Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Univ. Dr. Alexander Rokitansky

Chirurgie Pediatrică

Prof. Univ. Dr. Alexander M. Rokitansky este un specialist în chirurgie generală, chirurgie pediatrică și a adolescenților și medicină pediatrică de terapie intensivă.

 

Activitățile sale științifice includ chestiuni de chirurgia cardiacă (dezvoltarea unui dispozitiv artificial de inimă artificială), oncologie chirurgicală, malformații chirurgie a malformațiilor, precum și tratamentul copiilor și adolescenților. Oncologie, chirurgie de malformații (corectarea pieptului în pâlnie…), chirurgie cardiovasculară cercetare, anatomie și patologie.

 

1975-1982: Studii universitare de medicină la Viena

 

1982-1984: Asistent la Institutul de Anatomie Patologică al Universității din Viena, cu activitate științifică în cadrul Laboratorului de Patologie Moleculară Hans Popper (tema: carcinogeneza polipilor intestinali).

 

1984-1994: Asistent la Institutul II. Clinică Universitară de Chirurgie la AKH – Viena și începerea formării ca specialist în numeroase domenii ale chirurgiei adulților, cu un accent suplimentar pe întregul spectru al chirurgiei pediatrice și a adolescenților. Formarea a inclus chirurgia viscerală, chirurgia vasculară, chirurgia toracică a copilului, chirurgia cardiacă și chirurgia plastică/reconstructivă. Activitatea științifică privind sistemele de asistență circulatorie până la noua dezvoltare a așa-numitei „Inimă artificială mică de la Viena” pentru a umple golul până la transplantul de inimă umană, care a fost în cele din urmă utilizată cu succes clinic în 1986.

 

1994: A primit licența de predare pentru chirurgie la Facultatea de Medicină din Viena și a condus planificarea noii Clinici Universitare de Chirurgie Pediatrică și a Adolescenților din Viena, care a fost pusă în funcțiune cu succes de Rokitansky în martie 1994.

 

Primul clasat în cadrul unui proces internațional de selecție pentru postul de șef al secției de chirurgie pediatrică și a adolescenților la aproape noua Clinică Donaustadt (fostul Donauspital din cadrul Centrului Medical Social de Est) și preluarea acestei secții timp de 27 de ani până în prezent, cu aproximativ 5000 de internări chirurgicale/an.

 

1996: Înființarea Institutului Ludwig Boltzmann pentru cercetări chirurgicale pediatrice, condus de profesorul Rokitansky în perioada 1996-2005.

 

Din 1999: Reprezentant austriac al chirurgiei pediatrice în EUMS (Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști). Membru al Comitetului Medical Consultativ al Fundației Make-a-Wish International de Membru al Consiliului de Administrație al Fundației Make-a-Wish Austria din 1999-2003.

 

2001-2004: Președinte al Societății Austriece de Chirurgie Pediatrică și a Adolescenților, membru al Consiliului de Administrație al Societății Austriece de Chirurgie și președinte al Comisiei de examinare pentru specialiști în chirurgie pediatrică și a adolescenților.

2001: Membru al Comisiei de etică a orașului Viena și acordarea titlului profesional de „profesor universitar”. Coeditor al revistei „European Journal of Pediatric Surgery” până în prezent.

 

2002-2021: Membru al comitetului de conducere cu 3 capete al fondului științific Felix-Mandl-Fonds al Asociației de Sănătate din Viena.

 

2002-prezent: Președinte al secției vieneze/federale a Secției de Chirurgie pediatrică și a adolescenților a Asociației Medicale.

 

2004: Premiul pentru implementarea chirurgiei toracice în pâlnie cu operații în direct la București/România

 

Din 2005: Membru corespondent al Societății Germane de Chirurgie Pediatrică și vicepreședinte al Societății Austriece de Chirurgie Pediatrică

 

2006: Dezvoltarea unui implant austriac pentru corecția toracelui în pâlnie fără abraziune metalică în corp

 

2007: Președinte al Societății austriece Van Swieten International.

 

2012: Doctor Honoris Causa al Universității „Carol – Davila” din București

 

2016: Diplomă de onoare a Universității din Praga și acordarea Crucii de Onoare clasa I pentru știință și artă de către Ministerul austriac

 

2017-prezent: Catedra de chirurgie pediatrică și a adolescenților la Universitatea privată Sigmund Freud din Viena

 

Din 2021: Primarius pentru chirurgie la Clinica privată din Viena