

Spitale și clinici din Turcia – Israel –Italia – Europa

Transplantul de rinichi reprezintă o intervenție chirurgicală complexă și inovatoare, care oferă o a doua șansă la o viață normală pentru pacienții cu insuficiență renală cronică avansată. Această procedură constă în înlocuirea unui rinichi disfuncțional sau ineficient cu un rinichi sănătos prelevat de la un donator compatibil. Transplantul de rinichi poate restabili funcția renală și poate oferi pacienților o calitate superioară a vieții, eliminând necesitatea dializei și gestionând complicațiile asociate insuficienței renale.

 

Situația transplantului renal în România

Romania se afla pe ultimul loc în Europa din punct de vedere al numărului de donatori raportat la cel de locuitori, iar numărul de transplanturi efectuate de la donatori vii este extrem de redus (65 de operații de transplant renal de la donatori vii realizate în anul 2021 în total în România). Acesta este motivul pentru care pacienții români caută de multe ori soluții în străinătate.

 

Turcia – lider indiscutabil în activitatea de transplant renal

Peste 3500 de intervenții de transplant de rinichi anual. Turcia se poate mândri cu o amplă și complexă activitate de transplant renal, având mai multe centre specializate pe acest tip de transplant și realizând în fiecare an mai mult de 3500 de intervenții, în mare parte de la donatori în viață.

Mai multe operații de transplant renal decât în orice țară din Europa. Potrivit datelor Ministerului turc al Sănătății, în Turcia se fac anual mai multe operații de transplant decât în orice țară din Europa. Pentru centrele de prestigiu specializate în transplant de rinichi, aceasta a devenit o intervenție de rutină.
Turcia a devenit treptat un centru cheie pentru pacienții internaționali pentru transplantul de organe de la donatori vii, datorită personalului medical calificat și a infrastructurii foarte moderne din domeniul sănătății. Turcia se situează printre primele trei țări din lume în transplanturile de rinichi și ficat de la donatori vii.

Cea mai mare rată de succes în transplantul renal. Turcia are o rată de supraviețuire ridicată în comparație cu alte țări cum ar fi Europa, Asia, Africa și Statele Unite.

Costurile scăzute ale tratamentului și timpii de așteptare zero, constituie motivele pentru care mulți pacienți aleg Turcia. Costul operației de transplant renal în Turcia este mai mic și mai scăzut comparativ cu țările din Europa.

Personal medical foarte experimentat. Chirurgii care efectuează operații de transplant renal în Turcia au studiat în universități și institute de prestigiu din lume și au o experiență profesională îndelungată în domeniul lor de expertiză.

 

Transplant renal realizat prin chirurgia robotică DaVinci, atât pentru donator, cât și pentru primitor

Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

Transplantul renal realizat prin chirurgia robotică DaVinci este o metodă inovatoare și avansată de intervenție chirurgicală, care oferă numeroase avantaje atât pentru donator, cât și pentru primitor. Spitalele din Turcia sunt recunoscute pentru experiența și expertiza lor în utilizarea tehnologiei DaVinci în transplantul renal.

Această tehnică implică utilizarea unui sistem robotic precum DaVinci, care permite chirurgilor să efectueze operații complexe cu o precizie și o controlabilitate superioară. Procedura este minim invazivă, ceea ce înseamnă că se fac incizii mici în locul unei incizii mari, utilizată în chirurgia deschisă tradițională. Acest lucru duce la o recuperare mai rapidă, mai puține cicatrici și mai puține complicații postoperatorii.

Pentru donator, chirurgia robotică DaVinci permite o intervenție mai precisă și mai controlată în timpul prelevării rinichiului. Acest lucru poate minimiza disconfortul și durerea postoperatorie pentru donator și reduce riscul de complicații. De asemenea, recuperarea donatorului este mai rapidă, permițându-i să revină la activitățile zilnice normale într-un timp mai scurt.

Pentru primitor, transplantul renal realizat prin chirurgia robotică DaVinci asigură o mai mare acuratețe și precizie în conectarea rinichiului donator la sistemul vascular și la sistemul urinar al primitorului. Acest lucru poate contribui la o mai bună funcționare a rinichiului transplantat și la reducerea riscului de complicații postoperatorii.

Spitalele din Turcia sunt echipate cu tehnologie de ultimă generație și au echipe medicale specializate în transplantul renal și utilizarea chirurgiei robotice DaVinci. Aceste spitale oferă servicii medicale de înaltă calitate, asigurând atât siguranța pacienților, cât și rezultatele excelente în ceea ce privește transplantul renal.

 

Transplant renal (transplant de rinichi) în Israel sau Europa

Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

În afară de Turcia, facilităm și intervenții de transplant renal în alte țări din Europa și în Israel. Este important să menționăm că, în comparație cu Turcia, costurile acestor intervenții pot fi semnificativ mai ridicate. Pacienții trebuie să fie conștienți de această diferență în costuri și să ia în considerare acest aspect în procesul de luare a deciziei.

 

Transplant renal (transplant de rinichi) pediatric

Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

Transplantul renal pediatric reprezintă o intervenție chirurgicală complexă și vitală pentru copiii cu insuficiență renală cronică avansată. Spitalele din Turcia și din străinătate sunt recunoscute pentru experiența și expertiza lor în realizarea transplantului renal pediatric, oferind o șansă de viață normală și sănătoasă pentru copiii care suferă de afecțiuni renale grave.

