Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Sheba Medical Center a fost desemnat cel mai bun spital din lume de către Newsweek pentru al șaselea an consecutiv.

Sheba își asigură un loc în Top 10 pe lista globală, subliniind angajamentul față de excelența în domeniul sănătății.

Sheba Medical Center, cea mai mare unitate spitalicească din Israel, a anunțat recent că a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune 10 spitale din lume de către Newsweek și Statista Inc., portalul lider mondial de statistici și furnizor de clasamente industriale.

Clasarea Sheba pe locul 9, reprezintă, de asemenea, al șaselea an consecutiv în care spitalul a fost ales ca fiind unul dintre cele mai bune spitale din lume. Aceste distincții au fost obținute în ciuda unei multitudini de provocări aduse de războiul dintre Israel și Hamas și subliniază angajamentul continuu al Sheba de a oferi asistență medicală de înaltă calitate.

Clasamentul World’s Best Hospitals 2024 enumeră cele mai bune spitale din 30 de țări, inclusiv: SUA, Germania, Germania, Japonia, Franța, Israel, Italia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Brazilia, India, Spania, Canada, Australia, Arabia Saudită, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Singapore. Țările au fost selectate pe baza mai multor factori de comparabilitate, cum ar fi nivelul de trai, speranța de viață, mărimea populației, numărul de spitale și disponibilitatea datelor.

Listele se bazează pe patru surse de date:

– Recomandări ale experților medicali: Sondaj online în rândul a zeci de mii de medici, profesioniști din domeniul sănătății și manageri de spitale din 30 de țări

– Rezultate din sondajele efectuate în rândul pacienților: Sondaj privind satisfacția pacienților în legătură cu spitalizarea

– Hospital Quality Metrics: Indicatori medicali, de exemplu, date privind calitatea îngrijirii pentru tratamente, măsuri de igienă, siguranța pacienților și timpii de așteptare.

– Sondaj privind implementarea PROMs: Sondaj online opțional privind implementarea și utilizarea PROM-urilor în spitale.

Pe baza celor patru piloni de mai sus și a ponderilor lor respective, a fost calculată o sursă finală pentru fiecare spital.

„Această realizare reprezintă o aprobare răsunătoare din partea colegilor noștri din întreaga lume. Sheba lucrează cu sârguință pentru a face din Israel un loc mai bun și mai sănătos și evidențiază abilitățile noastre de a fi atât un centru de excelență medicală, cât și un far al coexistenței, unde personalul medical evreu și arab lucrează cot la cot 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a salva viețile civililor și soldaților – evrei, musulmani și creștini deopotrivă”, a declarat profesorul Yitshak Kreiss, directorul general al Centrului Medical Sheba. „Ultimele cinci luni ne-au provocat în mod semnificativ și ne-au forțat să ne adaptăm. Cu toate acestea, a demonstrat, de asemenea, rezistența noastră și angajamentul nostru de neclintit de a oferi îngrijiri de ultimă generație pentru toți pacienții noștri. Misiunea noastră de a oferi asistență medicală fără limite, de la traume la reabilitare, reparând corpul și sufletul, ridicându-ne deasupra politicii și conflictului, este ceea ce face din Sheba Medical Center, o unitate de clasă mondială și o rază de speranță pentru umanitate. ”

Despre Sheba Medical CenterCel mai mare și mai cuprinzător centru medical din Orientul Mijlociu, Sheba Medical Center, Tel Hashomer generează un impact global prin îngrijirea medicală, cercetarea și transformarea asistenței medicale. Orașul Sănătății Sheba se mândrește cu spitale de îngrijire acută, de reabilitare, pentru copii, oncologice și geriatrice, centre de cercetare și inovare, un centru de simulare medicală și un centru de intervenție în caz de dezastre, precum și un spital virtual într-un campus cuprinzător în centrul Israelului. Sheba servește ca un adevărat spital fără frontiere, primind pacienți și profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume și oferind în mod constant asistență medicală de cel mai înalt nivel tuturor celor care au nevoie. Sheba a fost clasat în ultimii șase ani consecutivi (2019-2024) drept unul dintre cele mai bune spitale din lume de către Newsweek.

MEDITRAVEL este reprezentant autorizat al SHEBA in Romania. Pentru mai multe informații legate de a doua opinie medicala, consultații online sau programări la unii dintre cei mai buni specialiști din lume, contactați-ne acum!