Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Univ. Dr. Raimund Jakesz

Chirurgie

Aveți grijă de voi înșivă, ca să aveți grijă de voi!

 

Activitate de chirurg, cu accent pe bolile mamare, abordarea holistică a bolii și a vindecării.

 

Pe baza numeroșilor săi ani de experiență medicală, consideră că este esențial să ia în considerare legătura dintre corp și minte.

 

Vindecarea unei boli necesită nu numai o îngrijire medicală interdisciplinară excelentă, solidă din punct de vedere științific, ci și curaj și iubire pentru sine, precum și dorința de a percepe propria ființă.

 

Copilărie și tinerețe

S-a născut la 22 februarie 1950 la Viena. Mama sa a fost asistentă medicală, iar tatăl său profesor de liceu. Este cel mai mic dintre cei doi frați, fratele său Hans Christian este farmacist și conduce farmacia Adler din Aumannplatz, în districtul 18.

 

În esență, mama sa i-a satisfăcut nevoile emoționale, l-a introdus în lumea ajutorului și a vindecării. Tatăl său a întruchipat partea intelectuală a părinților săi și l-a stimulat să gândească, să reflecteze și, de asemenea, să învețe. Așadar, a învățat de la ambii săi părinți în mare măsură ceea ce se află în limitele propriilor capacități.

 

În timpul anilor de școală la un liceu umanist, confruntarea cu esența culturilor antice, conștientizarea cunoștințelor antice din Grecia și Roma a fost formatoare.

 

De asemenea, a fost pasionat de handbal și tenis, iar numeroasele camaraderii din acest domeniu i-au lăsat o impresie de durată în sensul că „împreună suntem mai puternici decât singuri”.

 

În această perioadă a absolvit și cursul de formare de stat pentru profesori de tenis, iar în timpul verii a încercat să facă cunoștință și altor persoane cu bucuria activității fizice prin intermediul tenisului.

 

De asemenea, a fost atras de muzica de operă de la o vârstă foarte fragedă, iar muzica continuă să fie foarte importantă în viața sa.

 

 

Educație

S-a înscris la Facultatea de Medicină a Universității din Viena și a absolvit în 1973, după puțin peste 10 semestre. A făcut primele experiențe cu pacienții în cadrul multor stagii clinice la patul bolnavului. A fost pătruns de atitudinea de bază de a învăța cât mai mult, de a înțelege, de a sesiza conexiunile și de a pune la îndoială ceea ce era evident stabilit.

 

După absolvirea studiilor de chirurgie, directorul de atunci al Clinicii Universitare de Chirurgie I, Prof. Dr. Paul Fuchsig, l-a invitat să lucreze în clinica sa. Și astfel, după ce a scris primele două publicații, și-a preluat postul la AKH în 1974 și a decis rapid că tratamentul chirurgical al cancerului este principalul său domeniu de responsabilitate.

 

Încă din primele sale zile la AKH, era conștient că diseminarea cunoștințelor trebuia să aibă loc în primul rând sub forma unor publicații științifice. A scris prima sa lucrare în 1978 și, între timp, a publicat câteva sute de lucrări.

 

O ședere de 16 luni la Institutul Național American de Cancer din Bethesda (NCI) a avut un mare impact asupra continuării carierei sale științifice. A lucrat experimental la dependența hormonală a tumorilor mamare și a experimentat clinic întreaga varietate de concepte și abordări terapeutice inovatoare stabilite la NCI în acea perioadă. În cele din urmă, activitatea științifică de la NCI a contribuit în mod semnificativ la autorizarea sa, care a avut loc în 1990.

 

Cariera medicală

După abilitare, și-a deschis un cabinet privat. Acest lucru înseamnă oportunitatea de a trăi medicina în conformitate cu propriile sale idei și de a se ocupa de pacienți într-un mod foarte personal. Se concentrează în special pe o abordare holistică a terapiei, în care cei afectați joacă ei înșiși un rol foarte important în drumul lor spre vindecare.

 

De asemenea, a recunoscut încă de la început importanța tratamentului interdisciplinar, despre care s-a vorbit mulți ani mai târziu. Calitatea în tratamentul cancerului poate fi posibilă doar prin implicarea tuturor disciplinelor diagnostice și terapeutice relevante.

 

În 1996 a fost numit profesor universitar titular la Universitatea de Medicină din Viena și șef al Departamentului de Chirurgie Generală de la Spitalul General din Viena. A exercitat această funcție cu mare plăcere timp de douăzeci de ani.