Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Microchirurgia herniei de disc în Austria. Interviu cu Dr. Clemens Lothaller din Viena.

Dr. Lothaller, hernia de disc poate fi de obicei tratată conservator. În ce cazuri este indicată totuși o operație?

Dr. Lothaller: O operație este absolut necesară când apar deficite neurologice (paralizie) la nivelul brațelor sau picioarelor. În aceste cazuri operația trebuie efectuată cât de curând posibil.

Dacă predomină „doar” durerea și amorțeala, o operație poate fi amânată, dar dacă în ciuda terapiei, nu există nicio ameliorare după aproximativ 4 săptămâni de la debutul bolii, se recomandă operația.

Ce se poate întâmpla dacă o hernie de disc masivă nu este tratată în mod adecvat?

Dr. Lothaller: Datorită leziunilor nervilor pot rămâne semne permanente de paralizie, care nu mai sunt reversibile.
Leziunile nervoase pot provoca, de asemenea, dureri cronice și tulburări senzoriale.
Prin urmare, este foarte important să consultați un medic și să începeți tratamentul adecvat.

Ce se înțelege prin microchirurgia herniei de disc?

Dr. Lothaller: Această procedură este o operație minim invazivă în care țesutul din jur este traumatizat cât mai puțin posibil.

Cu ajutorul unui microscop chiurgical special, printr-o incizie pe spate de câțiva cm lungime, sunt reprezentate sacul dural respectiv măduva spinării, precum și nervii afectați și hernia de disc.

În acest fel, operația poate fi efectuată în mod deosebit de sigur (fără afectarea nervilor).

Pentru operațiile de hernie de disc cervicală, s-a consacrat utilizarea implanturilor. Ce ne putem imagina prin acest concept și care sunt avantajele?

Dr. Lothaller: Deoarece o operație de disc cervical este de obicei operată din față, și discul este complet îndepărtat, atunci trebuie montat un înlocuitor ca interpoziție.

Așa-numitele Carbon-Cages (cuști de carbon), care sunt disponibile în diferite dimensiuni, s-au consacrat în aceste cazuri. Deși aceasta fuzionează cele două vertebre afectate, mobilitatea pacientului nu este restricționată în absolut niciun fel.

Cât durează de obicei o operație de hernie de disc și cum se administrează anestezia?

Dr. Lothaller: Operația durează aproximativ o oră și se efectuează de obicei sub anestezie generală, dar este posibilă și rahianestezia.

Cât durează spitalizarea, cât durează convalescența? Cât timp după operație este recomandată fizioterapia?

Dr. Lothaller: Pacientul se poate ridica a doua zi după operație și poate începe fizioterapia. După aproximativ 4 zile, pacientul poate părăsi spitalul. Ar trebui să vă menajați fizic aproximativ 6 săptămâni, apoi veți fi din nou complet recuperați.

Dorești o programare pentru microchirurgia herniei de disc sau pentru altă intervenție? Ești în căutarea unui second opinion sau a unei soluții de tratament în străinătate? Lucrăm cu cele mai bune clinici și spitale din Italia, Turcia, Austria, Israel și Franța! Completează formularul de contact sau sună-ne acum la 0751.180.180. și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.