Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Un pacient orb și-a recăpătat vederea

În căutarea speranței: Un tată apelează la profesorul Vincenzo Sarnicola pentru a-și ajuta copiii săi să-și păstreze vederea

 

Tatăl  a doi copii care sufereau de afecțiuni oftalmologice genetice complexe și aflați în pericol de a își pierde vederea s-a simțit inspirat de un articol apărut în presă despre un pacient complet orb care și-a recăpătat vederea datorită unei intervenții realizate de profesorul Vincenzo Sarnicola din Italia.

Plin de speranță, acest tată hotărât a decis să facă o programare la clinica reputatului doctor Sarnicola, în speranța de a găsi o soluție pentru copiii săi și a preveni pierderea vederii acestora.

 

Premieră medicală: Dr. Vincenzo Sarnicola readuce vederea unui pacient orb într-o intervenție revoluționară

 

Într-o premieră mondială, un pacient în vârstă de 83 de ani, care era complet orb din cauza a două afecțiuni diferite, a recuperat parțial vederea prin intermediul unei operații inovatoare de autotransplant de cornee.

 

Bărbatul fusese diagnosticat cu orbire totală la ochiul stâng acum 30 de ani, ca urmare a deteriorării ireversibile a retinei. În ultimul deceniu, a pierdut și vederea la ochiul drept din cauza unei boli rare.

 

Operația a implicat transplantarea întregii suprafețe a corneei ochiului stâng, care avea o bună calitate a țesutului ocular, în ochiul drept, care era și el orb. O echipă condusă de Michele Reibaldi, directorul Clinicii de Oftalmologie de la universitatea Molinette, și de dr. Vincenzo Sarnicola, președintele Societății italiene de cornee și celule stem, a fost responsabilă de intervenție.

 

La două săptămâni după operație, pacientul de 83 de ani putea recunoaște persoane și obiecte, reușind să se deplaseze singur.

 

Profesorul Vincenzo Sarnicola- personalitate internațională în domeniul oftalmologiei

 

Profesorul Vincenzo Sarnicola este o personalitate de renume național și internațional în domeniul corneei și al bolilor externe ale ochiului, cu expertiză specială în keratoplastia lamelară. Cariera sa impresionantă în oftalmologie a fost marcată de multiple poziții de conducere și contribuții semnificative la dezvoltarea comunității medicale.

 

În 2009, Dr. Vincenzo Sarnicola a fost primul președinte al EuCornea (Societatea Europeană de Cornee și Boli ale Suprafeței Oculare). De asemenea, a fost membru în consiliul SOI (Societatea Italiană de Oftalmologie), consiliul Cornea Society și comitetul internațional AAO (Academia Americană de Oftalmologie). În prezent, el activează ca președinte al S.I.C.S.S.O. (Societatea Italiană de Suprafață Oculară și Celule Stem) și ca membru în consiliul Eucornea.

 

Pe parcursul carierei sale, Dr. Sarnicola a efectuat peste 16.000 de proceduri chirurgicale, concentrându-se mai ales pe keratoplastia lamelară.

 

Interesele clinice ale Profesorului Sarnicola includ Transplantul de Cornee, Chirurgia Cataractei, Transplantul Suprafeței Oculare, Chirurgia Refractivă, Glaucomul și Strabismul. Cunoștințele și experiența sa în aceste domenii îl fac să fie frecvent invitat să susțină prelegeri atât la nivel național, cât și internațional. Contribuțiile sale continue la progresul medicinei oftalmologice îl fac să fie un lider apreciat și respectat în comunitatea medicală globală.

 

Programarea în Italia înseamnă speranță pentru cei doi copii români în pericol de a își pierde vederea

 

La solicitarea tatălui, am făcut programarea pentru cei doi copii români la reputatul profesor Vincenzo Sarnicola. Profesorul Sarnicola, cu expertiza sa remarcabilă, a evaluat cu atenție starea pacienților și le-a prescris tratamentul adecvat. În plus, medicul a planificat cu grijă o intervenție chirurgicală pentru unul dintre copii, oferindu-i șansa unei îmbunătățiri semnificative a sănătății vizuale.

 

Suntem plini de încredere în rezultatele pozitive ce vor urma și vă încurajăm să luați decizia de a căuta îngrijire medicală de înaltă calitate în străinătate. Pentru pacienții români care doresc să beneficieze de tratament medical de top, suntem aici să vă sprijinim și să vă facilităm accesul la specialiști de renume și tehnologii medicale de ultimă generație. Luați legătura cu noi și împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră de sănătate.