Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Ce este transplantul de rinichi încrucișat? O șansă în plus atunci când ai donator, dar nu sunteți compatibili.

1. Ce este transplantul de rinichi încrucișat?

Un schimb de rinichi încrucișat (cross over kidney transplant) are loc atunci când un donator de rinichi viu este incompatibil cu persoana căreia vrea să doneze. În cazul acesta, putem găsi o altă pereche de donator/ primitor incompatibili între ei, dar compatibili cu prima pereche. Să presupunem că există două perechi donator/primitor, Donator și Primitor 1 și Donator și Primitor 2:

Donatorul 1 va da un rinichi Primitorului 2.
Donatorul 2 va da apoi un rinichi Primitorului 1.

Acest transplant încrucișat de rinichi permite ca doi primitori incompatibili să primească rinichi sănătoși și compatibili. Toate perechile donator/primitor eligibile din punct de vedere medical pot participa la programul de schimb de rinichi încrucișat.

În cazuri mai complexe, pot fi utilizate perechi suplimentare donor/recipient, donarea realizându-se în lanț. Participarea la programul de schimb de rinichi perechi permite unui beneficiar să primească un rinichi mai potrivit și îi ajută pe alți indivizi care, altfel, ar continua să aștepte un donator potrivit. Aproximativ 45% dintre perechile donator/beneficiar ar putea găsi un donator perfect potrivit prin intrarea în programul de schimb de transplant de rinichi încrucișat.

2. Care sunt condițiile în care puteți beneficia de transplant de rinichi încrucișat?

  • Trebuie să aveți un donator viu (rudă până a gradul 4 sau prieten apropiat), disponibil să doneze un rinichi pentru Dvs., chiar dacă nu sunteți compatibili.
  • Trebuie să vă înscrieți pe lista de așteptare, iar noi, împreună cu spitalele partenere, căutăm donatori compatibili.
  • Trebuie să puteți plăti costurile transplantului renal în străinătate (de la 15.000 de euro).

3. Unde, în ce spitale, se poate faca transplant de rinichi încrucișat?

Transplantul de rinichi încrucișat se realizează în spitalele partenere din Turcia sau Italia.

4. Cât este timpul de așteptare pentru găsirea unui donator compatibil, în cazul transplantului de rinichi încrucișat?

În general, pentru că putem accesa liste de mulți donatori, timpul de așteptare este de numai câteva săptămâni.

5. Transplant de rinichi în străinătate- cât costă, care este prețul?

Prețul pentru transplant de rinichi variază în funcție de țară, medic și spital, dar în general, pleacă de la 15.000 euro. Acest cost include spitalizarea atât pentru donator, cât și pentru persoana care beneficiază de transplant.

Ești în căutarea unui second opinion sau a unei soluții de tratament în străinătate? Lucrăm cu cele mai bune clinici și spitale din Italia, Turcia, Austria, Israel și Franța! Completează formularul de contact sau sună-ne acum la  0751.180.180. și vom găsi cea mai potrivită soluție pentru cazul tău medical.