Obstetrica modernă are ca scop aducerea pe lume a unui copil sănătos și, în același timp – deja în timpul sarcinii, dar mai ales în timpul nașterii – reducerea la minimum absolut a oricărui risc pentru mamă și copil.
Îngrijirea prenatală trebuie să fie dedicată și competentă, iar toate deciziile majore trebuie luate – pe baza dovezilor medicale – împreună cu viitorii părinți.
În ginecologia chirurgicală, endoscopia ginecologică sau chirurgia minim invazivă s-a impus ca fiind cea mai importantă tehnică chirurgicală. Nu mai este vorba de îndepărtarea organelor prin incizii abdominale mari, ci de conservarea organelor printr-un acces cât mai mic posibil, care este la mare căutare și care este cerută pe bună dreptate de către pacientul informat.
Această deviză este în concordanță cu imaginea de sine a femeii din ce în ce mai profesioniste și mai conștiente de corpul ei. Nici uterul și nici ovarele nu și-au îndeplinit funcția după naștere. Raza de acțiune a hormonilor sexuali feminini se extinde mult dincolo de organele genitale și afectează și organe precum creierul, ochii, vasele de sânge, oasele sau metabolismul grăsimilor.
Prin urmare, este evident că ginecologul va trebui să se transforme într-un „medic pentru femei” în sens holistic.
S-a născut în Klagenfurt / Carintia în 1960, ca fiu al unei familii de medici din Carintia, cu tradiție îndelungată. Maturitate în Völkermarkt, apoi studii la Facultatea de Medicină a Universității din Viena și doctorat în 1986.
1986 – 1989 Finalizarea specialităților medicale prescrise pentru obținerea ius practicandi (medic practicant). Formare suplimentară în domeniul terapiei neuronale, o formă complementară de medicină holistică înrudită cu acupunctura.
1990 – 1994 Formare de specialitate la I.Univ.Frauenklinik din Viena.
1994 Specialist în ginecologie și obstetrică. 1
994 – 1996 Sejur de cercetare la Londra (Minimally Invasive Therapy Unit & Endoscopy Training Centre, University Department of Obstetrics and Gynaecology, The Royal Free Hospital, Hampstead) cu Adam Magos, BSc, MD, FRCOG.
1997 Habilitare (Venia docendi) și numire ca medic principal la Departamentul universitar de obstetrică și ginecologie din Viena.
1998 Numit în Consiliul de administrație al Societății Europene de Endoscopie Ginecologică.
1998/1999 Finalizarea cursului postuniversitar de management medical la Universitatea din Viena.
2002 Șef adjunct al Departamentului de endocrinologie ginecologică și medicină reproductivă, Spitalul Universitar de Ginecologie din Viena.
2005 Șef al Departamentului de Obstetrică și Ginecologie la Clinica privată Goldenes Kreuz, Viena.
2011 A primit titlul profesional de profesor universitar din partea Ministerului Federal al Științei și Cercetării.
2012 Expert în obstetrică și ginecologie, certificat de instanță și sub jurământ.
2013 Director medical al clinicii private Goldenes Kreuz.
Autor a peste 150 de lucrări științifice și conferențiar activ în țară și în străinătate. Membru a numeroase societăți profesionale din țară și din străinătate.
În plus față de serviciile enumerate separat, endoscopia ginecologică sau chirurgia minim invazivă reprezintă de 20 de ani o temă centrală a activității sale clinice și științifice zilnice.
În ceea ce privește procedurile pur endoscopice, catalogul său de operații include în prezent 1500 de laparoscopii diagnostice și operatorii (în principal operații asupra trompelor uterine și ovarelor, îndepărtarea miomului și endometriozei, precum și îndepărtarea completă a uterului), 2000 de histeroscopii diagnostice, 500 de histeroscopii operatorii (îndepărtarea polipilor și miomului, corectarea malformațiilor congenitale și ablații endometriale).