Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Univ. Dr. Stefan Marlovits

Ortopedie

În calitate de specialist în chirurgia traumelor și traumatologia sportivă, este angajat în chirurgia traumatismelor și în domeniile sale de bază: prevenirea, tratamentul cuprinzător al accidentelor și reabilitarea medicală, ocupațională și socială.

 

În cursul pregătirii și activității sale medicale, și-am aprofundat cunoștințele în domeniul chirurgiei traumatologice și traumatologiei sportive. Are o experiență valoroasă în tratamentul și îngrijirea fracturilor (fracturi osoase) și a leziunilor sportive severe. Cu specializarea suplimentară în sub-zone de ortopedie, a reușit să-și extindă activitatea pentru a include tratamentul leziunilor articulare complexe și înlocuirea articulațiilor.

 

Obiectivele sale medicale

Accentul este pe tratamentul fracturilor osoase și leziuni ale sistemului musculo-scheletic.

Este interesat în special de problemele legate de articulații, în special leziunile și bolile articulației genunchiului, terapia chirurgicală și conservatoare a leziunilor cartilajului și a bolilor cartilajului în toate articulațiile extremităților superioare și inferioare.

Ca tată, îngrijirea completă a rănilor la copii este deosebit de importantă pentru acesta. În plus față de tratamentul optim al leziunilor, profilaxia leziunilor este esențială aici.

În chirurgia articulară, conservarea articulațiilor este foarte importantă pentru Prof. Marlovits. Motto-ul său este: „Conservarea în comun înainte de înlocuirea în comun”. Prin aplicarea tehnicilor biologice și a principiilor medicinei regenerative, aici se pot obține rezultate uimitoare.

Prin utilizarea tehnicilor artroscopice (chirurgia găurii cheii), pot fi efectuate operații foarte blânde, care scurtează enorm timpii de vindecare și duc la un rezultat cosmetic foarte frumos.

Dacă este necesară înlocuirea articulațiilor, se folosesc sisteme informatice de navigație de ultimă generație și implanturi specifice pacientului (de exemplu, MyKnee), care sunt fabricate individual pentru pacient.

În domeniul medicinei regenerative și ortobiologiei,  se folosesc metode și procese biologice de ultimă generație pentru a influența vindecarea și regenerarea structurilor și țesuturilor rănite.

Pregătirea sa de câțiva ani în subiectul suplimentar al traumatologiei sportive a inclus diagnosticul și tratamentul conservator, precum și chirurgical al leziunilor sportive în domeniul sportului recreativ și de elită. În plus, și-am asumat sarcini de management medical în sprijinul echipelor sportive și al evenimentelor sportive majore.

În ceea ce privește activitatea științifică, se ocupă de o mare varietate de subiecte din domeniile ortopediei, chirurgiei traumelor, traumatologiei sportive și medicinei regenerative. Scrierea publicațiilor și oferirea de prelegeri la congrese naționale și internaționale completează această activitate.

În tratamentul pacienților săi, cunoștințele, competența, dexteritatea manuală, transparența și empatia sunt importante pentru mine.

Activități și funcții profesionale

Aici veți găsi un fragment din activitățile și funcțiile mele sale profesionale:

 • Șef al Centrului de Regenerare și Ortobiologie a Cartilajelor din cadrul Spitalului Privat Döbling
 • Profesor al Universității de Medicină din Viena
 • Medic primar la Departamentul de Chirurgie a Traumelor, Spitalul General din Viena
 • Consilier medical senior al Universității Internaționale de Medicină din Viena (MUVI)
 • Ofițer științific al Societății Austriece de Chirurgie a Traumelor și membru al Comitetului executiv
 • Șeful Grupului de lucru pentru cartilaje și ligamente din clusterul austriac pentru regenerarea țesuturilor
 • Șeful Grupului de lucru cartilaj al Societății Austriece de Chirurgie a Traumelor (ÖGU)
 • Șef al Clinicii Ambulatorii Speciale pentru Leziuni Traumatice ale Cartilajului Articular din cadrul Clinicii Universitare de Chirurgie a Traumelor din Viena
 • Profesor clinic adjunct la Departamentul de Chirurgie al Facultății de Medicină și Științe ale Sănătății din cadrul Universității Emiratelor Arabe Unite, Emiratele Arabe Unite
 • Președinte al Institutului chirurgical, Spitalul Al Ain, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
 • Director de Trauma, Ortopedie și Medicină Sportivă, Spitalul Al Ain, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
 • Director medical adjunct, Spitalul Al Ain, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
 • Specialist clinic senior la Prince Court Medical Center, Kuala Lumpur, Malaezia
 • Șeful Grupului de lucru pentru traumatologie experimentală al Societății Austriece de Chirurgie a Traumelor
 • Șef al Grupului de Biologie Celulară și Reprezentant pentru Cercetare și Afaceri Externe la Clinica Universitară pentru Chirurgia Traumelor din Viena
 • Medic al Federației Austriece de Înot
 • Îngrijirea medicală a clubului de handbal West Vienna
 • Membru al echipei de traumatologie a curselor de Formula 1 de la Abu Dhabi