Spitalul Mater Olbia este cel mai recent spital intrat în portofoliul nostru, Meditravel.
Spitalul Mater Olbia este rezultatul parteneriatului dintre Qatar Foundation Endowment și Agostino Gemelli IRCCS University Hospital Foundation din Roma. Din unirea competențelor și experiențelor respective, se naște un spital de excelență, localizat în Sardinia, Italia. Prin urmare, spitalul Mater Olbia beneficiază de expertiza medicală a medicilor din cadrul spitalului Gemelli – clasat pe locul 1 în topul spitalelor din Italia conform clasamentului Newsweek- și de investițiile financiare semnificative ale Qatar Foundation Endowment.
Principalele arii de expertiză/ Centre de Excelență din cadrul spitalului Mater Olbia sunt:
Tratamentul cancerului de sân și a cancerelor din sfera oncologică, sub coordonarea cunoscutei Dr. Giorgia Garganese.
În cadrul spitalului sunt disponibile cele mai noi tehnologii de chirurgie onco-plastică atât pentru cancerul de sân cât și pentru cancerul vulvar, Dr. Garganese fiind una dintre cele mai cunoscute specialiste la nivel european în domeniul cancerului vulvar și a reconstrucției chirurgicale. În cadrul spitalelor Gemelli și Mater Olbia se tratează inclusiv cazuri foarte complexe de cancer de sân sau de cancere ginecologice (cancer ovarian, cancer de col uterin, cancer de vulvă, melanom de vulvă), pacientele având acces la metode chirurgicale foarte noi, cât și la studii clinice.
Departamentul de neurochirurgie sub conducerea Dr. Giovanni Sabatino.
Echipa secției de Neurochirurgie este formată din medici specialiști cu o pregătire înalt tehnică și științifică. Lucrul interdisciplinar împreună cu colegii anestezisti, neurologi, radiologi, fizioterapeuți permite efectuarea unui tratament multidisciplinar al diferitelor patologii. Unitatea de Neurochirurgie se ocupă de tratamentul chirurgical al patologiilor care afectează sistemul nervos central și periferic, cu ajutorul instrumentelor de înaltă tehnologie (microscop operator, neuronavigator, CT intraoperator, aspirator cu ultrasunete). În cadrul spitalului Mater Olbia din Italia sunt tratate următoarele patologii: Patologii tumorale (glioame, meningioame, metastaze cerebrale, neuroame) atât cerebrale cât și spinale.
Tulburări degenerative ale coloanei vertebrale (hernie de disc, stenoză, spondilolisteză)
Hidrocefalie
Tratamente chirurgicale pentru tulburările de mișcare (boala Parkinson, tremor esențial)
Tratamente chirurgicale pentru epilepsia rezistentă la medicamente
Tratamente chirurgicale pentru nevralgia de trigemen
Tratamente pentru compresia nervilor periferici prin interventii efectuate sub anestezie locală
Departamentul de medicină fizică și de reabilitare (Fiziatrie) sub conducerea Dr. Vincenzo Maria Saraceni.
Activitățile de reabilitare, care vizează pacienții internați, necesită un angajament de cel puțin 3 ore pe zi de către o echipă multidisciplinară formată din medic kinetoterapeut, kinetoterapeut, logoped, neuropsiholog și psiholog.
