Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

HIPEC pentru carcinomatoza peritoneală

Reprezentant autorizat spitale străinătate: Meditravel

Procedura HIPEC- un nou tratament pentru carcinomatoza peritoneală

Toate organele din cavitatea abdominală, cum ar fi stomacul, intestinul subțire și gros și peretele abdominal, sunt acoperite cu un strat subțire de celule numit „peritoneu”. Uneori, peritoneul este invadat de celule canceroase, o boală cunoscută sub numele de „cancer peritoneal” sau „cacinomatoză peritoneală”.

Deoarece chimioterapia normală nu este de obicei foarte eficientă în aceste cazuri, cancerul peritoneal este o boală care pune viața în pericol. Cu toate acestea, mai multe spitale de top din întreaga lume oferă un nou tratament pentru unii pacienți cu cancer peritoneal, care poate prelungi speranța de viață și poate chiar vindeca unii pacienți. Această nouă soluție este HIPEC- chimioterapia intraperitoneală încălzită.

 

HIPEC- Chirurgie citoreductivă și chimioterapie intraperitoneală

În cadrul unei proceduri HIPEC, după ce un chirurg a îndepărtat toate țesuturile tumorale vizibile (chirurgie cito-reductivă), abdomenul este umplut cu substanțe citostatice încălzite pentru a distruge și celulele canceroase care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Această procedură se numește operație de chimioterapie intraperitoneală încălzită sau HIPEC. Tratamentul cu HIPEC poate crește șansele de supraviețuire pe termen lung.

Operația durează de obicei între 6 și 16 ore, în funcție de cantitatea de celule canceroase din abdomen. Majoritatea pacienților petrec două sau trei săptămâni după aceea în spital pentru recuperare, dar acest lucru poate fi mai lung în caz de complicații. Procedura este urmată de chimioterapie sistemică.

Prognosticul după tratamentul HIPEC variază și depinde în principal de originea tumorii și de gradul de răspândire a cancerului în abdomen în momentul diagnosticului.

 

Cui i se potrivește procedura HIPEC?

Nu toți pacienții cu cancer peritoneal se califică pentru o procedură HIPEC. Această procedură este în cea mai mare parte eficientă pentru cancerul peritoneal care are punct de plecare un cancer ovarian, un cancer colo-rectal, cancer de stomac, cancer al apendicelui, pseudomixom peritoneal sau un mezoteliom. În ultimii ani, a început să fie utilizat și în cancerele pancreatice. 

Trebuie luate în considerare starea medicală generală și vârsta pacientului, amploarea bolii și prezența metastazelor în ficat sau plămâni. Decizia de a se supune unei proceduri HIPEC trebuie luată în discuție strânsă cu un specialist medical experimentat. Acest lucru necesită o analiză atentă a tuturor informațiilor medicale disponibile și, în unele cazuri, poate implica imagistica suplimentară sau evaluarea laparoscopică a abdomenului. 

O evaluare amplă și oportună a cazurilor este esențială pentru a face o procedură HIPEC sigură și eficientă. 

 

În ce cazuri nu se poate aplica HIPEC?

HIPEC nu se aplică extraabdominal (dacă există metastaze craniene, pulmonare, osoase). Boala trebuie să fie  limitată la interiorul abdomenului. În plus, chimioterapia HIPEC nu se aplică pacienților care prezintă metastaze hepatice multiple sau metastaze hepatice care nu pot fi extirpate. Dacă există trei sau mai puține metastaze hepatice care pot fi extirpate, aceasta nu este un impediment pentru aplicarea HIPEC. La pacienții cu intestinul subțire afectat puternic, îndepărtarea celei mai mari părți a intestinului subțire nu este adecvată în cazul terapiei HIPEC, deoarece nu este compatibilă cu viața. Majoritatea acestor cazuri nu pot fi detectate în stadiul preoperatoriu și situația este văzută atunci când pacientul este deschis pentru intervenția chirurgicală.

 

Ce specialiști pot efectua operații de chirurgie citoreductivă și HIPEC?

Operația este complexă și durează 6-10 ore. Este o intervenție ce necesită experiență atât în chirurgia pelviană, cât și în cea hepato-biliară. Din acest motiv, din echipă fac parte obligatoriu specialiști în chirurgie generală, iar atunci când este necesar – și oncologi ginecologi. În plus, radiologi cu experiență în imagistica preoperatorie, oncologi medicali pentru reglarea programelor de chimioterapie și de tratament pentru pacienți, patologi experimentați pentru verificarea diagnosticului, specialiști în medicina nucleară pentru evaluarea tomografiei PET, experți dietologi pentru reglarea alimentației, anesteziologi experimentați care monitorizează starea pacientului, personal calificat și experimentat pentru asistență intensivă și asistenți medicali – toți sunt părți esențiale ale acestei mari echipe. Această terapie necesită o echipă multidisciplinară. 

 

În ce spitale este disponibilă intervenția HIPEC pentru carcinomatoză peritoneală?

Intervențiile HIPEC sunt disponibile în cadrul spitalelor partenere din străinătate, spitale din Turcia, Italia sau din alte țări.

 

Dorești o programare la un spital din străinătate pentru a beneficia de  o intervenție HIPEC pentru carcinomatoza peritoneală?

Suntem reprezentanți autorizați ai unor spitale de top din străinătate și suntem aici pentru a te ajuta să obții îngrijirea medicală de care ai nevoie.

Dacă ești interesat de o intervenție HIPEC și vrei să accesezi cele mai avansate tratamente disponibile, acum ai posibilitatea de a te programa prin intermediul nostru. Îți oferim o gamă largă de opțiuni pentru spitalele partenere din străinătate, astfel încât să poți alege cel mai potrivit tratament pentru tine. Contactează-ne acum!