Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Intervenţii minim invazive pentru adenomul de prostată, fără riscuri și fără complicații? Da, este posibil!

Hiperplazia benignă de prostată, aşa-numitul adenom de prostată, afectează în special bărbaţii de peste 50 de ani. Formele severe ale acestei boli pot fi tratate la Spitalul Privat Confraternität din Austria prin intervenţii minim invazive care au un timp de recuperare foarte scurt.

Mărirea benignă a prostatei este o afecţiune foarte frecventă la bărbaţi. La vârsta de 50 de ani, aproximativ unul din trei bărbaţi este afectat, iar numărul creşte odată cu vârsta. Principalele simptome sunt apariţia unui flux urinar slab, mersul mai frecvent la baie, un puternic impuls de a urina sau necesitatea de a urina în timpul nopţii. De asemenea, persoanele afectate de această boală vor experimenta sentimentul de golire incompletă a vezicii urinare, precum şi o micţiune foarte lungă sau scurgeri după urinare.

Din fericire, specialiştii dau asigurări că adenoamele de prostate nu pot duce la tumori maligne. „Adenoamele de prostată nu se pot dezvolta în carcinoame (n.r. tumoră malignă dezvoltată pe seama ţesuturilor epiteliale). Acestea sunt două boli independente. Dar, în ceea ce priveşte complicaţiile unui adenom de prostată netratat, există totuşi destul de multe riscuri. Astfel, pot apărea infecţii recurente ale tractului urinar, sau retenţie urinară acută, ceea ce înseamnă că nu sunt capabili să golească deloc vezica urinară. Pot apărea simptome precum sânge în urină, vezica urinară nu se mai poate goli deloc, pot dezvolta pietre la vezica urinară sau diverticulari vezicali. Şi nu în ultimul rând, poate apărea insuficienţa renală cronică“, explică Profesor Markus Margreiter, specialist Urologie la Spitalul Privat Confraternität.

Intervenţii minim invazive prin care poate fi tratată hiperplazia benignă de prostată

Dacă tratamentul medicamentos nu aduce ameliorarea dorită, cel mai adesea medicii recomandă operaţia. În Spitalul Privat Confraternität din Austria sunt oferite tehnici noi minim invazive, precum embolizarea arterelor prostatice şi terapia REZUM cu vapori de apă, ce asigură pacientului efecte secundare minime şi timp de recuperare foarte scurt.

„Avantajul major al acestor aşa-numite tratamente minim invazive este că, în comparaţie cu chirurgia convenţională, acestea sunt tratamente foarte blânde, fără efecte secundare sau cu efecte secundare minime. Nu există niciun risc de incontinenţă, nu există riscul de disfuncţie erectilă, aceste tratamente păstrează funcţia sexuală deplină. Deci, aceasta este o veste bună pentru bărbaţii de toate vârstele. De asemenea, pentru aceste tratamente nu este necesară anestezia sau se aplică o anestezie foarte uşoară şi tratamentele pot fi efectuate în regim ambulatoriu sau cu o spitalizare foarte scurtă. Intervenţiile au un timp de recuperare foarte scurt, astfel încât pacienţii se pot întoarce la viaţa normală într-un timp foarte scurt“, explică specialistul.

„iTind“, una din intervenţiile minim invazive aplicate în cazurile de hiperplazie benignă de prostată

„Procedura iTind este cea mai recentă dintre aceste metode minim invazive. Un coş mic, foarte flexibil, este implantat în zona dintre vezică şi prostată. Deci, la gâtul vezicii urinare. Acest coş va rămâne acolo câteva zile, fiind îndepărtat după cinci până la şapte zile. Procedura remodelează anatomia uretrei prostatice, creând astfel temporar o deschidere mai largă pentru ca urina să poată curge. Acest lucru este posibil fără arderea sau tăierea ţesutului şi fără a lăsa nimic permanent în urmă“, explică Profesor Markus Margreiter.

Spitalul Privat Confraternität este singurul spital din Austria în care sunt aplicate toate cele trei tehnici minim invazive

Avem toate tehnicile minim invazive disponibile şi putem furniza cel mai potrivit tratament pentru fiecare pacient în parte. Astfel putem adapta abordarea terapeutică în funcţie de factori precum simptomele pacientului, volumul prostatei şi, de asemenea, forma prostatei. Totodată, este foarte important să respectăm preferinţa pacienţilor, astfel încât să putem personaliza cu adevărat tratamentul necesar“, explică Profesor Markus Margreiter.

Specialiştii Spitalului Privat Confraternität oferă un înalt nivel de expertiză şi experienţă, având o istorie foarte lungă de utilizare a acestor tehnici minim invazive, acumulată odată cu volumului ridicat de intervenţii. Astfel, de-a lungul timpului, instituţia a putut optimiza tratamentele şi îngrijirea post-intervenţională a pacienţilor.

Articol preluat de pe www.adevărul.ro

Aveți nevoie de second opinion sau doriți o programare la Prof. Markus Margreiter din cadrul Spitalului Privat Confraternität din Austria? Sunați-ne la 0751180180 sau trimiteți un email la contact@meditravel.ro și vă vom furniza toate informațiile necesare!