Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prim. Prof. Dr. Michael Rolf Müller

Chirurgie Toracică

Prof. MICHAEL ROLF MUELLER este profesor asociat de chirurgie toracică al Universității din Viena și profesor titular al Universității Sigmund-Freud din Viena, Austria. Este director al Departamentului de chirurgie toracică generală de la Spitalul Otto Wagner din Viena.

 

Profilul său internațional cuprinde funcțiile de membru al Consiliului, șef al Comitetului pentru relații industriale, trezorier, director al relațiilor externe și președinte al Societății Europene de Chirurgie Toracică (ESTS), precum și calitatea de membru al mai multor societăți științifice internaționale, inclusiv al Societății Europene de Chirurgie Toracică și al Asociației Americane de Chirurgie Toracică.

 

A făcut parte din organizarea și coordonarea curriculei medicale Viena și a fost lector al blocului tematic „Respirație”. Activitățile de predare și de cercetare sunt astăzi strâns legate de funcția sa de președinte al catedrei de chirurgie toracică a Facultății de Medicină din cadrul Universității Sigmund Freud din Viena.

 

A publicat peste 150 de articole științifice în reviste de specialitate, precum și o serie de capitole de carte.

 

În 2015, a fost editorul unui manual internațional de chirurgie toracică. Este recenzent pentru o serie de reviste științifice internaționale, precum European Journal of Cardiothoracic Surgery, Journal of Thoracic and cardiovascular Surgery, Annals of Thoracic Surgery, European Journal of Surgical Oncology, International Journal of Surgery, Journal of Thoracic Disease și altele.

 

Din 2003, face parte din comitetul de organizare și din comisia de evaluare a reuniunii anuale a ESTS și a contribuit în calitate de vorbitor invitat la numeroase conferințe internaționale și activități educaționale.

 

Grupul său de cercetare se concentrează în prezent pe aspectele oncologice, cu un interes special în tratamentul mezoteliomului pleural malign și în detectarea precoce a cancerului pulmonar, precum și în rezecțiile pulmonare anatomice minim invazive cu limfadenectomie mediastinală bilaterală.

 

Conduce un program chirurgical foarte activ care oferă toate aspectele chirurgiei toracice generale, cu un accent special pe procedurile minim invazive și pe chirurgia tumorilor local avansate.