Boli tratate și servicii:
Reabilitare pentru pacienții care au suferit o operație de înlocuire de șold, genunchi sau alte articulații
Reabilitare pacienților operați de fracturi politraumatice
Reabilitare pentru pacienții care suferă de boli neurologice acute sau cronice. Printre acestea: scleroza multiplă, boala Parkinson, hemiplegie post-accident vascular cerebral, polineuropatii
Reabilitare pentru pacienții care suferă de sechele ale leziunilor cerebrale dobândite severe care au dus la o perioadă de comă nu mai puțin de 24 de ore
Reabilitarea pacienților cu bronhopatie obstructivă cronică
Unitatea Operativă Complexă (UOC) de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Mater Olbia
Unitatea Operativă Complexă (UOC) de Ortopedie și Traumatologie are ca scop diagnosticarea și tratamentul medico-chirurgical al patologiilor congenitale, dobândite, degenerative și traumatice care afectează sistemul musculo-scheletic. În plus, există o colaborare strânsă cu colegii kinetoterapeuti ai secției de Recuperare pentru a se asigura că pacientul protezat și pacientul sportiv își revin în perioada postoperatorie. Activități:
Unitatea Operativă Complexă (UOC) de Ortopedie și Traumatologie se ocupă cu tratamentul patologiilor sistemului osteo-articular în contextul traumatologiei sportive, a bolilor degenerative și a tumorilor aparatului locomotor. Unitatea Operativă Complexă (UOC) de Ortopedie și Traumatologie desfășoară activități în ambulatoriu și intervenții chirurgicale pentru pacienții din spital și pentru pacienții ambulatori. Operațiile de protezare de șold și genunchi includ o perioadă de reabilitare motrică în secția de reabilitare din același spital. Atât operațiile ortopedico-traumatologice minore, cât și operațiile ortopedico-traumatologice majore se efectuează, în spitalizare obișnuită și intervenții chirurgicale de zi, preponderent electivă dar uneori și în regim de urgență. Boli tratate și servicii:
Chirurgie protetică de șold
Chirurgie protetică la genunchi
Chirurgie protetică la umăr
Chirurgie protetică de revizuire
Chirurgie artroscopică a genunchiului
Chirurgie artroscopică a umărului
Chirurgia mâinii
Chirurgie la picioare pentru adulți și copii
Chirurgie oncologică
Medicina regenerativă
Boli tratate:
– osteoartrita ușoară și moderată (șold, genunchi, umăr, gleznă, cot)
– tendinopatii (manșeta rotatorilor, tendonul lui Ahile, tendonul rotulian și cvadriceps, epicondilita și epitrocleita, bursita trohanterică, bandă iliotibială)
– patologii ligamentare (fasciita plantara, distragerea ligamentelor colaterale)
– leziuni musculare (distrageri, contracturi)
– defecte de consolidare osoasă (întârzieri în consolidare, pseudoartroză).
– Discopatii, spondiloartroză ușoară-moderată, lumbago, sindrom facial cervical și lombo-sacral, sacroiliită.
Tratamentele efectuate:
– infiltrarea derivaților din țesutul adipos (MSC – Celulele Stem Mezenchimale)
– infiltrarea derivaților măduvei osoase (MSC – Celulele Stem Mezenchimale)
Toate tratamentele se efectuează în siguranță în sala de operație și într-un singur acces la spital. După îndepărtarea țesutului adipos și prelucrarea acestuia, infiltrațiile articulare se efectuează imediat după tehnica standard, sub ghidare ecografică sau sub control cu intensificator de imagine pentru a identifica în detaliu structura țintă de infiltrat. Deoarece acestea sunt produse autologe (adică derivate din sângele sau țesuturile pacientului), tratamentele nu implică niciun risc de efecte secundare sau adverse, cum ar fi intoleranța, alergia sau respingerea.
Radioterapie oncologică- Centrul MaterART (Radioterapie avansată) sub conducerea Dr. Gian Carlo Mattiucci.
Centrul MATER ART (RADIOTERAPIE AVANSATĂ) este secția de radioterapie-oncologie a spitalului Mater Olbia. Centrul se întinde pe o suprafață totală de circa 1.500 de metri pătrați, plus aproximativ 300 de metri pătrați pentru zona rezervată buncărelor de tratament, încăperi protejate de răspândirea radiațiilor unde se efectuează terapii pentru bolnavii de cancer. Centrul de radio-oncologie MATER ART folosește cele mai avansate tehnologii din Europa și din lume cu scopul de a oferi pacienților cel mai adecvat și individualizat tratament pentru cancer, urmând noile frontiere ale medicinei de precizie personalizate. MATER ART oferă pacienților o echipă multidisciplinară și unele dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul oncologiei radiologice, în continuă reînnoire, datorită și colaborării cu centrele rețelei ART.
Centrul MATER ART este capabil să acopere toate nevoile de tratament din domeniul oncologic și realizează eficient toate tehnicile de radioterapie. Centrul oferă posibilitatea efectuării unor tratamente paliative, pentru care radioterapia este deosebit de eficientă. În plus, a fost lansat un serviciu Spital de Zi pentru gestionarea personalizată a oricărei toxicități, oferind tratamente de sprijin pacienților aflați în tratament.
