Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Poveștile pacienților (34)- Un pacient care suferea de picior diabetic și osteomielită a beneficiat la un spital din Viena de o metodă chirurgicală unică, prin care a evitat amputația.

Pacient: Domnul D.R., în vârstă de 68 de ani, din Craiova

Diagnostic: Picior diabetic, multiplu operat anterior, osteomielită

Nevoie medicală: Domnul D.R. se confrunta cu probleme legate de piciorul diabetic, fiind diagnosticat cu osteomielită. Suferise deja mai multe intervenții chirurgicale în România, iar infecția continua să se răspândească. Dorea să aibă parte de cel mai bun tratament medical posibil.

Soluția medicală gasită de către MEDITRAVEL: Am direcționat pacientul către Spitalul privat Döbling (Privatklinik Döbling) din Viena, Austria. Acolo, medicul Dr. Heinz Winkler a analizat situația medicală a pacientului și a constatat că este nevoie de o intervenție chirurgicală, cu o metodică unică, denumită chiar după numele dânsului, „metoda Dr Winkler”.

Ce este „metoda Dr. Winkler” pentru piciorul diabetic? Explică chiar Dr. Winkler:

Ce este sindromul piciorului diabetic și care sunt cauzele apariției?
Sindromul piciorului diabetic (SPD), denumit și „picior diabetic”, este un sindrom asociat cu diabetul zaharat care apare cel mai frecvent la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Este vorba despre ulcerații cutanate, care pătrund tot mai adânc în picior până la os, fiind contaminate de bacterii care previn vindecarea normală a rănilor.

Cauzele sunt tulburări circulatorii ale extremităților – tipice diagnosticului de diabet – precum și/sau senzația diminuată de durere cauzată de așa-numita neuropatie diabetică. Leziunile nu sunt percepute la timp sau sunt ignorate.

De ce este atât de temut sindromul piciorului diabetic?
Așa-numitul picior diabetic este cea mai frecventă cauză de amputare a piciorului în afară de traumatismele accidentale. Numai în Germania sunt efectuate 50.000 de amputații pe an. Se recurge la amputare mai ales în cazul infecțiilor severe, prelungite sau recurente ale piciorului diabetic.

În cazul amputațiilor majore (amputație deasupra gleznei), pronosticul nu este favorabil. În decursul a 4 ani de la amputarea primului picior, la aproximativ 50% din diabetici este necesară amputarea și la al doilea picior.

În ce anume constă metoda „Dr. Winkler” prin care poate fi prevenită amputația?
Metoda constă în amputarea părților osoase infectate și nu în amputarea întregului picior. Aceste părți osoase îndepărtate sunt înlocuite cu grefe osoase infiltrate cu antibiotice. Acest antibiotic, din grefele osoase, asigură prin concentrația locală ridicată eliminarea bacteriilor rămase, astfel încât rana poate fi închisă.

Cât durează spitalizarea?

Durata spitalizării depinde de mărimea defectului, în cazul leziunilor antepiciorului spitalizarea este de aproximativ 3 zile, în cazul unor defecte mai ample până la maxim 2 săptămâni.

Cine este Dr. Heinz Winkler, din cadrul Spitalului privat Döbling (Privatklinik Döbling) din Viena, Austria?

Medic specialist în ortopdie și chirurgie ortopedică

Directorul Centrului de Osteită Döbling

Fondatorul Băncii Europene de Celule și Țesuturi Umane

Fondatorul Băncii Austriece de Țesuturi Umane

Fondatorul Societății Austriece pentru Infecțiile Oaselor și a Articulațiilor

Membru al Asociației Europene de Transplant Muculoscheletal

Care au fost avantajele alegerii unei clinici din Viena?

  • Acces imediat, fără liste de așteptare.
  • Pacientul a beneficiat de o metodă chirurgicală unică, prin care a evitat amputația piciorului.

Clinică. Domnul D.R. a fost tratat de medicul Dr. Heinz Winkler, din cadrul Spitalului privat Döbling (Privatklinik Döbling) din Viena, Austria.

Dorești o programare la cunoscutul Dr. Winkler din cadrul Spitalului privat Döbling (Privatklinik Döbling) din Viena, Austria pentru o intervenție chirurgicală pentru picior diabetic?

Sună-ne acum la 0751.180.180 sau trimite un email la contact@meditravel.ro și te vom ajuta cu toate informațiile necesare și cu o programare.