Austria este o țară a sportivilor celebri, dar cunoscută și pentru excelenții săi traumatologi sportivi. Numeroși sportivi renumiți, pentru care o revenire rapidă la un stil de viață activ este crucială pentru continuarea carierei sportive, au fost tratați cu succes în clinicile și spitalele din Austria. Toți traumatologii care lucrează în spitalele din Viena au mulți ani de experiență în tratarea sportivilor profesioniști. De obicei, sunt utilizate metode chirurgicale minim invazive (artroscopie) și tratamente inovatoare.
Centrul de competență pentru accidentări sportive
Scopul centrului este de a restabili funcționalitatea deplină după accidentările sportive și, mai presus de toate, de a preveni consecințele pe termen lung printr-o intervenție în timp util.
Cele mai multe artroscopii vizează articulația genunchiului în cazul îndepărtarii parțiale a meniscului și a suturii meniscului, refixării, netezirea sau înlocuirea cartilajului, reconstrucția ligamentelor încrucișate și colaterale, stabilizarea unei rotule instabile.
Toate examinările traumatologice sportive (raze X, RMN etc.) sunt efectuate în spital, practic fără timp de așteptare. Programările pentru operații se organizează rapid și eficient.
Centrul pentru Chirurgia minim invazivă a șoldului
În singurul centru de chirurgie minim invazivă a șoldului din Austria, sunt tratate afecțiuni precum sindromul de impingement a șoldului, deteriorarea sau ruperea cartilajului, bolile inflamatorii ale șoldului și uzura (artroza) prin metode artroscopice, cu scopul de a evita operațiile deschise cu incizii lungi. Această abordare scutește pacienții de dureri și asigură o recuperare mai rapidă.
Centrul pentru Afecțiunile Umărului
În Centrul pentru Afecțiunile Umărului din Viena sunt tratate probleme ale umărului precum ruperea ligamentelor la nivelul articulației umărului, sindromul de impingement, leziuni musculare și capsulare, leziuni de suprasolicitare, fracturi de claviculă sau fractura de cap humeral, dar și boli degenerative precum artroza.
Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor
Leziunile cartilajului cauzează o mobilitate limitată a articulațiilor și sunt adesea dureroase. Deoarece cartilajul nu este vascularizat, deteriorarea cartilajului se vindecă foarte slab sau deloc, de la sine.
Metodele moderne de tratament regenerativ au ca scop accelerarea procesului de vindecare a țesutului cartilajului deteriorat, prin utilizarea tehnologiilor biomedicale moderne și utilizarea celulelor proprii (autologe) precum și a substanțelor mesagere ale corpului.
În acest scop, sunt disponibile diferite metode, cum ar fi transplantul de celule cartilaginoase, terapia cu celule stem și terapia cu sânge autolog.
AutoCart™ o metodă chirurgicală inovatoare și rentabilă
Cu metoda AutoCart™, avem acum la dispoziție o tehnică chirurgicală foarte inovatoare pentru a repara chiar și leziunile majore ale cartilajului și pentru a păstra articulațiile cât mai mult timp posibil.
În cadrul aceastei operații, prin artroscopie sunt recoltate părți de cartilaj. Direct în sala de operație se prelucrează cartilajul recoltat, se zdrobește și se amestecă cu plasma proprie bogată în trombocite, care se caracterizează printr-un număr mare de factori de creștere. Pasta de cartilaj rezultată este introdusă în defectul cartilaginos. Deoarece se folosesc doar substante autologe (proprii ale corpului), operația este foarte bine tolerata.
În trecut, un astfel de tratament prevedea mai întâi îndepărtarea cartilajului, cultivarea acestuia timp de câteva săptămâni și apoi reintroducerea lui cu ajutorul unui material străin. Acest lucru este acum posibil cu țesutul propriu al corpului, în cadrul aceleiași operații.
Marele avantaj al acestui transplant de celule biologice de cartilaj este că este necesară o singură operație, iar spitalizarea durează doar 2-3 zile.
Ai nevoie de o programare la o clinică sau la un spital din Viena? Completează formularul de contact sau sună-ne acum la 0751.180.180. și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.