MATER ART dispune de cele mai avansate tehnologii de pe scena internațională care vă permit să efectuați toate modalitățile de radioterapie utilizate în prezent pentru tratamentul cancerului. Tratamentul cu radiații urmărește să permită conservarea organelor, distribuirea dozei pe țintă și economisirea țesuturilor sănătoase. Tehnologiile disponibile la MATER ART permit combinarea celor mai precise imagini de radiodiagnostic CT și RMN cu acceleratorul liniar, permițând monitorizarea zilnică a poziției reale a țintei și efectuarea unei radioterapii extrem de precise și personalizate, reprezentând pe deplin conceptul de IGRT (radioterapie ghidată de imagine). Tehnologia activa la MATER ART permite standarde inalte de serviciu, cu personalizarea programului si modalitatii de tratament. La completarea ofertei terapeutice a MATER ART contribuie posibilitatea acordarii de terapii de suport in Spitalul de Zi. Tehnicile de tratament oferite la MATER ART includ:
Terapia cu radiații cu intensitate modulată (IMRT)
Radioterapie dinamică volumetrică (VMAT)
Radioterapie stereotactică cerebrală și extracraniană (SRT/SBRT)
Radioterapia ghidată prin imagistica prin rezonanță magnetică (MRgRT)
MATER ART are două mașini de ultimă generație pentru tratarea cu fascicul extern:
Nr. 1 MRIdian (ViewRay®) Un dispozitiv de rezonanță magnetică care reprezintă astăzi cea mai înaltă frontieră a progresului tehnologic în acest domeniu.
N. 1 Ethos (Varian®) Primul accelerator cu implementare de sisteme de inteligență artificială. MATER ART este primul centru din Italia care îl poate pune la dispoziția pacienților săi.
Radioterapie Intervențională. Radioterapia intervențională este o tehnică care permite iradierea tumorilor prin plasarea de mici surse radioactive în interiorul sau în contact cu ținta prin proceduri intervenționale. Tratamentele de radioterapie intervențională folosesc tehnologii care permit modularea intensității radiațiilor punct cu punct prin utilizarea tehnicilor ghidate de imagine și modulate în intensitate și facilitează livrarea de doze mari către tumoră, economisind în același timp organele sănătoase. Unitatea include un buncăr dedicat, cameră de intervenție. Sistemul de terapie Bravos ™ Varian este un sistem modern de post-încărcare capabil să livreze doze mari în regiunile țintă cu impact minim asupra țesutului sănătos din jur. Tratamentele de radioterapie intervențională se efectuează cu tehnica High Dose Rate (HDR), fie exclusiv, fie în combinație cu radioterapie cu fascicul extern. Principalele neoplasme care pot fi tratate cu Radioterapie Intervențională sunt: tumorile capului și gâtului, esofagului, pielii, căilor biliare, sarcoame, prostată, anus, uter, vagin, perineu și rect.
Departamentul de Endocrinologie și Chirurgie Bariatrică.
Departamentul de Chirurgie Endocrinologică și Bariatrică lucrează în strânsă colaborare cu Departamentul de Chirurgie Generală atât în ceea ce privește activitatea clinică, cât și cercetarea științifică.
Activități:
Unitatea de Chirurgie Endocrinologică și Bariatrică este o divizie de înaltă specializare care acordă un interes deosebit tehnicilor chirurgicale minim invazive, atât în tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale glandelor endocrine (tiroidă, paratiroidă, suprarenale) cât și al Obezității severe.
Boli tratate și servicii:
– Tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale glandelor tiroide și paratiroide cu tehnică minim invazivă și video-asistată cu posibilitatea examenului histologic extemporaneu, monitorizarea intraoperatorie a funcționalității nervului laringian recurent și dozarea intraoperatorie a hormonului paratiroidian
– Chirurgia laparoscopică a patologiilor suprarenale (ambele cu acces intraperitoneal și extraperitoneal posterior) și a tumorilor endocrine ale pancreasului și tractului gastrointestinal
– Chirurgie laparoscopică a obezității severe cu bypass gastric Roux-nY, gastric sleeve, bypass gastric unic anastomotic (mini-bypass), Bypass duodenal-ileal cu anastomoză unică cu gastrectomie sleeve (SADI-S)
– Chirurgie de revizuire pentru tratamentul eșecurilor și complicațiilor de lungă durată ale chirurgiei bariatrice: revizuirea gastrectomiei cu sleeve pentru eșec și/sau reflux, revizuirea benzii gastrice, revizuirea și/sau refacerea Deviației Bilio-pancreatice (DBP).
Aveți nevoie de second opinion sau doriți o programare la spitalul Mater Olbia din Italia? Contactează-ne acum:
Contact: Email: contact@meditravel.ro, Email: contact@meditravel.ro