Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Poveștile Pacienților (1)- Noi detalii observate în dosarul medical al unui pacient cu sarcom, în cadrul Tumor Boardului de la Institut Curie.

SECOND OPINION ONCOLOGIE (SARCOM)

În cadrul tumor boardului de la Institut Curie (Franța) s-au observat noi detalii pe filmul CT al pacientului, care au schimbat stadializarea bolii.

Testimonial: „MediTravel a fost pentru mine nu doar intermediarul potrivit pentru a doua părere la Institutul Curie, dar și un sprijin moral. Documentele au fost traduse foarte repede, pentru ca dosarul nostru medical să ajungă rapid la Institut. Am primit și orientare spre alt medic, în România, de care aveam nevoie, un medic de genetică. Recomand MediTravel!”

Pacient: Doamna F.C., în vârstă de 65 de ani, din Târgu Mureș

Diagnostic: Sarcom pleomorf nediferențiat

Nevoie medicală: Fiica doamnei F.C a dorit să se asigure că mama dânsei, diagnosticată cu sarcom recidivat, va avea parte de cel mai bun tratament posibil. Pentru că mama dânsei nu era transportabilă ușor, a dorit un second opinion scris, pe baza documentelor medicale.

Soluția medicală gasită: Am trimis dosarul pacientei pentru a fi discutat în Tumor Board în cadrul Institutului Curie, din Franța, centru de referință european în tratamentul cancerului în general și pentru tratamentul sarcomului în particular. Unii dintre cei mai reputați specialiști în sarcom din Europa au discutat cazul dânsei și au reanalizat dosarul medical. În cadrul analizei filmului de la CT s-a constatat o metastază pulmonară care în România trecuse neobservată! Medicii au confirmat indicația de tratament primită în România- radioterapia, iar fiica pacientei a fost mulțumită să aibă această confirmare din partea specialiștilor.

Spitalul recomandat:  Dosarul doamnei a fost trimis către Institut Curie, Franța, pentru a fi discutat în tumor board.

Doamna s-a tratat în România, dar a primit și sfatul celor mai reputați specialiști în sarcom din Europa.

Care au fost avantajele serviciilor de Second Opinion?

  • S-au observat detalii care scăpaseră medicilor din România (un nodul pulmonar).
  • S-a confirmat radioterapia ca tratament principal, astfel încât pacienta s-a asigurat că tratamentul recomandat în România este cea mai bună variantă.

Ești în căutarea unui second opinion sau a unei soluții de tratament în străinătate? Lucrăm cu cele mai bune clinici și spitale din Turcia, Italia, Austria, Israel și Franța! Completează formularul de contact- https://meditravel.ro/index.html sau sună-ne acum la 0751180180 și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.