Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Poveștile pacienților (18)- Un traseu medical complet pentru un pacient diagnosticat cu liposarcom recidivat.

Pacient: B.B. în vârstă de 19 ani, din Miercurea Ciuc

Diagnostic: Liposarcom recurent

Nevoie medicală: Pacientul B.B., diagnosticat în România cu liposarcom, operat și chimotratat în țară, se confruntă cu o recidivă a bolii. Dorește o a doua opinie din partea celor mai buni specialiști din Europa.

Soluția medicală gasită: Am trimis dosarul pacientului pentru a fi discutat în Tumor Board în cadrul Institutului Curie, din Franța, centru de referință european în tratamentul cancerului în general și pentru tratamentul sarcomului în particular. Unii dintre cei mai reputați specialiști în sarcom din Europa au discutat cazul pacientului și au reanalizat dosarul medical. Concluzia lor a fost că este vorba de un osteosarcom recidivat local din cauza „chirurgiei inițiale inadaptate” din România. Indicația lor a fost pentru o a doua intervenție chirurgicală radicală.

Pentru că pacientul era acum în căutarea unei soluții chirurgicale, am trimis mai apoi dosarul către medicul Per-Ulf Tunn, specialist în tumori ortopedice din cadrul Centrului pentru Sarcom Helios, din Germania. Acesta a confirmat necesitatea unei intervenții chirurgicale radicale. Familia a refuzat însă intervenția chirurgicală și a optat pentru o măsură conservatoare.

Spitalul recomandat:  Dosarul pacientului a fost trimis către Institut Curie, Franța, pentru a fi discutat în tumor board și ulterior către Centrul pentru Sarcom din cadrul Helios-Buch Berlin.

Care au fost avantajele serviciilor de Second Opinion?

  • S-a obținut opinia celor mai buni specialiști din Europa în domeniul sarcomului, atât din Franța cât și din Germania.

Ești în căutarea unui second opinion sau a unei soluții de tratament în străinătate? Lucrăm cu cele mai bune clinici și spitale din Turcia, Italia, Austria, Israel și Franța! Completează formularul de contact- https://meditravel.ro/index.html sau sună-ne acum la 0751180180 și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.