Procedura de transplant renal pediatric implică prelevarea unui rinichi sănătos de la un donator compatibil și înlocuirea rinichiului disfuncțional sau ineficient al copilului.

Spitalele din străinătate dispun de echipe medicale specializate în chirurgia pediatrică și transplantul renal, având acces la tehnologii de ultimă generație și facilități moderne. Aceste spitale oferă servicii medicale de înaltă calitate, punând accent pe siguranța și binele copiilor în timpul și după procedura de transplant renal.

Un aspect important al transplantului renal pediatric în spitalele din străinătate este echipa multidisciplinară de specialiști care sunt implicați în îngrijirea copilului. Aceasta include chirurgi pediatrici, nefrologi, anesteziști, asistenți medicali și psihologi, care lucrează împreună pentru a asigura succesul procedurii și recuperarea adecvată a copilului după transplant.

 

Transplantul renal în spitalele din străinătate se face numai de la donator viu

Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

În Turcia și în spitalele din străinătate, pentru pacienții internaționali transplantul de rinichi se realizează numai de la donator viu. Aceasta înseamnă că rinichiul necesar pentru transplant este prelevat de la o persoană în viață care este compatibilă cu pacientul. Donatorul viu poate fi soțul/soția pacientului, cu care trebuie să fie într-o relație de cel puțin doi ani, sau orice rudă până la gradul 4 de rudenie, inclusiv rude prin alianță.

Este important de menționat că în cazul în care nu există rude care să fie donatori potriviți, cum ar fi o cunoștință sau prieteni vechi, este necesară aprobarea comitetului de etică din cadrul Ministerului Sănătății din Turcia. Acest comitet analizează cazul și decide dacă transplantul de la un donator neînrudit poate fi efectuat în conformitate cu normele etice și legale.

Este necesar să subliniem faptul că spitalele din Turcia și spitalele din străinătate nu acceptă pacienți care nu au un donator viu disponibil.

 

Ai un donator viu, dar nu sunteți compatibili? Soluția poate fi transplantul de rinichi încrucișat

Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

Transplantul de rinichi încrucișat reprezintă o soluție inovatoare și eficientă pentru pacienții cu insuficiență renală cronică care au un donator în viață incompatibil din punct de vedere al compatibilității tisulare. Spitalele din Turcia sunt recunoscute pentru experiența și expertiza lor în efectuarea transplantului de rinichi încrucișat, oferind o opțiune viabilă pentru pacienții care nu pot beneficia de transplantul renal de la un donator compatibil direct.

Transplantul de rinichi încrucișat implică schimbul rinichilor între doi sau mai mulți pacienți și donatori incompatibili. De exemplu, dacă un pacient are un donator viu incompatibil, dar donatorul acestuia este compatibil cu alt pacient, rinichii pot fi schimbați prin intermediul unui program de transplant renal încrucișat. Acest proces asigură ca fiecare pacient să primească un rinichi compatibil și să beneficieze de transplantul necesar pentru a-și restabili funcția renală.

Beneficiile transplantului renal încrucișat în spitalele din Turcia includ creșterea șanselor de a găsi un donator compatibil pentru pacienții cu donatori incompatibili, reducerea timpului de așteptare pentru transplant și îmbunătățirea calității vieții pacienților care suferă de insuficiență renală cronică. De asemenea, procedura de transplant renal încrucișat este realizată prin tehnici chirurgicale avansate și cu utilizarea tehnologiei moderne, asigurând rezultate excelente și o recuperare mai rapidă pentru pacienți.

 

Transplant renal cu donator incompatibil în spitalele din străinătate

Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

Transplantul de rinichi cu compatibilitate parțială, cunoscut și sub numele de transplant renal ABO incompatibil sau transplant renal cu donator incompatibil, reprezintă o opțiune valoroasă pentru pacienții cu insuficiență renală cronică care nu au un donator compatibil direct. Spitalele din străinătate oferă această procedură avansată, care poate extinde posibilitățile de transplant renal și poate salva vieți.

În cazul transplantului de rinichi cu compatibilitate parțială, donatorul și primitorul prezintă diferențe în grupa de sânge și/sau în sistemul de histocompatibilitate HLA (antigenele leucocitare umane). Aceste diferențe pot fi considerate o incompatibilitate, dar prin utilizarea tehnicilor și a medicamentelor adecvate, este posibil să se realizeze transplantul renal cu succes.

Pentru a realiza transplantul de rinichi cu compatibilitate parțială, se utilizează tehnici și protocoale avansate pentru a reduce riscul de respingere și a asigura o bună funcționare a rinichiului transplantat. Aceste tehnici pot include administrarea de medicamente imunosupresoare puternice și tratamente specifice pentru eliminarea anticorpilor preexistenți în primitor.

 

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!
Spitale și clinici pentru transplant renal din Turcia – Israel – Italia – Europa

Dacă tu sau cineva apropiat are nevoie de un transplant renal și aveți un donator viu, fie că este o rudă sau o persoană apropiată, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici să te sprijinim în găsirea celor mai bune opțiuni de tratament în spitalele din Turcia și din străinătate.