Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Transplant de rinichi în străinătate- răspundem la cele mai frecvente întrebări

 

  1. Care sunt condițiile pentru a putea face un transplant de rinichi la un spital din străinătate?

Prima și cea mai importantă condiție pentru a putea face un transplant de rinichi (transplant renal) la o clinică sau spital din străinătate, este să aveți un donator viu, compatibil. Acesta poate fi un membru al familiei sau un prieten apropiat.

Este important de știut că în străinătate nu se poate face transplant de la donator decedat pentru pacienți internaționali, indiferent de ce țară vorbim.

2. Am donator pentru transplant de rinichi, dar nu suntem compatibili.

Dacă aveți un donator, dar nu sunteți compatibili, atunci puteți accesa listele de transplant încrucișat. Acest lucru înseamnă că donatorul Dvs. va dona unei alte persoane cu care există compatibilitate, iar o altă persoană vă va dona Dvs. Cu toate acestea, trebuie să luați în calcul că varianta de transplant încrucișat necesită timp pentru a identifica donatori compatibili și că există un timp de așteptare.

A doua situație este în care există totuși compatibilitate, chiar dacă nu perfectă. În acest caz, există varianta în care medicul vă dă un tratament suplimentar și transplantul este totuși posibil.

3. Am un donator pentru transplant de rinichi, dar nu știu dacă suntem compatibili

În acest caz, trebuie ca, sub coordonarea medicilor din străinătate să facă testele de compatibilitate. Acest lucru se face în 3 pași:

  • Stabilim o consultație online cu medicul pentru o primă discuție. Medicul vă recomandă un set de analize și investigații pe care le puteți face în țară sau în străinătate.
  • Faceți primul set de analize și investigații
  • Dacă rezultatele sunt bune, vă facem programare la spitalul din străinătate pentru încă un rând de investigații. Dacă totul este în regulă, se poate efectua transplantul.

4. Ce pot face, dacă nu am un donator compatibil?

În varianta în care nu aveți donator compatibil, dar aveți totuși o persoană dispusă să doneze un rinichi, atunci puteți accesa transplantul încrucișat (vezi punctul 2).

Dacă nu aveți nici un fel de donator, atunci nu sunteți eligibil pentru un transplant renal în străinătate.

5. „Vreau să donez un rinichi”

Din păcate suntem sunați prea des de persoane care ar dori „să doneze” un rinichi, intenția fiind de a fi plătiți pentru acest lucru, motiv pentru care menționăm încă o dată că acest lucru este complet ilegal.

Mai mult, în cadrul spitalelor din străinătate există comisii de etică care verifică să nu existe tranzacții financiare la mijloc și discută cu toate persoanele implicate.

Transplantul de rinichi în străinătate se poate face de la donator înrudit și de la prieteni apropiați.

6. Transplant de rinichi în străinătate- cât costă, care este prețul?

Prețul pentru transplant de rinichi variază în funcție de țară, medic și spital, dar în general, pleacă de la 15.000 euro. Acest cost include spitalizarea atât pentru donator, cât și pentru persoana care beneficiază de transplant.

7. Unde se poate face transplant de rinichi în străinătate?

Transplantul de rinichi se poate face la spitale din Turcia sau din Italia. Avem parteneriate cu mai multe spitale de top atât din Turcia, cât și din Italia și vă putem face recomandări pentru a alege cea mai bună variantă în cazul Dvs.

8. Care este cel mai bun spital și cel mai bun doctor pentru transplant de rinichi?

Există mai multe spitale de top unde se face această procedură și mai mulți doctori renumiți. În funcție de preferințele Dvs. vă putem face mai multe recomandări, astfel încât să puteți fi sigur(ă) că ați luat cea mai bună decizie!

9. În cât timp pot face transplantul de rinichi la un spital din străinătate?

Spre deosebire de practica din România, pentru spitalele din străinătate nu există timp de așteptare, vă putem programa în cel mai scurt timp, asta însemnând câteva zile.

10. Se poate face transplant de rinichi și la copii?

Da, în clinicile și spitalele partenere din străinătate se poate face transplant de rinichi și la copii, există secții de pediatrie cu medici specialiști și toată tehnologia medicală necesară.

11. Cu cine iau legătura pentru transplant de rinichi în străinătate? Care sunt pașii de urmat? Cum mă descurc o dată ajuns(ă) acolo?

Suntem o agenție de turism medical, avem parteneriate cu mai multe spitale, din mai multe țări și îți putem organiza traseul medical complet.

  • Primul pas este să ne suni la + 0751180180 sau să ne trimiți un email la contact@meditravel.ro

  • După aceea, vom avea nevoie de toate documentele medicale și de imagistică. Vom întocmi un raport medical în limba engleză pe care îl vom trimite medicilor. În funcție de opinia lor, vom face toate programările pentru Dvs.
  • Indiferent că alegeți un spital din Turcia sau din Italia pentru transplantul de rinichi, vă asigurăm transferul de la aeroport și traducător de limba română în clinică.

12. Aș putea să mă înscriu și pe lista de transplant dintr-o altă țară?

Teoretic acest lucru este posibil. Luați în calcul însă că pentru aceasta, va trebui să locuiți câteva luni într-o altă țară și să vă susțineți costurile aferente. Dacă aveți nevoie de dializă, vă putem face programare într-o clinică unde să vă faceți dializa.

Aveți o altă întrebare la care nu ați găsit răspunsul în acest articol? Ne puteți lăsa întrebările Dvs. în comentarii și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

 

Ești în căutarea unui second opinion sau a unei soluții de tratament în străinătate? Lucrăm cu cele mai bune clinici și spitale din Italia, Turcia, Austria, Israel și Franța! Completează formularul de contact sau sună-ne acum la + 0751180180 și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.