Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Chirurgia spasticității: intervenția de rizotomie dorsală selectivă la spitalele din Turcia

Spasticitatea este o tulburare progresivă ce apare în copilărie,  provocată de paralizia cerebrală. Spasticitatea este caracterizată de o contracție excesivă a grupelor musculare și progresează în timp.

Rizotomia dorsală selectivă este o abordare neurochirurgicală importantă la copiii cu spasticitate. La început, gradul de contracție al fiecărei grupe musculare spastice al pacientului candidat pentru rizotomie dorsală selectivă, este determinat clinic. Apoi, la operație, se urmărește tăierea rădăcinilor nervoase senzitive dorsale în funcție de gravitatea spasticității în fiecare grupă musculară. Fibrele care provoacă contracție excesivă sunt determinate prin tehnica de neuromonitorizare și tăiate într-un anumit procent. În consecință, se realizează relaxarea musculară. Procedura de rizotomie dorsală selectivă se realizează la nivel lombar.

Copiii spastici beneficiază foarte mult în urma intervenției de rizotomie dorsală selectivă. Părinții sunt foarte mulțumiți să le vadă membrele relaxate în ziua imediat următoare operației.
Relaxarea rezultată face posibilă mai apoi aplicarea kinetoterapiei într-un mod mai intensiv și mai eficient.

Aveți recomandare medicală pentru o intervenție de rizotomie dorsală selectivă și doriți să mergeți în străinătate pentru această intervenție? Completează formularul de contact sau sună-ne acum la 0751.180.180. și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.